Δευτέρα 7 Απριλίου 2014

Το νέο θρίλερ επιβίωσης της Ξάνθης, τέσσερα χρόνια μετά το αξέχαστο «διπλό» στο Καυτανζόγλειο! (vid)

Η ιστορία επαναλαμβάνεται για την Ξάνθη. Ετσι όπως τα κατάφερε η ακριτική ομάδα, θα παίξει τους κόπους και τις θυσίες μιας ολόκληρης χρονιάς στο κυριακάτικο (13/4) παιχνίδι με τον Παναθηναϊκό στα Πηγάδια. 

Ο,τι ακριβώς δηλαδή είχε συμβεί και τέσσερα χρόνια νωρίτερα με αντίπαλο τον Ηρακλή στο Καυτανζόγλειο.  Το «Marca – SL» κάνει τις απαραίτητες ανασκαφές στο αρχείο…

Το ημερολόγιο έγραφε 18 Απριλίου 2010. Η Ξάνθη έλαβε θέσεις μάχης στο Καυτανζόγλειο για ένα do or die (ζωής ή θανάτου) παιχνίδι με τον Ηρακλή, με το «τρίποντο» της νίκης να «εξαργυρώνεται» με το εισιτήριο της παραμονής στη Super League.
 

Οι παίκτες του Νίκου Κεχαγιά παρατάχθηκαν με... γυαλισμένο μάτι στο γήπεδο και με δύο γρήγορα γκολ με δράστες τους Μπέρτο (5΄) και Μπούγκα (27΄) έδειξαν αποφασισμένοι να καθαρίσουν με το «καλησπέρα» την υπόθεση της νίκης.
 

Ο «Γηραιός» όμως αποδείχτηκε πολύ σκληρός για να πεθάνει τόσο γρήγορα και με δύο «ροπαλιές» των Κονέ (52΄) και Γιάκομπ (59΄) ισοφάρισε και έβαλε «φωτιά» στο παιχνίδι.
 

Ωστόσο, οι Θρακιώτες κατάφεραν να αποκτήσουν εκ νέου το προβάδισμα (3-2) με τον Πόι στο 70ο λεπτό και να «κλειδώσουν» τη νίκη τους μέσω ενός τέταρτου γκολ με τον Ελινγκτον στο 74΄ρίχνοντας τίτλους τέλους στο θρίλερ και στον εφιάλτη του υποβιβασμού.
 

Το συγκεκριμένο ματς αν μη τι άλλο θα΄χει μείνει ανεξίτηλα χαραγμένο στη μνήμη του Χρήστου Πανόπουλου, στα 23 χρόνια της θητείας του στην ακριτική ομάδα.
 

Ο μεγαλομέτοχος της Ξάνθης παρακολούθησε εκείνο τον «τελικό» στο Καυτανζόγλειο, από το πέταλο των οπαδών της ομάδας, μαζί με τον τότε τιμ μάνατζερ Γιώργο Κασναφέρη απ΄όπου και η σχετική φωτογραφία.
 

Αμέσως μετά την επίτευξη του πρώτου γκολ της Ξάνθης σήκωσε το κεφάλι του ψηλά, έκλεισε τα μάτια και το΄ριξε στις προσευχές. 

Μετά το δεύτερο γκολ  αγκάλιασε τον Γιώργο Κασναφέρη, ωστόσο στα γκολ του Ηρακλή και ιδιαίτερα αυτό της ισοφάρισης τον έκαναν να χάσει το έδαφος κάτω από τα πόδια του όπως ο ίδιος δήλωσε μετά το τέλος του αγώνα. 
 

«Στο δεύτερο γκολ του Ηρακλή, ένιωσα να χάνομαι. Εφυγε η γη κάτω από τα πόδια μου. Ωστόσο, παραμείναμε στη Super League γιατί είμαστε καλύτερη ομάδα από τον Λεβαδειακό».
 

Παπαδημητρίου: «Τρωγόμουν με τα ρούχα μου»

Παρεμπιπτόντως, ο τότε ο αρχηγός της Ξάνθης και νυν τεχνικός διευθυντής Γιάννης Παπαδημητρίου, δεν είχε αγωνιστεί λόγω τιμωρίας, δηλώνοντας μετά το τέλος του αγώνα .
 

«Καθ' όλη τη διάρκεια της εβδομάδας τρωγόμουν με τα ρούχα μου, επειδή δεν μπορούσα να παίξω. Ποτέ δεν φοβήθηκα ότι αυτή η ομάδα θα πέσει, ωστόσο αυτή η κακή χρονιά που κάναμε θα πρέπει να μας προβληματίσει πολύ στο μέλλον».
 

Τέσσερα χρόνια μετά η Ξάνθη καλείται να δώσει τον υπέρ πάντων αγώνα όχι με φόντο τον Θερμαϊκό, αλλά στο σπίτι της κόντρα στον Παναθηναϊκό. 

Ηδη από το βράδυ της Κυριακής (6/4) το μυαλό όλων στην πόλη της Θράκης ταξιδεύει στην αξέχαστη αναμέτρηση του Απρίλη του ΄10 στο Καυτανζόγλειο με την ελπίδα βέβαια εδώ που έφτασαν το θρίλερ να΄χει.... happy end! 




Δεν υπάρχουν σχόλια: