Πέμπτη 3 Απριλίου 2014

Η ωραία ατμόσφαιρα στα Πηγάδια και το επεισόδιο Βασιλακάκη – Κατάι!


 Διαβάστε όλα τα θέματα του «ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΟΔΟΤΗ» από την στήλη του στην εφημερίδα «ΩΡΑ των σπορ» την Τετάρτη 2 Απριλίου.

Εδώ κι αν ταιριάζει γάντι η αθάνατη ατάκα του Ντίνου Ηλιόπουλου στον «Ατσίδα», ότι «δεν ξέρω αν το προσέξατε, αλλά είμαστε μια ωραία ατμόσφαιρα»!
 

Την θυμήθηκα πληροφορούμενος όσα ακολούθησαν στο «τρίτο ημίχρονο» του αγώνα Ξάνθη – Πλατανιάς, όχι μόνο με ανοιχτά μικρόφωνα και κάμερες όπως και μέσω των ανακοινώσεων που εξέδωσαν οι δύο ομάδες, αλλά και όσα συνέβησαν και δεν είδαν το φως της δημοσιότητας.
 

Πράγματι, ήταν ωραία η ατμόσφαιρα στην Πηγάδια το βράδυ της Δευτέρας (31/3), παρότι κάποιοι παίκτες λίγο έλειψε να δείξουν πως έχουν πάρει κάτι από το γονίδιο του… Ζαμπίδη και εκτός από τα παιχνίδια με την «στρογγυλή θεά» διαθέτουν κι άλλες κρυφές αρετές! 
 

Ας τα πάρουμε όμως ένα, ένα: λίγα λεπτά μετά το τέλος του αγώνα που βρήκε τον Πλατανιά μεγάλο νικητή, ο «μετρ» των ανακοινώσεων Χρήστος Πανόπουλος σήκωσε μανίκια. Μέσω νέας επίσημης γραπτής τοποθέτησης μοίρασε συγχαρητήρια στο διαιτητικό τρίο και συγχρόνως, συνεχάρη την κρητική ομάδα για την παλικαρίσια (όπως την χαρακτήρισε) νίκη της.
 

Εν συνεχεία ο Αγγελος Αναστασιάδης ευχαρίστησε την Ξάνθη για την φιλοξενία κι εξέφρασε την πεποίθηση ότι η ομάδα του Κεχαγιά δεν θα κινδυνεύσει με υποβιβασμό. 

«Θέλω να ευχαριστήσω για την φιλοξενία το διάστημα που είμαστε στην Ξάνθη. Τους ευχαρίστησα κατ' ιδίαν και ήθελα να το κάνω και δημόσια. Δεν θα δημιουργηθεί πρόβλημα στην ομάδα, όλα θα τελειώσουν καλά…» τόνισε ο Μακεδόνας κόουτς και μια ημέρα αργότερα, οι Χανιώτες δεν άφησαν αναπάντητες τις φιλοφρονήσεις.
 

Από την πλευρά τους εξέδωσαν ευχαριστήρια ανακοίνωση για την παραχώρηση των εγκαταστάσεων της Ξάνθης και γενικότερα για την άψογη φιλοξενία. 
 

Το μοναδικό μελανό σημείο της βραδιάς και του «τρίτου ημιχρόνου», ήταν ο έντονος διαπληκτισμός που είχαν στη φυσούνα των αποδυτηρίων μετά το σφύριγμα της λήξης ο τιμωρημένος και εκτός αποστολής από πλευράς Ξάνθης Θοδωρής Βασιλακάκης με τον Αλεκσάνταρ Κατάι του Πλατανιά.
 

Οι δύο παίκτες λογοφέρανε έντονα και αφού έφτασαν σε άκρως επικίνδυνη απόσταση αναπνοής ο ένας από τον άλλο, με επιθετικές και άγριες διαθέσεις, χρειάστηκε η επέμβαση των πιο ψύχραιμων για να ηρεμήσουν τα πνεύματα και να αποφευχθούν σκηνές που δεν παραπέμπουν σε ποδοσφαιρικό αγώνα, αλλά σε παιχνίδια του Μιχάλη Ζαμπίδη! Αν και κάτι... ψιλές έφυγαν στον αέρα!

Κατά τα άλλα όμως, όντως ήταν μια ωραία ατμόσφαιρα! 


Η «υπερήφανη πώληση» του Ρομπέρτο!
 

Νέα «υπερήφανη πώληση» στον ορίζοντα για τον Ολυμπιακό…;  Μπορεί οι ερυθρόλευκοι να ξόδεψαν 6 εκατ. ευρώ για να αγοράσουν τα δικαιώματα του Ρομπέρτο από την Ατλέτικο Μαδρίτης, ωστόσο εσχάτως για τον Ισπανό τερματοφύλακα εκφράζεται έντονο ενδιαφέρον από κλαμπ του εξωτερικού με φουσκωμένο πορτοφόλι. 

Ισως έτσι να εξηγείται άλλωστε και η αλλαγή στάσης των «ερυθρόλευκων» στην υπόθεση του μέχρι πρότινος «τελειωμένου» Μπάλαζ Μέγιερι και των ενεργειών για την ανανέωση του συμβολαίου του. 

Συν βέβαια των πρόσφατων αποκαλυπτικών δηλώσεων του Βλάντιμιρ Στοϊκοβιτς για την υπογραφή διετούς συμβολαίου με τον Ολυμπιακό.   


Ακυρο στους Γερμανούς
 

Τα κατορθώματα του Μπεν Μοχάμεντ με τη φανέλα της Βέροιας , κέντρισαν το ενδιαφέρον γερμανικών ομάδων που παραδοσιακά έχουν στραμμένες τις κεραίες τους στο ελληνικό πρωτάθλημα. Ψάξε, ψάξε όμως, ανακάλυψαν πως ο παίκτης είναι ήδη «λογοδοσμένος» με τον Ολυμπιακό και δεν σκοπεύει να στρίψει… δια του αρραβώνος! Από υποχρέωση και σεβασμό πάνω απ΄όλα σε μια ψυχή που συνέβαλε καταλυτικά το περασμένο καλοκαίρι για τον ερχομό του στην Ελλάδα και δεν αναφέρομαι στον Ελληνα εκπρόσωπό του Γιάννη Νικολιδάκη.  


Ουζουνίδης και του χρόνου
 

Από την στιγμή που ο Εργοτέλης καθάρισε την «μπουγάδα» της παραμονής, ο Μαρίνος Ουζουνίδης θα κάθεται στον πάγκο της κρητικής ομάδας και τη νέα σεζόν. Περίπτωση αποχώρησης του Εβρίτη τεχνικού και παρά την αρχική συμφωνία περί συνεργασίας διάρκειας 1,5 χρόνου θα έπαιζε αν κι εφόσον οι «κιτρινόμαυροι» έφευγαν με δυσμενή μετάθεση για την Football League. 

Η παρτίδα όμως σώθηκε, οι σύντεκνοι μιλούν με τα καλύτερα λόγια για τον Ελληνα τεχνικό και οι δύο πλευρές θα πορευτούν μαζί και την επόμενη χρονιά.
 


στο ψαχνό
 

@    Εξακολουθεί ο δημοφιλής στις ευρωπαϊκές αγορές Στέφανος Καπίνο να βρίσκεται υπό τη μανατζερική… στέγη του Γιάννη Βάγια; Ναι, αλλά χωρίς κάποιο συμβόλαιο να τους «δένει», σύμφωνα τουλάχιστον με όσα λέγονται στην πιάτσα των ατζέντηδων. Και αυτό είναι κάτι που ανοίγει την όρεξη σε πολλούς μάνατζερ, για τα δικαιώματα του τερματοφύλακα του Παναθηναϊκού. Εντός, αλλά και εκτός συνόρων. 




@    Εκτός από τον «μπόμπερ  (20 γκολ σε 31 παιχνίδια) Κίκε Γκονζάλες της Γκουανταλαχάρα, υπάρχει και δεύτερος ποδοσφαιριστής που «γυάλισε» στον απεσταλμένο του Αστέρα Τρίπολης στην Ισπανία  Δημήτρης Μποροβήλο. Οχι από την τρίτη κατηγορία – όπως ο Γκονζάλες – αλλά από την Segunda Division που αποτελεί μεταγραφικό… αιμοδότη των Αρκάδων τα τελευταία χρόνια, με την πολύτιμη βοήθεια του agent Ντομίνγκο Σεβιγιάνο.   





@    «Θα σε ξεβρακώσω. Θα σου βγάλω όλα τα άπλυτα στη φόρα και τότε θα τρέχεις να κρυφτείς». Λόγια μεγάλου και σοφού (;) ανδρός μετά από πρόσφατο αγώνα της ομάδας του με την αδρεναλίνη να χτυπάει… κόκκινο! Περιστατικό που φυσικά και δεν θα μπορούσε να συμβεί σε ένα αξιόπιστο πρωτάθλημα όπως η ελληνική Super League. Συνεπώς, οποιαδήποτε ομοιότητα με πρόσωπα, πράγματα, καταστάσεις και ομάδες είναι εντελώς συμπτωματική. Εξηγούμεθα για να μην... παρεξηγούμεθα!





@    Οσο σκαλίζει, τόσο μαθαίνει κανείς. Ο Αρναρ Γκρέταρσον που πρόσφατα «παρέλασε» για scouting report από τα γήπεδα της Super League, δεν έχει πλέον αρμοδιότητες τεχνικού διευθυντή στην Κλαμπ Μπριζ. Προφανώς οι ιθύνοντες της Βελγικής ομάδας δεν έμειναν ικανοποιημένοι από τις μεταγραφές του Ισλανδού (μεταξύ αυτών και οι δικοί μας Βαλεντίνος Βλάχος και Σπύρος Φουρλάνος) και τον υποβάθμισαν σε απλό σκάουτερ.

Δεν υπάρχουν σχόλια: