Δευτέρα 26 Ιανουαρίου 2015

Κριστάντο, σαν να λέμε… Κόστλι! / Ο 25χρονος διεθνής αμυντικός από την Ονδούρα προτάθηκε στη Βέροια










Η δεύτερη συνεχόμενη παρουσία της Εθνικής Ονδούρας σε τελική φάση παγκοσμίου Κυπέλλου, συνιστούσε από μόνη της μεγάλη επιτυχία για το μικρό κράτος της Κεντρικής Αμερικής.

Οι «κατράτσος» συμμετείχαν στον Μουντιάλ της Βραζιλίας το περασμένο καλοκαίρι και ανέβασαν ακόμη περισσότερο την μετοχή τους στο παγκόσμιο… χρηματιστήριο, έστω κι αν αποχαιρέτησαν την διοργάνωση με τρεις ήττες (από Γαλλία, Εκουαδόρ και Ελβετία).
 

Στην ποδοσφαιρική της ιστορία η Ονδούρα δεν έχει να επιδείξει ιδιαίτερα «παράσημα». Μάλιστα για να θυμηθεί κανείς την πιο πολυσυζητημένη στιγμή της, η οποία δεν συνδυάζεται με κάποιο τίτλο, θα πρέπει να γυρίσει στο μακρινό 1969.
 

Μαζί με το Ελ Σαλβαδόρ πρωταγωνίστησαν στον λεγόμενο «Πόλεμο των 100 ωρών», όταν μία ποδοσφαιρική αναμέτρηση έδωσε το έναυσμα για να ξεσπάσουν έντονες ταραχές μεταξύ των δύο χωρών. 

Αιτία ήταν το ζήτημα της μετανάστευσης από το Ελ Σαλβαδόρ στην Ονδούρα και αφορμή ο μεταξύ τους αγώνας για τα προκριματικά του Μουντιάλ του 1970.
 

Και για να αφήσουμε τα… μαθήματα ιστορίας και να έρθουμε στα δικά μας, στη Βέροια έχουν σε εκτίμηση τους ποδοσφαιριστές από την Ονδούρα, λόγω της θετικής προϋπηρεσίας του Κάρλος Κόστλι στην ομάδα της Ημαθίας την σεζόν 2012-13.
 

Ο Κόστλι (εν ενεργεία διεθνής) είχε γράψει τότε στο κοντέρ 30 συμμετοχές και 8 γκολ με τη φανέλα της Βέροιας. Λέτε ο συμπατριώτης του Βίλμερ Κριστάντο να κινηθεί στα χνάρια του…;
 

Γεννηθείς στις 24 Ιουνίου 1989 ο διεθνής δεξιός πλάγιος μπακ επιδιώκει να δοκιμάσει για πρώτη φορά την τύχη του στον ευρωπαϊκό ποδοσφαιρικό χάρτη και εσχάτως προτάθηκε στη «βασίλισσα του βορρά».
 

Την τρέχουσα σεζόν μετράει 19 συμμετοχές και 2 γκολ με την Μοτάγκουα, ενώ αν κι ανανέωσε σχετικά πρόσφατα το συμβόλαιό του, υπάρχει ειδικός όρος που του δίνει την ευκαιρία να μείνει ελεύθερος για να συνεχίσει την καριέρα του εκτός Ονδούρας. 

Παρεμπιπτόντως, ο Κριστάντο έγραψε ιστορία στο Ολυμπιακό τουρνουά του 2012 στο Λονδίνο, όταν στο παιχνίδι με την Βραζιλία δέχθηκε δύο κίτρινες σε διάστημα 30 δευτερολέπτων(!) ) τη δεύτερη για μαρκάρισμα στον Νεϊμάρ και πήρε στο 33' την άγουσα για τα αποδυτήρια!

ΠΗΓΗ: «ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΟΔΟΤΗΣ» - «ΩΡΑ των σπορ» (25/1)     



http://ahyaluronic.com/

Δεν υπάρχουν σχόλια: