Τετάρτη 22 Ιανουαρίου 2014

Τετ α τετ Νταμπίζα – Σολάνο στην Αθήνα!


Η τελευταία τους συνάντηση πραγματοποιήθηκε τον περασμένο Σεπτέμβρη επί αγγλικού εδάφους, στο πλαίσιο του φιλικού προς  προς τιμήν του Στιβ Χάρπερ για τα 20 χρόνια προσφοράς του στη Νιούκαστλ.
 

Η επίσκεψη του Νολμπέρτο Σολάνο στην Αθήνα δίνει την ευκαιρία στον παλαίμαχο Περουβιανό άσο και πρώην παίκτη της Λάρισας, να συναντηθεί εκ νέου – σύμφωνα με πληροφορίες του «Marca – SL» - με τον άλλοτε συμπαίκτη του στις «καρακάξες» και νυν τεχνικό διευθυντή του Παναθηναϊκού με φόντο την Ακρόπολη!

Τα χρόνια περάσανε και όπως ο Νταμπίζας, έτσι και ο Σολάνο, έχει κρεμάσει εδώ και καιρό τα ποδοσφαιρικά παπούτσια του και συνεχίζει πλέον τη διαδρομή στα γήπεδα με το κοστούμι του προπονητή.
 

Ο Περουβιανός είναι ελεύθερος από ομάδα αυτή την περίοδο και έπειτα από το τέλος της συνεργασίας του με την ομάδα της πατρίδας του Χοσέ Γκάλβες τον περασμένο Ιούλιο, χωρίς όμως να κάθεται με.. σταυρωμένα τα χέρια. 
 

Εδώ και λίγες ημέρες βρίσκεται στην χώρα μας και παρακολουθεί προπονήσεις του Ολυμπιακού στο προπονητικό κέντρο του Ρέντη και φυσικά, δεν θα ήταν δυνατόν να μην συνδυάσει το τερπνόν μετά του ωφελίμου!
 

Σύμφωνα με πληροφορίες του «Marca – SL» ο Σολάνο σχεδιάζει συνάντηση στην Αθήνα με τον καλό του φίλο Νίκο Νταμπίζα και παλιό συμπαίκτη του στην Νιούκαστλ. 

Οι δύο τους άλλωστε συνδέονται και με οικογενειακή φιλία, κάτι που είχε δηλώσει ο ίδιος ο Σολάνο όταν το καλοκαίρι του 2008 έπαιρνε την απόφαση να έρθει στην Λάρισα τονίζοντας:  
 

«Ο Νταμπίζας έπαιξε σημαντικό ρόλο. Ήμασταν φίλοι σε οικογενειακό επίπεδο παρότι έφυγε από την Νιούκαστλ πριν από μένα».
 

Για να θυμούνται οι παλιοί και να μαθαίνουν οι νεώτεροι, ο Σολάνο αποτελεί τον ζωντανό θρύλο του περουβιανού ποδοσφαίρου με 95 διεθνείς συμμετοχές.

Εχει φορέσει τη φανέλα της θρυλικής Μπόκα Τζούνιορς, ενώ γράφτηκε στην ιστορία ως ο πρώτος Περουβιανός ποδοσφαιριστής που έπαιξε στα σαλόνια της Πρέμιερ Λιγκ.
 

Κι αν κάποτε σας φέρει ο δρόμος σας προς το Περού, φροντίστε να αγοράσετε τα γραμματόσημα… με τη μορφή του που κυκλοφορούν στο εμπόριο, όπως και τα cd του μουσικού συγκροτήματος του οποίου ηγείται, έχοντας υπάρξει χαρισματικός τρομπετίστας!

Δεν υπάρχουν σχόλια: