Τετάρτη 22 Οκτωβρίου 2014

Ο «φιλόσοφος» Χριστόπουλος, οι...αιχμές και οι «κίτρινες κάρτες» σε Ζαραδούκα, Αποστολόπουλο!

Ακόμη και την φιλοσοφική πλευρά του ευατού του… επιστράτευσε ο λαλίστατος Γιάννης Χριστόπουλος, προκειμένου να περάσει τα «μηνύματά» του εντός των τειχών του Πλατανιά, αναλύοντας τους δύο τύπους ανθρώπους, τα χαρακτηριστικά ενός ηγέτη κι όχι μόνο...

Ο τεχνικός της κρητικής ομάδας επί τη ευκαιρία των – on camera - δηλώσεών του εν όψει του επόμενου αγώνα (26/10) με την Κέρκυρα, χωρίς να κατονομάσει, ουσιαστικά «άδειασε» ποδοσφαιριστές οι οποίοι δεν φρόντισαν αποκλειστικά και μόνο μέσα από τις προπονήσεις να περάσουν την πόρτα της ενδεκάδας.
 

Μάλιστα αφού ανέφερε ονομαστικά (Τόρες, Χουάν, Τετέ, Δημήτρης) παραδείγματα προς μίμηση, έβγαλε «κίτρινη κάρτα» στους Ζαραδούκα και Αποστολόπουλο, για τους οποίους όπως ανέφερε χάνοντας την θέση τους στην ενδεκάδα, προσπάθησαν με μια λάθος νοοτροπία να αντιδράσουν, ωστόσο τις τρεις τελευταίες εβδομάδες βρίσκονται ξανά στο σωστό δρόμο.

Αναλυτικά οι δηλώσεις του:

«Θέλω να τελειώσω κάνοντας μια αναφορά σε κάποια θέματα, τα οποία είναι θέματα ζωής και  θέματα φιλοσοφίας ζωής. Υπάρχουν δύο ειδών τύπων ανθρώπων. 


Υπάρχει ο τύπος του ανθρώπου ο οποίος μέσα από την δουλειά του καθημερινά, αγωνίζεται για να βελτιώνεται και να φτάνει στο σημείο να πετύχει τους στόχους του και να επιβραβεύεται.
 

Υπάρχει κι ο άλλος τύπος ανθρώπου κι αυτός είναι χαρακτηριστικός στη χώρα μας. 

Είναι ο άνθρωπος που δεν δουλεύει όσο πρέπει, δεν προσπαθεί, είτε γιατί μπορεί να είναι τεμπέλης, είτε επειδή ίσως να μην μπορεί και προσπαθεί μέσα από δημόσιες σχέσεις, εκμεταλλευόμενος  την στιγμή, είτε κατηγορώντας όλους τους άλλους, να φτάσει στον στόχος του. 

Αυτός ο τύπος ανθρώπου δεν θα πετύχει στη ζωή του και η επιτυχία που θα έχει θα είναι παροδική»

Ερ.: Σε ποιους αναφέρεστε;
 

Απ.: «Γενικά για τους ανθρώπους»

«Θα ήθελα να αναφερθώ στον ηγέτη. Ο ηγέτης βγαίνει μέσα από τι πράξεις, δεν αναδεικνύεται μέσα από τα λόγια. 


Επίσης ο ηγέτης πρέπει να΄χει διάρκεια και να αναδεικνύεται από μόνος του μέσα από το σύνολο. Δεν μπορούμε να βάλουμε μια ταμπέλα πάνω σε έναν άνθρωπο και να τον χρίσουμε ηγέτη, διότι πιθανότατα δεν θα είναι.

Επίσης, ο ηγέτης πάντα βάζει το σύνολο πάνω από το εγώ και πάντα όταν υπάρχει μια αποτυχία στο σύνολο λυπάται και πάντα όταν υπάρχει επιτυχία στο σύνολο χαίρεται. Εγώ θα σας πω κάτι άλλο. 


Ξέρω ότι δεν μπορώ να φτιάξω τον κόσμο. Αν μπορούσα θα το΄χα κάνει ήδη. Ξέρω την ομάδα μου και μπορώ να την φτιάξω να έχει το mentality, την νοοτροπία αυτή που είναι η σωστή και επιθυμώ εγώ. Και ξέρω ότι μπορώ να το κάνω αυτό, γιατί σε όποια ομάδα ήμουνα το πέτυχα. 

Τώρα μπορεί κάποια στιγμή να χρειαστεί περισσότερο χρόνο μπορεί λιγότερο. Μπορεί με αυτούς τους ποδοσφαιριστές, μπορεί με κάποιους άλλους. Αυτό θα φανεί μέσα από το χρόνο. 

Είμαι πολύ χαρούμενος γιατί έχω παίκτες οι οποίοι προσπαθούν μέσα από τις προπονήσεις να διεκδικήσουν θέση στην ενδεκάδα. 

Για μένα και για όλους καθρέφτης είναι το γήπεδο. Εχω παίκτες, σχεδόν όλοι που προσπαθούν μέσα από την προπόνηση να διεκδικήσουν θέση στην ενδεκάδα.

Παράδειγμα χαρακτηριστικό ο Τόρες. Στα δύο πρώτα ματς βασικός ήταν ο Ναζλίδης. Ο Τόρες μέσα από προπονήσεις κέρδισε μια θέση ενδεκάδα. Αλλο χαρακτηριρικό παράδειγμα είναι ο Χουάν, ο οποίος με εκπλήσσει με την προσπάθεια που κάνει μακάρι να συνεχίσει έτσι.
 

Ο Τετέ έχασε πολύ μεγάλο διάστημα προετοιμασίας  καθώς δεν ακούμπησε ακούμπησε μπάλα και όταν γύρισε είχε το πείσμα να διεκδικήσει θέση ενδεκάδα. Παράδειγμα είναι ο Δημήτρης. 

Παράδειγμα είναι ο Ζαραδούκας ο οποίος έχασε την θέση στην ενδεκάδα και ο Αποστολόπουλος, προσπάθησαν με μια λάθος νοοτροπία μετά από αυτό να αντιδράσουν, αλλά τις τελευταίες τρεις εβδομάδες βρίσκονται στο σωστό δρόμο και διεκδικούν πάλι θέση στην ενδεκάδα με τον σωστό τρόπο που πρέπει.
 

Ερ. Αντιπαραδείγματα υπάρχουν ;
 

Απ. «Ευχαριστώ πολύ».   

 
http://ahyaluronic.com/


Δεν υπάρχουν σχόλια: