Τρίτη 30 Ιουνίου 2015

Οι ποδοσφαιρικές...αμαρτίες του «υποψηφίου επενδυτή» της Ξάνθης Αζίζ Γιλντιρίμ

«Ιστορία μου, αμαρτία μου…» αναφέρουν οι στίχοι του γνωστού λαϊκού τραγουδιού που έρχονται να κολλήσουν γάντι στην περίπτωση του Αζίζ Γιλντιρίμ. 


Του γνωστού και μη εξαιρετέου προέδρου της Φενέρμπαχτσέ και «υποψηφίου επενδυτή» της Ξάνθης, σύμφωνα με τα δημοσιεύματα που κυκλοφορούν τα τελευταία 24ώρα στην Τουρκία. 

Κι ενώ ο Χρήστος Πανόπουλος διέψευσε με τον μοναδικό τρόπο που μόνο ο ίδιος γνωρίζει τα γραφόμενα στη γειτονική χώρα σχετικά με το «κανάλι» Ξάνθης – Γιλντιρίμ, είναι μια καλή ευκαιρία να θυμηθούμε τον «καπνό» που φουμάρει ο Τούρκος παράγοντας. 

Ετσι για να θυμούνται οι παλιοί και να μαθαίνουν οι νεώτεροι.

Τον Ιούλιο του 2012 το δικαστήριο καταδίκασε τον Γιλντιρίμ σε κάθειρξη τριών ετών και εννέα μηνών για το «στήσιμο» αγώνων και σε κάθειρξη 2 ετών και έξι μηνών για τη σύσταση παράνομης οργάνωσης, ωστόσο τον άφησε ελεύθερο, λαμβάνοντας υπόψη τον ένα χρόνο που έχει ήδη περάσει στη φυλακή.

Ο πρόεδρος της Φενέρμπαχτσε έχει αρνηθεί τις εναντίον του κατηγορίες, ισχυριζόμενος ότι είναι ειδικά κατασκευασμένες για να «πλήξουν» την 18 φορές πρωταθλήτρια Τουρκίας.

Το σκάνδαλο των «στημένων» αγώνων ξέσπασε τον Ιούλιο του ΄12 στη γειτονική χώρα, όταν η αστυνομία συνέλαβε δεκάδες άτομα, συμπεριλαμβανομένου του Γιλντιρίμ, στον οποίο στη συνέχεια απαγγέλθηκαν ποικίλες κατηγορίες, από τη σύσταση συμμορίας μέχρι τη χειραγώγηση αναμετρήσεων και δωροδοκία.


Παρεμπιπτόντως από τις... δαγκάνες των Αρχών δεν ξέφυγαν τότε και ποδοσφαιριστές, καθώς συνελήφθησαν οι Ουμίτ Καράν (αθλητικός διευθυντής της Εσκισεχίσπορ) Σερκάν Καλίκ (Γκεντσελερμπιρλίγκι), Κορτσάν Σελικάι, Μεχμέτ Γιλντίζ και Σερζέρ Οζτούρκ. 

Αυτά, έτσι για την ιστορία σε ό,τι αφορά τον «Ξανθιώτη» Γιλντιρίμ. 

Δεν υπάρχουν σχόλια: