Δευτέρα 4 Μαΐου 2015

Ο αφανής… μάγος (Ντιέγκο Λόγκο) της Ξάνθης!











Λένε ότι πίσω από έναν πετυχημένο άνδρα κρύβεται πάντα μια γυναίκα. 

Το all time classic (σοφό) δόγμα σε αμιγώς ποδοσφαιρικό χρώμα, επιτάσσει πως πίσω από κάθε σημαντικό προπονητή, κρύβεται ένα ικανό τιμ συνεργατών. 

Εν έτει 2015 οι εποχές έχουν αλλάξει και το ποδόσφαιρο… σηκώνει πλέον ειδικούς εξειδικευμένους συνεργάτες σε όλους τους τομείς. 

Γιατρούς, φυσιοθεραπευτές, γυμναστές, φροντιστές, μασέρ και ψυχολόγους που συμβάλουν στην ομαλή και εύρυθμη λειτουργία του συλλόγου, έστω κι αν οι προβολείς της δημοσιότητας δεν πέφτουν πάνω τους όπως συμβαίνει με τους κόουτς. 

Η στήλη διείσδυσε στα άδυτα των αποδυτηρίων της Ξάνθης και κάνει focus στον άνθρωπο που ο Ραζβάν Λουτσέσκου τον έχει από το 2005 συνεχώς δίπλα του σε κάθε βήμα της προπονητικής καριέρας του και κλέβει... καρδιές στα Πηγάδια. 

Ο Ντιέγκο Λόγκο (περί ου ο λόγος) δεν είναι απλά ένας βοηθός προπονητής στην Ξάνθη, αλλά πολλά περισσότερα.

Ο 38χρονος Ιταλός προπονητής έχει δίπλωμα UEFA A', μάστερ στην αθλητική ψυχολογία και στον τομέα του μάρκετινγκ και της επικοινωνίας. 

Επί της ουσίας αποτελεί το… τρίτο μάτι του Ρουμάνου τεχνικού στα αποδυτήρια και στο γήπεδο. Διακρίνεται για την «νευρικότητά» και το άκρως μεσογειακό ταπεραμέντο του. 

Ο Λουτσέσκου του έχει τυφλή εμπιστοσύνη καθώς πρόκειται για έναν άνθρωπο που ξέρει να διαχειρίζεται καταστάσεις και να παρακολουθεί συμβουλευτικά τους παίκτες, όντας έτοιμος ανά πάσα ώρα και στιγμή να επιλύσει οποιοδήποτε πρόβλημα η φοβία τους διακατέχει και τους εμποδίζει να αποδώσουν σύμφωνα με τις πραγματικές δυνατότητες τους. 

Με αφορμή την ιστορική πρόκριση της Ξάνθης στον τελικό του Κυπέλλου, από τον ιδιοκτήτη της θρακιώτικης ΠΑΕ Χρήστο Πανόπουλο μέχρι τον τελευταίο υπάλληλο της ομάδας, άπαντες έχουν να λένε τα καλύτερα για την ψυχολογική προετοιμασία των ποδοσφαιριστών εν όψει του δεύτερου ημιτελικού με τον Ηρακλή. 

Ναι, άψογη η αγωνιστική διαχείριση του αγώνα από τον Λουτσέσκου, ωστόσο και στο ψυχολογικό κομμάτι οι παίκτες της Ξάνθης κατάφεραν να «κοντρολάρουν» το άγχος τους και να μην τους λυγίσει, ιδιαίτερα από το χρονικό σημείο όπου ο Ηρακλής βρέθηκε με παίκτη λιγότερο (λόγω της αποβολής του Ρομάνο) και το πλεονέκτημα της πρόκρισης έγερνε πλέον σαν τον κεκλιμένο πύργο της Πίζας υπέρ της Ξάνθης. 

Ο αφανής… μάγος της Ξάνθης Ντιέγκο Λόγκο έβαλε το δικό του σημαντικό λιθαράκι στην μεγάλη πρόκριση και δικαιώνει τον Λουτσέσκου που φροντίζει να τον ακολουθεί πιστά σε κάθε προπονητικό βήμα του τα τελευταία δέκα χρόνια. Να τα λέμε, να τα γράφουμε κι αυτά.  



ΠΗΓΗ: «ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΟΔΟΤΗΣ» - «ΩΡΑ ΤΩΝ ΣΠΟΡ» (3/5)





Δεν υπάρχουν σχόλια: