Δευτέρα 8 Ιουνίου 2015

Ο παλιόφιλος Χάβι Γκράθια, το επικοινωνιακό... θέμα με τον Ολυμπιακό και το κορυφαίο «best seller» με τον Λυράκη!












Η αντίστροφη μέτρηση για την μετά – Περέιρα εποχή στον Ολυμπιακό έχει ήδη ξεκινήσει. 

Μπορεί οι «ερυθρόλευκοι» να μην έχουν ανακοινώσει επισήμως το game over του Πορτογάλου τεχνικού, ωστόσο ο κόσμος το΄χει τούμπανο! 

Μεταξύ των υποψηφίων διαδόχων κυκλοφορεί στον Πειραιά – μέσω Ισπανίας -  και το όνομα ενός παλιού μας γνώριμου. 

Ο Χάβι Γκράθια (περί ου λόγος) αποχώρησε πρόωρα κι άδοξα απ΄τον πάγκο της Κέρκυρας τον Μάρτιο του ΄12, ωστόσο προϊόντος του χρόνου «έφτιαξε» καλό όνομα στην πατρίδα του. 

Ασχετα αν με την Αλμερία πριν από δύο χρόνια δεν κατάφερε να κερδίσει την άνοδο στην Primera Divizion και επί των ημερών του η Οσασούνα υποβιβάστηκε, η φετινή καλή πορεία της Μάλαγα στη μεγάλη κατηγορία του ισπανικού πρωταθλήματος, είναι κάτι που πιστώνεται σε σημαντικό βαθμό στον 45χρονο τεχνικό κι αν μη τι άλλο ανεβάζει την μετοχή του στο προπονητικό χρηματιστήριο. 

Στην προκειμένη περίπτωση πάντως (και έτσι για τα λέμε και να γράφουμε όλα) υπάρχει ένα επικοινωνιακό… θέμα, που όσο να΄ναι κάνει επιφυλακτικούς τους ανθρώπους του Ολυμπιακού για την συνεργασία τους με τον εν λόγω κόουτς. Ποιο ακριβώς είναι αυτό…;

Η υποδοχή και αντίδραση των οπαδών της πειραϊκής ομάδας σε ενδεχόμενη συμφωνία με τον άλλοτε τεχνικό του Ολυμπιακού Βόλου και της Κέρκυρας και όχι έναν προπονητή με μεγαλύτερες παραστάσεις στην καριέρα του και παράσημα στην στολή του που θα προκαλέσει μεγαλύτερο «γκελ» στο εκ φύσεως απαιτητικό κοινό. Βλέπετε, όλα υπολογίζονται κι όλα μετράνε στον Πειραιά.

Η συστατική επιστολή του Ερνέστο Βαλβέρδε μέσω της οποίας θρυλείται πως ήρθε στη χώρα μας ο Χάβι Γκράθια το καλοκαίρι του ΄11 και έπιασε δουλειά στον Ολυμπιακό Βόλου, καθώς και ο κοινός μάνατζερ (βλ. Ινιάκι Ιμπάνιεθ) με τον «Τσινκγούρι», ίσως να μην φτάνουν από μόνες τους για να στείλουν τον νυν τεχνικό της Μάλαγα στον Πειραιά. 

Παρεμπιπτόντως εκείνο το καλοκαίρι λεγόταν στην πιάτσα πως ο σενιόρ – Γκράθια έριξε λιμάνι στην άγκυρα του Βόλου με τις «ευλογίες» (και )των παιδιών του Πειραιά, οι οποίοι φέρονται να έβλεπαν στο πρόσωπό του έναν εκ των μελλοντικών τεχνικών του Ολυμπιακού. 

Και μιας περί Γκράθια ο λόγος, θυμήθηκα πως αμέσως μετά το «exit» του Ολυμπιακού Βόλου από τις ευρωπαϊκές διοργανώσεις και την Superleague, ο Ισπανός κόουτς προτού μετακομίσει στην Κέρκυρα τον Νοέμβριο του ΄11, είχε προταθεί από τον άλλοτε τεχνικό διευθυντή του Ολυμπιακού Εδουάρδο Μαθία στους Μπακοκαϋμενάκηδες στην Τρίπολη. 

Ηταν η εποχή που οι Αρκάδες είχαν σχολάσει το έργο με τον επίσης Ισπανό κόουτς Οσκαρ Φερνάντεθ. 

Προϊόντος του χρόνου ωστόσο ο Γκράθια δεν έστριψε το τιμόνι προς την Αρκαδία, αλλά προς το νησί του Ιονίου για λογαριασμό της Κέρκυρας όπου και παρέμεινε για τέσσερις μήνες, αποχωρώντας τέσσερις αγωνιστικές πριν από το φινάλε του πρωταθλήματος. 

Μάλιστα οι κόντρες του με τον τότε τεχνικό διευθυντή των Φαιάκων Νίκο Λυράκη, δύναται να αποτελέσουν πηγή έμπνευσης για τους συγγραφείς που είναι σε θέση να γνωρίζουν (με λεπτομέρειες) τι ακριβώς παίχτηκε εκείνη την περίοδο και γιατί όχι να εξελιχθούν σε ένα από τα μελλοντικά κορυφαία «best sellers» του ελληνικού ποδοσφαίρου. 



ΠΗΓΗ: «ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΟΔΟΤΗΣ» - ΩΡΑ ΤΩΝ ΣΠΟΡ (7/6)


Δεν υπάρχουν σχόλια: