Τρίτη 22 Οκτωβρίου 2013

Με ελληνικό... χρώμα το «Μουντιάλ» της Μαδρίτης!


Η σκληρή κοινωνία του ελληνικού ποδοσφαίρου, είναι η μοναδική στον πλανήτη που οι δικηγόροι δεν πρόκειται να πεινάσουν ποτέ!  Πάντα θα υπάρχουν μεροκάματα, από την στιγμή που η μπαλίτσα παίζεται σε δύο γήπεδα. Και στο χορτάρι και στα δικαστήρια! 

Πειθαρχικές επιτροπές, εφέσεις, εισαγγελικές παρεμβάσεις, μηνύσεις, αγωγές. Γι΄αυτό και οι νομικοί καλούνται να διατηρούν τη… φόρμα τους και να εμπλουτίζουν τις γνώσεις τους.
 

Διαβάστε στον «ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΟΔΟΤΗ» για την επίσκεψη τεσσάρων γνωστών Ελλήνων δικηγόρων στην Ισπανία και την επικείμενη παρουσία τους στο «International Congress on Football Law» (εξειδικευμένο σε θέματα Ποδοσφαιρικού Δικαίου) που θα διεξαχθεί στη Μαδρίτη το διήμερο 25-26 Οκτωβρίου.

Μπορεί το επίπεδο του ποδοσφαίρου στην Ελλάδα να κινείται σε χαμηλά και μνημονιακά επίπεδα, ωστόσο, στο δικηγορικό «γήπεδο» όλοι φροντίζουν να κατεβάζουν την «αφρόκρεμα».
 

Γι΄αυτό και εν έτει 2013, οι δικηγόροι οφείλουν να κινούνται στα χνάρια των προπονητών. Οπερ που σημαίνει να εμπλουτίζουν τις γνώσεις και τις παραστάσεις τους, παρακολουθώντας διάφορα ενημερωτικά σεμινάρια, εντός αλλά και εκτός συνόρων.
 

Ότι δηλαδή σκοπεύουν να πράξουν τέσσερις Ελληνες νομικοί δίνοντας το «παρών» στο Διεθνές Συνέδριο Δικηγόρων εξειδικευμένο σε θέματα Ποδοσφαιρικού Δικαίου, που είναι προγραμματισμένο να γίνει το διήμερο 25- 26 Οκτωβρίου στη Μαδρίτη.
 

Συγκεκριμένα, ο λόγος για τους Κωνσταντίνο Ζέμπερη (δικηγόρος του Πανιωνίου για τις εκτός συνόρων υποθέσεις, του Αρη και κατά καιρούς πολλών άλλων ομάδων), Μηνά Λυσάνδρου (εκπρόσωπος πολλών Ελλήνων και ξένων ποδοσφαιριστών - προπονητών), Αλκη Παπαντωνίου(μέλος του νομικού τιμ της ΠΑΕ Παναθηναϊκός) και τη Λίνα Σουλούκου (νομική εκπρόσωπος του Γιώργου Δώνη και διάφορων παικτών που αγωνίζονται στο ελληνικό πρωτάθλημα) 

«Το πάθος για το ποδόσφαιρο και το πάθος για το νόμο» Αυτές είναι οι δύο ιδέες πίσω από το Διεθνές Συνέδριο που διεξάγεται κάθε δύο χρόνια στη Μαδρίτη και διοργανώνεται από την ισπανική ποδοσφαιρική ομοσπονδία με την πολύτιμη συνεργασία της FIFA.
 

Το Νοέμβριο του 2006 η ισπανική ποδοσφαιρική ομοσπονδία συνέλαβε την ιδέα να φέρει σε επαφή σε τακτική βάση τους νομικούς εκπροσώπους του ποδοσφαίρου, στο πλαίσιο ενός ακαδημαϊκού συνεδρίου για να παρουσιάσουν και να συζητήσουν τις σημαντικές αλλαγές που το άθλημα  έχει βιώσει τα τελευταία χρόνια, από τη σκοπιά των κανονισμών που διέπουν το παγκόσμιο ποδόσφαιρο.
 

Υπό το πρίσμα της θετικής ανταπόκρισης στο πρώτο συνέδριο, το 2ο συνέδριο έλαβε χώρα το επόμενο έτος, το Μάρτιο του 2007. Το 2009 και το 2011 ακολούθησαν τα άλλα δύο συνέδρια, όπου ανέλυσαν τις σημαντικές αλλαγές που είχαν επέλθει στη νομολογία και τους κανονισμούς.
 

Το επόμενο ραντεβού θα διεξαχθεί όπως προανέφερα στις 25 και 26 Οκτωβρίου ξανά στη Μαδρίτη, με προσκεκλημένο κόσμο και κοσμάκη. 

Θεσμικούς φορείς του ποδοσφαίρου, νομικούς συμβούλους συλλόγων από όλο τον κόσμο, εκπροσώπους  συνδικαλιστικών φορέων, ειδικευμένων δικηγόρων από διαφορετικές χώρες, μάνατζερ ποδοσφαιριστών κ.α..

Ενα σωστό «Μουντιάλ», από το οποίο δεν θα μπορούσε φυσικά να απουσιάζει το ελληνικό... χρώμα. Vamos!

Δεν υπάρχουν σχόλια: