Δευτέρα 21 Σεπτεμβρίου 2015

Σε έχω δει κάπου, κάπου, σε ξέρω!











Μνήμες ξύπνησε ο Νταβίντ Λάφατα σκόρερ της Σπάρτα Πράγας στο… ραντεβού με τον Αστέρα με φόντο το σεντόνι του Europa League. 

Βλέπετε, ο Τσέχος επιθετικός έχει ζήσει το “ the greek dream” στην ποδοσφαιρική καριέρα του και συγκεκριμένα στο πρώτο εξάμηνο της σεζόν 2005-06 φορώντας τη φανέλα της Ξάνθης, κατόπιν σχετικής εισήγησης του τότε αρχισκάουτερ του συλλόγου Στέλιου Κατρακυλάκη. 

Ελα όμως που δεν έμελλε να μακροημερεύσει στην ομάδα της Θράκης, αποχωρώντας πρόωρα κι άδοξα έπειτα από μόλις έξι μήνες γράφοντας στο κοντέρ 11 όλες κι όλες συμμετοχές και μόλις ένα γκολ. 

Ας…όψεται ο Γιάννης Ματζουράκης. Σύμφωνα με όσα έχουν να θυμούνται οι παλιές σειρές στην πόλη ο «Ρουμάνος» (και τότε τεχνικός της Ξάνθης) χρησιμοποιούσε τον Λάφατα στο δεξί φτερό (ακόμη και δεξί μπακ) και όχι στην θέση του φουνταριστού όπου έκανε «παπάδες» αμέσως μετά την σύντομη θητεία του στην Ελλάδα.  

Ο 33χρονος επιθετικός  πυροβολεί «κατά ριπάς» τα τελευταία χρόνια ως παίκτης της Σπάρτα Πράγας, με το κοντέρ να γράφει φέτος ήδη 7 γκολ σε 10 ματς και 48 γκολ σε 76 παιχνίδια από το 2013 ενώ είναι εν ενεργεία διεθνής με την Εθνική Τσεχίας. Μέχρι και ο κυρ – Γιάννης θα του βγάζει (πλέον) το… καπέλο! 

ΠΗΓΗ: «ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΟΔΟΤΗΣ» - «ΩΡΑ ΤΩΝ ΣΠΟΡ» (19/9)

Δεν υπάρχουν σχόλια: