Δευτέρα 16 Ιουνίου 2014

Οταν το ρεπορτάζ και οι αριθμοί λένε την αλήθεια!

Τις επαφές και το καλό κλίμα στις συζητήσεις με τον ΟΦΗ επιβεβαίωσε έστω και με καθυστέρηση μέσω γραπτής δήλωσης το βράδυ της Κυριακής (15/6) ο εκπρόσωπος του Αντώνη Πετρόπουλου Γιάννης Γλυκός, μια ημέρα μετά αποκλειστικό ρεπορτάζ του «Marca – SL» περί καταρχήν συμφωνίας μεταξύ των δύο πλευρών.
 

Συγχρόνως, ο Ελληνας ατζέντης διέψευσε κατηγορηματικά το οικονομικό σκέλος του ρεπορτάζ του «Marca –SL» και τα νούμερα που είδαν το φως της δημοσιότητας. Μήπως όμως στην προκειμένη περίπτωση (και) οι αριθμοί λένε την αλήθεια…;

Αναλυτικά η δήλωση του γραφείου («World Eleven Hellas») του Γιάννη Γλυκού έχει ως εξής:
 

«Μετά από ένα 24ωρο συνεχόμενων δημοσιευμάτων και αναδημοσιεύσεων σχετικά με τις επαφές για την πιθανή συνεργασία του ποδοσφαιριστή Α. Πετρόπουλου και της ομάδας του ΟΦΗ, αλλά και την ακατάσχετη αριθμολογία, θα θέλαμε να ενημερώσουμε πως σήμερα σε καλό κλίμα έγινε η πρώτη επαφή στην οποία τέθηκαν λεπτομέρειες υπό συζήτηση.
 

Σε καιρούς δύσκολους για όλους η δημοσίευση ανύπαρκτων αριθμών μόνο ως πρόκληση εκλαμβάνεται και δεν θα πρέπει υπάρχει τέτοια στην εποχή μας. Διαψεύσουμε κατηγορηματικά τα νούμερα που κυκλοφόρησαν είτε ότι άλλο σχετίζεται με πιθανούς όρους συμβολαίου, απλά γιατί δεν υπήρξε τέτοια συζήτηση μέχρι απόψε».
 

Αυτά από το το γραφείο μάνατζερ με το οποίο συνεργάζεται ο Ελληνας επιθετικός. Η αλήθεια είναι πως δεν περιμέναμε εντελώς  διαφορετική «αντίδραση» από τους πρωταγωνιστές της συγκεκριμένης μεταγραφικής υπόθεσης, μετά το αποκαλυπτικό και απολύτως ολοκληρωμένο ρεπορτάζ του «Marca – SL» για την καταρχήν συμφωνία και κυρίως τους οικονομικούς όρους του deal.
 

Διότι όπως εύκολα αντιλαμβάνεται κανείς, η δημοσιοποίηση των προσφορών του ΟΦΗ και των «θέλω» του ποδοσφαιριστή είναι που «ενόχλησαν» περισσότερο και σήκωσαν μεγαλύτερη… σκόνη στον «αρραβώνα» του «Πετρο-γκολ» με την κρητική ομάδα. 
 

Για τους «ανύπαρκτους αριθμούς» (όπως αναφέρει η ανακοίνωση της «World Eleven Hellas») καλό θα΄ταν να αναμένουμε το επίσημο συμβόλαιο του Πετρόπουλου με τον ΟΦΗ (ή έστω το τυχόν ιδιωτικό συμφωνητικό που θα αναγράφει το σύνολο των αποδοχών) από την στιγμή βεβαίως που «κλειδώσει» η μεταγραφή και κατατεθεί στις αρμόδιες ποδοσφαιρικές αρχές, για να διαπιστώσουμε αν και σε ποιο βαθμό ανταποκρίνονται στην πραγματικότητα.
 

Οσο για την «πρόκληση» που επίσης αναφέρει η ανακοίνωση...; Αναρωτιόμαστε πόσο προκλητικό είναι να αξιώνει 120.000 ευρώ για ετήσιο συμβόλαιο ένας εκ των κορυφαίων επιθετικών του φετινού πρωταθλήματος της Super League, προερχόμενος μάλιστα από την παραγωγικότερη σεζόν της καριέρας του. 

Ακόμη και στους δύσκολους μνημονιακούς καιρούς που περνάμε, εν μέσω οικονομικής κρίσης και ΔΝΤ.
 

Εκτός πάλι κι αν η «πρόκληση» αφορούσε τα γραφόμενα στο ρεπορτάζ του «Marca -SL» περί υψηλής προκαταβολής που απολύτως φυσιολογικά αξιώνει (όπως θα έκαναν και πολλοί άλλοι στην θέση του) ο Πετρόπουλος, δεδομένου πως ο ΟΦΗ δεν είναι από τις ομάδες της Super League που χαρακτηρίζονται «τράπεζες» και φημίζονται για τις έγκαιρες πληρωμές του. 

Μην ξεχνάμε την φρεσκότατη προσφυγή του Μπούρμπου, για να διασφαλίσει δεδουλευμένα άνω των 300.000 ευρώ!
 

Μήπως τελικά η «πρόκληση» αποτελούσε τον «αερόσακο» του πλάνου της οικονομικής εξυγίανσης της ΠΑΕ ΟΦΗ…; 

Διότι, πράγματι, το συγκεκριμένο πλάνο δεν συμβαδίζει με υψηλές προκαταβολές για μεταγραφές, όταν νυν ποδοσφαιριστές της ομάδας φέρονται να μην έχουν ακόμη εξοφληθεί τα δεδουλευμένα της σεζόν 2013-14.
 

Μια φορά το βέβαιο είναι πως η ολοκληρωμένη δημοσιογραφική έρευνα και η αποτύπωση των ορίτζιναλ ποσών που έπεσαν στο τραπέζι, δεν συνιστά σε καμία περίπτωση οποιαδήποτε μορφή πρόκλησης.
 

Οσο για την «ακατάσχετη αριθμολογία»; Το «Marca – SL» κατέγραψε καρέ – καρέ και με συγκεκριμένα νούμερα τα παζάρια και τις διαπραγματεύσεις των δύο πλευρών και αποκάλυψε το ποσό με το οποίο ήρθαν σε καταρχήν συμφωνία (110.000 ευρώ με 40.000 προκαταβολή). 

 

Η ελληνική γλώσσα άλλωστε είναι πλούσια και κυρίως όσοι εκφραζόμαστε δημόσια, οφείλουμε να τη διαφυλάξουμε: ακατάσχετη δεν μπορεί να χαρακτηριστεί σε καμία περίπτωση η παράθεση συγκεκριμένων αριθμών που σχετίζονται με πραγματικά γεγονότα. 

Τίποτα λιγότερο και τίποτα περισσότερο, για ένα θέμα που επαναλαμβάνουμε είναι πέρα για πέρα αληθινό, άσχετα αν κατά το ήμισυ διαψεύδεται για επικοινωνιακούς λόγους.

Α και κάτι ακόμη: εκτός από την υψηλή προκαταβολή ο υψηλόσωμος στράικερ ζήτησε το υπόλοιπο ποσό του συμβολαίου του με τον ΟΦΗ, να πληρωθεί μέσω εκχώρησης του τηλεοπτικού συμβολαίου για να΄ναι απολύτως εξασφαλισμένος, πως δεν θα κινδυνέψει να βαδίσει στα χνάρια του Μπούρμπου.

Δεν υπάρχουν σχόλια: