Παρασκευή 7 Μαρτίου 2014

Ινκόγκνιτο επίσκεψη του αθλ.διευθυντή της Μονακό Βαντίμ Βασίλιεφ στην Αθήνα! - Ο Παράσχος απέρριψε τον «μπόμπερ» Σολάρι στον Ατρόμητο! - Τα βροντάει κουρασμένος πρόεδρος ΠΑΕ της Super League



Διαβάστε όλα τα θέματα του «ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΟΔΟΤΗ», όπως  δημοσιεύτηκαν στην στήλη του στην εφημερίδα «ΩΡΑ των σπορ» την Πέμπτη 6 Μαρτίου.

Από υψηλές αφίξεις ευρωπαίων εταίρων, άλλο τίποτα στον μικρόκοσμο του ελληνικού ποδοσφαίρου το τελευταίο διάστημα. 

Προτού καλά, καλά, καταλαγιάσει η… σκόνη από την επίσκεψη του Μισέλ Πλατινί στην Ελλάδα, μια ακόμη εξέχουσα φυσιογνωμία πέρασε τα σύνορα της χώρας μας.
 

Η διαφορά συγκριτικά με την ηχηρή άφιξη του προέδρου της UEFA είναι πως η εμφάνιση και παραμονή του αντιπροέδρου και αθλητικού διευθυντή της Μονακό Βαντίμ Βασίλιεφ, δεν διαφημίστηκε και παρέμεινε μακριά από «ήλιο» της δημοσιότητας. Οχι όμως και από τις… κεραίες της στήλης.
 

Το «Νο.2» των Μονεγάσκων πίσω από τον Ρώσο μεγιστάνα και ιδιοκτήτη του συλλόγου Ντμίτρι Ριμπολόβλεφ, πραγματοποίησε ινκόγκνιτο επίσκεψη στα μέρη μας και είχε μια σειρά σημαντικών επαφών επί ελληνικού εδάφους .

Τι σου είναι όμως το ποδόσφαιρο! Πριν από μερικά χρόνια ο Βασίλιεφ ζούσε στο Μονακό και παρακολουθούσε την ομάδα ως ένας απλός φίλαθλος.  Σήμερα από το γραφείο του στο Λουί ΙΙ, στο οποίο έχει εγκατασταθεί από τον Ιανουάριο του 2013, καταστρώνει τα σχέδιά του και συντονίζει όλες τις μεταγραφές των Μονεγάσκων.

«Αγαπώ αυτή τη δουλειά, δεν μοιάζει με καμία άλλη. Γνωρίζομαι πολλά χρόνια με τον πρόεδρο και όταν μου το πρότεινε δέχτηκα αμέσως. Στις μεταγραφές δεν χωρούν συναισθηματισμοί, εξετάζω όλα τα δεδομένα, τα υπέρ και τα κατά… » έχει τονίσει σε παλιότερη συνέντευξη του.

Ξέφυγα όμως και επανέρχομαι. Την περασμένη Κυριακή (2/3) ο Βασίλιεφ παρακολούθησε το ντέρμπι (ο Θεός να το κάνει) Ολυμπιακός – Παναθηναϊκός  από τα ιδιαίτερα διαμερίσματα του «Γ.Καραϊσκάκης»,  χωρίς να γίνει αντιληπτός και να τον πάρουν… μυρωδιά οι εκπρόσωποι των ΜΜΕ.
 

Ο Sports Director της Μονακό φυσικά και συζήτησε με τους οικοδεσπότες Πειραιώτες για τον Ντελβέν Εντινγκά, δεδομένης της επιθυμίας του Ολυμπιακού να αγοράσει τα δικαιώματα του από την Μονακό.
 

Πέρα όμως από τον δανεικό Κονγκολέζο αμυντικό μέσο, η συζήτηση των «ερυθρόλευκων» με τον Βαντίμ Βασίλιεφ περιστράφηκε και σε άλλα θέματα, μεταγραφικά κι όχι μόνο.
 

Από κει και πέρα το ελληνικό μενού των συναντήσεων του «υπαρχηγού» της Μονακό, περιελάμβανε κι άλλα προγραμματισμένα τετ α τετ με ανθρώπους του ελληνικού ποδοσφαίρου και εκπροσώπους ομάδων όπως βέβαια και ένα γεύμα εργασίας σε χλιδάτο εστιατόριο της Βουλιαγμένης με σπέσιαλ ψαρικά και φόντο το απέραντο γαλάζιο της θάλασσας! Εις το επανιδείν!    


Επιβεβαίωση (και) για τον πρόεδρο!


Στις 27 Φεβρουαρίου η στήλη αποκάλυψε πως ο Χρήστος Δάρας θα «βαφτιστεί» νέος πρόεδρος της ΠΑΕ Πανιώνιος. Ο γιατρός των «κυανέρυθρων» μιλώντας χθες στον ραδιοφωνικό σταθμό Sentra 103,3 επιβεβαίωσε πλήρως το αποκλειστικό ρεπορτάζ σχετικά με το προεδρικό κοστούμι που ετοιμάζεται να φορέσει μετά τις 14 Μαρτίου και την ολοκλήρωση της θητείας της διοίκησης Τσάβαλου. 


Δεν έχετε παράπονο! Στον «ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΟΔΟΤΗ» διαβάσατε πρώτοι και αποκλειστικά το νέο προπονητή (Αναστόπουλος) του Πανιωνίου, εδώ και τον καινούργιο πρόεδρο!


Ο κουρασμένος πρόεδρος

Κάθε παράγοντας έχει τις αντοχές του και προσωπική ημερομηνία λήξης. Το αναφέρω με αφορμή την πληροφορία που τέθηκε υπόψιν μου από αξιόπιστη πηγή, σύμφωνα με την οποία πρόεδρος ΠΑΕ της Super League σκέφτεται πλέον πολύ σοβαρά να παραδώσει την… σκυτάλη το προσεχές καλοκαίρι. 


«Πρόσφερα όλα όσα μπορούσα. Από εδώ και πέρα ίσως είναι καλύτερο για την ομάδα, να συνεχίσει κάποιος άλλος με περισσότερες δυνάμεις…» είναι τα λόγια που μεταφέρει εσχάτως ο κουρασμένος (όπως ο ίδιος χαρακτηρίζει τον εαυτό του) πρόεδρος στους στενούς συνεργάτες του. 10,9,8,7,6,5,4,3,2,1……! 


Ο Παράσχος απέρριψε Σολάρι!


Οπως οι σκάουτερ έτσι και οι προπονητές πέφτουν ενίοτε σε μεταγραφικές… γκάφες! Να το πάρει το ποτάμι; Αντε να το πάρει! Ο πρώτος σκόρερ (13 γκολ) της Ξάνθης και δεύτερος της Super League Εστεμπάν Σολάρι, απορρίφθηκε το καλοκαίρι του 2005 από τον Γιώργο Παράσχο στον Ατρόμητο! 


Ο Αργεντινός επιθετικός ήταν τότε 24 χρονών, προερχόταν από την βελγική Λιρς και δοκιμάστηκε στο φιλικό παιχνίδι της περιστεριώτικης ομάδας με αντίπαλο την Νίκη Βόλου. Η συνολική εμφάνισή του (με ένα δοκάρι) δεν γέμισαν τότε το… μάτι του Ελληνα τεχνικού και έτσι ο ποδοσφαιριστής μετακόμισε στην Κύπρο για λογαριασμό του ΑΠΟΕΛ.

Στο ψαχνό

@    Ο χρόνος θα δείξει αν πίσω από τον καπνό του σεναρίου επιστροφής Βατσινά στον ΟΦΗ, υπάρχει και φωτιά. Μια φορά και - σύμφωνα με το οικονομικό ρεπορτάζ - ο άλλοτε πρόεδρος της κρητικής ΠΑΕ στέκεται πολύ καλά εν μέσω βαθέως μνημονίου στην χώρα μας. Πριν από λίγους μήνες τρία πρατήρια βενζίνης με έδρα την Κρήτη πέρασαν στην κατοχή του, την ώρα που οι άλλες επιχειρήσεις του, όχι απλά αντέχουν στην κρίση, αλλά διαγράφουν σταθερή- ανοδική πορεία.



@    Την Θεσσαλονίκη θα επισκεφτεί το Σαββατοκύριακο (8-9/3)  ο Πολ Κουτσολιάκος. Ο ομογενής μάνατζερ θα παρακολουθήσει το ντέρμπι ΠΑΟΚ – Ολυμπιακός στην Τούμπα. Πριν από το «κυρίως πιάτο» το ποδοσφαιρικό… πρόγευμα περιλαμβάνει το παιχνίδι Νέων (U-20) μεταξύ των δύο ομάδων και το Ηρακλής – Απόλλων Καλαμαριάς στο Καυτανζόγλειο. Τι πράγμα…; Αν θα συνοδεύεται από κάποιον ευρωπαίο εταίρο; Το εισιτήριο που έκλεισε είναι μονό, αλλά μέχρι το check in, ποτέ δεν ξέρει κανείς τι μπορεί να συμβεί.       



@    «Τρώγοντας ανοίγει η όρεξη» αναφέρει μια λαϊκή ρήση του τόπου μας, που εσχάτως όμως κυκλοφορεί και σε κινέζικη βερσιόν!  Η μεταγραφή του Ματίας Ιγκλέσιας στην Τσανγκτσούν Γιατάι άνοιξε την όρεξη στον σύλλογο από την χώρα της Απω Ανατολής και κατά τα φαινόμενα θα επιμείνει ελληνικά το καλοκαίρι. Ο νέος μεταγραφικός στόχος βρίσκεται ήδη στο «σημάδι» και η προσφορά κάπου κοντά στο Πάσχα θα φτάσει εκεί που πρέπει. Τρία κατοστάρικα καλά είναι…; 



@    Δύο μαζεμένες «χυλόπιτες» έριξε ο Δημήτρης Ελευθερόπουλος. Σε έναν πρωτοπόρο και έναν ουραγό της βαθμολογίας. Οπου πρωτοπόρο βάλτε τον Ολυμπιακό Βόλου, όπου ουραγό τον Αρη και θα΄χετε όλο το ρεπορτάζ. Ο «Ελέ» δεν βιάζεται για την επιστροφή του στους πάγκους μετά το «διαζύγιο» με την ΑΕΚ Λάρνακας το περασμένο καλοκαίρι, ψάχνοντας συγχρόνως την προοπτική συνέχισης της προπονητικής καριέρα του σε κάποια ιταλική ομάδα. Κι αν του κάτσει…;
   

Δεν υπάρχουν σχόλια: