Δευτέρα 8 Ιουνίου 2015

Καθαρογράφεται η απόφαση του ΣτΕ για την «Αγια Σοφιά»

Η ΑΕΚ προχωρά στην ολοκλήρωση των κινήσεων που απομένουν για να φτάσουμε στην έναρξη των εργασιών στη Νέα Φιλαδέλφεια, με το πιο σημαντικό εξ αυτών να είναι η εξασφάλιση της οικοδομικής άδειας. 

Η απόφαση του ΣτΕ που δικαιώνει πανηγυρικά την Ένωση ήταν γνωστή εδώ και καιρό και προ ημερών ανακοινώθηκε και επίσημα. 

Και στην ΑΕΚ περιμένουν να την πάρουν στα χέρια τους ώστε να την προσθέσουν στον φάκελο για την άδεια που βρίσκεται στο ΥΠΑΠΕΝ και να μπορέσει να τεθεί προς διαβούλευση η μελέτη περιβαλλοντικών επιπτώσεων.

Κάτι που δεν απαιτούσε το εν λόγω χαρτί από το ΣτΕ, ωστόσο το είχε θέσει ως βασική προϋπόθεση ο Υπουργός Παναγιώτης Λαφαζάνης, προκειμένου να δώσει την τελική έγκριση για τη διαβούλευση της περιβαλλοντικής μελέτης και να ολοκληρωθεί και αυτό το ζήτημα. 

Το πλήρες κείμενο της απόφασης του Συμβουλίου της Επικρατείας έχει συνταχθεί και καθαρογράφεται, με την ΑΕΚ να το παίρνει στα χέρια της από μέρα σε μέρα. 

Σύμφωνα με την ενημέρωση που έχουν οι άνθρωποι της Ένωσης που ασχολούνται με το πρότζεκτ του γηπέδου μέσα στην εβδομάδα η διαδικασία σε κάθε περίπτωση θα έχει ολοκληρωθεί και πλέον όλα θα είναι στα χέρια του Υπουργείου, που οφείλει να θέσει προς διαβούλευση την μελέτη περιβαλλοντικών επιπτώσεων και το ζήτημα της οικοδομικής άδειας να μπει στο τελικό του στάδιο.

Θυμίζουμε πως η διαβούλευση θα διαρκέσει βάσει νόμου 45 ημέρες, κάτι που σημαίνει πως εντός του καλοκαιριού θα έχει ολοκληρωθεί με την ΑΕΚ να μετρά από εκείνο το σημείο και μετά αντίστροφα, για την εξασφάλιση της άδειας που θα της επιτρέψει να ξεκινήσει τα έργα στο οικόπεδό της, στη Νέα Φιλαδέλφεια.

ΠΗΓΗ: www.aekarena.gr



Δεν υπάρχουν σχόλια: