Παρασκευή 10 Ιανουαρίου 2014

Ο «Ελβετός» Γκέκας, η Γκρασχόπερς και το love story με τη Σιόν!

Εκτός από τη γειτονική Τουρκία, το όνομα του Φάνη Γκέκα κάνει μεγάλο «γκελ» και στην Ελβετία κι ας μην χόρεψε ποτέ... συρτάκι ο Ελληνας άσος στη χώρα της σοκολάτας και των ρολογιών.   

Μερικούς μήνες πιο πίσω και πριν από το φρεσκότατο(φημολογούμενο) ενδιαφέρον της Γκρασχόπερς, υπήρξε έντονο καλοκαιρινό φλερτ του «Theofanis» με την επίσης ελβετική Σιόν, που ωστόσο δεν έστειλε τις δύο πλευρές στα… σκαλιά της εκκλησίας.
 

Διαβάστε στην «ΠΙΑΤΣΑ ΤΩΝ ΑΤΖΕΝΤΗΔΩΝ»

Για διαπραγματεύσεις του Γκέκα με την Γκρασχόπερς του Μίχαελ Σκίμπε κάνουν λόγο δημοσιεύματα, σε μια χρονική περίοδο όπου ο 33χρονος ποδοσφαιριστής δεν φαίνεται να διανύει τις καλύτερες ημέρες του στο Ικόνιο και την Κόνιασπορ.
 

Ο Σκίμπε τον έχει σε μεγάλη εκτίμηση από τα χρόνια της συνεργασίας τους στη Λεβερκούζεν και την Αϊντραχτ και δείχνει να επιθυμεί να διασταυρωθούν για τρίτη φορά οι δρόμοι τους. Λέτε η Γκρασχόπερς να τα καταφέρει καλύτερα από τη συμπατριώτισα Σιόν…;
 

Το περασμένο καλοκαίρι, ο Γκέκας συνοδευόμενος από τον εκπρόσωπό του Ανέστη Τσετινέ, βρέθηκε στο μεταγραφικό στόχαστρο του ιδιοκτήτη της Σιόν Κρίστιαν Κονστάντε, ο οποίος έστειλε το ιδιωτικό του τζετ στην Τουρκία(!) προκειμένου να παραλάβει τον Ελληνα φορ (απ΄όπου και η σχετική φωτογραφία) και τον μάνατζερ του και να τους μεταφέρει στη Ζυρίχη!

Στην ελβετική πόλη τους υποδέχτηκε ο ομογενής ατζέντης Τάσος Σαλωνίδης (κομιστής της πρότασης της Σιόν) και εν συνεχεία όλοι μαζί πήγαν στο ραντεβού με το Κρίστιαν Κονστάντε.

Για την ιστορία, η Σιόν προσέφερε τότε στον Ελληνα επιθετικό κλειστό διετές συμβόλαιο συνεργασίας με καθαρές συνολικές αποδοχές 1,2 εκατ. ευρώ (!) χωρίς όμως να καταφέρει να «ψήσει» τον ποδοσφαιριστή και τον μάνατζερ του, οι οποίοι φέρονται να αξίωναν οκτώ με εννέα κατοστάρικα (ετήσιες απολαβές) για να υπογράψουν.
 

Παρεμπιπτόντως, αν ο Γκέκας απαντούσε καταφατικά στην πρόταση της Σιόν, αυτομάτως θα γινόταν τότε ο πιο ακριβοπληρωμένος παίκτης του ελβετικού πρωταθλήματος με συμβόλαιο έξι κατοστάρικα καθαρά το χρόνο, δεδομένου πως ο Στρέλερ της Βασιλείας ελάμβανε ετησίως 500.000 ευρώ!
 

Πέντε μήνες αργότερα, ο Λαρισαίος επιθετικός φαίνεται να διατηρεί «κανάλι» με μια άλλη ελβετική ομάδα την Γκρασχόπερς, που σύμφωνα πάντως με το οικονομικό (ελβετικό ρεπορτάζ) αδυνατεί να προσφέρει τα ευρώ που του προσέφερε το καλοκαίρι η Σιόν, λόγω χαμηλότερου μπάτζετ και μεταγραφικού προϋπολογισμού. 

Μένει να αποδειχτεί αν τα ευρώ, δεν κάνουν παντού και πάντα τη διαφορά!

Δεν υπάρχουν σχόλια: