Σάββατο 24 Μαΐου 2014

Μάνατζερ - επενδυτές η νέα πατέντα που έρχεται και στην Ελλάδα!







 Για ποιο πράγμα προσεύχονται ουκ ολίγες εξουθενωμένες οικονομικά ελληνικές ομάδες; Για έναν ισχυρό επενδυτή κι όχι διαχειριστές που πάνε και έρχονται αφήνοντας πίσω τους συντρίμμια.
 

Μήπως όμως πλησιάζει η ώρα να καλωσορίσουμε στην Ελλάδα όχι ξένους κροίσους, αλλά τα πρώτα ξένα funds στα οποία πρωταγωνιστικό ρόλο παίζουν μάνατζερ ποδοσφαιριστών, με ελεγχόμενες από τους ίδιους εταιρείες συμβούλων επένδυσης σε συλλόγους που αντιμετωπίζουν σοβαρά προβλήματα επιβίωσης…;
 

Διαβάστε στην «ΠΙΑΤΣΑ ΤΩΝ ΑΤΖΕΝΤΗΔΩΝ».

Η αλήθεια είναι πως η λέξη «επενδυτής» τείνει προς εξαφάνιση τα τελευταία χρόνια στο μνημονιακό χώρο του ελληνικού ποδοσφαίρου. 

Οι επενδυτές όμως υπάρχουν (δεν τους... πάτησε το τρένο) και κυκλοφορούν ανάμεσά μας!
 

Ενας εξ αυτών σαφώς και είναι ο «Σκορπιός» Ντιμίτρι Ριμπολόβλεφ που όπως εσχάτως κυκλοφορεί, θα υπάρξει «ψηστήρι» για την είσοδο του στον Αρη, έστω κι αν και στην προκειμένη περίπτωση (για να μην γελιόμαστε) το συγκεκριμένο επενδυτικό project φαίνεται πολύ καλό για να΄ναι αληθινό.
 

Εκτός όμως από τον Ρώσο μεγιστάνα, ίσως να υπάρχουν και πιο ρεαλιστικές - προσιτές λύσεις.
 

Οπως επί παραδείγματι funds του εξωτερικού που εκφράζουν ενδιαφέρον να φέρουν κεφάλαια υπό μορφή επένδυσης σε αδύναμες οικονομικά ομάδες και στα οποία πρωταγωνιστικό ρόλο παίζουν ατζέντηδες ποδοσφαιριστών, με ελεγχόμενες από τους ίδιους εταιρείες συμβούλων επένδυσης σε συλλόγους που αντιμετωπίζουν προβλήματα επιβίωσης. 
 

Η συγκεκριμένη πατέντα αρχίζει να διαδίδεται ολοένα και περισσότερο στον ευρωπαϊκό ποδοσφαιρικό χάρτη και βασίζει τη λειτουργία της στη δημιουργία funds.
 

Επιχειρηματικά γκρουπ δηλαδή (υπό τον διακριτικό έλεγχο και την εποπτεία μάνατζερ) που μετά από τα δικαιώματά ποδοσφαιριστών, επενδύουν και στην αγορά ομάδων που δεν βρίσκουν κάποιον να αγοράσει τις μετοχές και να αναλάβει τη χρηματοδότηση τους.
 

Αυτή είναι εκτός συνόρων η νέα… μόδα άντλησης κεφαλαίων κίνησης για τις… προβληματικές ΠΑΕ που αναζητούν εναγωνίως κεφάλαια.

Μένει να διαπιστώσουμε ποιος θα είναι ο πρώτος… διδάξας της νέας πατέντας στη κοινωνία του ελληνικού ποδοσφαίρου. 


«Καλομελέτα κι έρχεται» όπως λένε και στον τόπο μας.

Δεν υπάρχουν σχόλια: