Δευτέρα 28 Ιουλίου 2014

Θέλουν να παίξουν... μπάλα στο διαδίκτυο!

Ετοιμες να… σερφάρουν στο διαδίκτυο είναι – σύμφωνα με ρεπορτάζ του sfyrigmata.blogspot.gr - η ΕΠΟ και η Σούπερ Λίγκα.

Η διεκδίκηση ποσοστού από τις εταιρίες στοιχήματος που δραστηριοποιούνται στο ίντερνετ ήταν ένα πάγιο αίτημα των δυο κορυφαίων ποδοσφαιρικών αρχών της Ελλάδας και δείχνει να περνάει σε πρώτο πλάνο, ιδιαίτερα τώρα που 24 εταιρίες έχουν αποκτήσει προσωρινή νόμιμη άδεια.


Oμως, δεν είναι το τελευταίο που μεγάλωσε την αισιοδοξία. Αυτή οφείλεται και στην έρευνα που έγινε για το τι ακριβώς ισχύει σε άλλες χώρες. Ετσι ποσοστό από τα κέρδη των στοιχηματικών εταιριών αποδίδεται σε χώρες όπως η Ελβετία, η Αυστρία, η Τουρκία, η Ιταλία, η Αγγλία και η Πορτογαλία.

Είτε οι ομοσπονδίες, είτε οι λίγκες των χωρών αυτών, τα βρήκαν με τις εκεί κυβερνήσεις και με νόμους που ψηφίστηκαν υπάρχει ανταποδοτικότητα προς το ποδόσφαιρο, άρα η ΕΠΟ και η Λίγκα θέλουν να γίνει το ίδιο και στην Ελλάδα. 


Σύμφωνα με πληροφορίες οι σχετικές επαφές με στελέχη της κυβέρνησης, κυρίως του υπουργείου οικονομικών, αναμένεται να ξεκινήσουν από τον Σεπτέμβριο. 

«Αφού ισχύει αλλού, γιατί όχι και στην Ελλάδα», διερωτώνται οι αρμόδιοι του ποδοσφαίρου.

Στις περισσότερες χώρες το ποσοστό που αποδίδεται στο οργανωμένο ποδόσφαιρο ανέρχεται στο 10 %. Εξαίρεση αποτελεί η Τουρκία, όπου δίδεται το 14 %. Μάλιστα στην Αγγλία το ποσοστό που εισπράττεται διατίθεται στις υποδομές των ομάδων.

Αξίζει να σημειώσουμε ότι θέμα διεκδίκησης ποσοστού από το στοίχημα τέθηκε για πρώτη φορά σε ΔΣ της Σούπερ Λίγκας τον Οκτώβριο του 2010. 


«Συζητήθηκε  το αίτημα της διοργανώτριας αρχής για την απόδοση ποσοστού επί του τζίρου των αγώνων της Σούπερ Λίγκας που θα περιλαμβάνονται στα κουπόνια των εταιρειών που πρόκειται να λάβουν άδειες διεξαγωγής στοιχηματισμού στη χώρα», ανέφερε χαρακτηριστικά το δελτίο Τύπου.
 

Προς το παρόν ΕΠΟ και Λίγκα δεν έχουν δείξει τις προθέσεις τους απέναντι στον ΟΠΑΠ. Αν δηλαδή θα διεκδικήσουν περισσότερα από αυτά που καταβάλει ως χορηγός του πρωταθλήματος και των εθνικών ομάδων. 

Πηγή: sfyrigmata.blogspot.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: