Πέμπτη 14 Ιανουαρίου 2016

Μ΄ένα σμπάρο, δύο τρυγόνια για την ΑΕΚ!

Στον Ισπανό εξτρέμ και στον Πορτογάλο φορ, που απασχολούν την ΑΕΚ, αναφέρθηκε ο Γκουστάβο Πογέτ!


Όπως τόνισε με νόημα στη συνέντευξη Τύπου (μετά το τέλος του αγώνα Κυπέλλου με το Λεβαδειακό) ο Γκουστάβο Πογέτ, η ΑΕΚ κινείται τη δεδομένη στιγμή για την απόκτηση δύο παικτών. 

Ενός που γίνεται προσπάθεια να έρθει ώστε να μείνει για πολλά χρόνια στον σύλλογο και να εξελιχθεί σε πρωταγωνιστή του και ενός που καταβάλλονται προσπάθειες να αποκτηθεί με τη μορφή δανεισμού. 

Ο Ουρουγουανός τεχνικός δεν αποκάλυψε τα ονόματα των εν λόγω ποδοσφαιριστών, ωστόσο σύμφωνα με δημοσίευμα της «ΩΡΑΣ των σπορ» της Πέμπτης (14/1) αυτοί είναι ο Άλβαρο Βαντίγιο και ο Ορλάντο Σα!

Για τον πρώτο διαβάσατε και χθες πως βρίσκεται ψηλά στη λίστα της ΑΕΚ, με τους ανθρώπους της «Ένωσης» να πιστεύουν πολύ στον 21χρονο ακραίο της Μπέτις, που το καλοκαίρι μένει ελεύθερος. 

Θεωρώντας πως είναι ένας ποδοσφαιριστής με παρόν και πάρα πολύ μέλλον, που θα μπορέσει να εξελιχθεί άμεσα σε πρωταγωνιστή της ομάδας. Η ΑΕΚ βρίσκεται σε επαφές τόσο με τον παίκτη όσο και με την Μπέτις, επιδιώκοντας να τον εντάξει τώρα στο δυναμικό της με κανονική μεταγραφή. 

Κάνοντας μια συμφωνία με τον Ισπανικό σύλλογο για συνιδιοκτησία του ποδοσφαιριστή.

Στην «Ένωση» θέλουν αφενός να αποκτήσουν από τώρα τον Βαντίγιο, που ταιριάζει… γάντι στα στοιχεία που έχει ζητήσει ο Πογέτ και αφετέρου έχουν την ενημέρωση πως ο παίκτης που ανήκει στην ισπανική ομάδα από την ηλικία των 15 ετών, δεν μπορεί να αποκτηθεί το καλοκαίρι ως… ελεύθερος. 

Τι εννοούμε; Ακόμα και αν η ΑΕΚ συμφωνήσει από τώρα με τον Βαντίγιο, θα πρέπει να καταβάλει στον σύλλογο της Ανδαλουσίας ένα ποσό που θα φτάνει κοντά στις 500.000 ευρώ, ως τροφεία, λόγω των σχεδόν έξι ετών που ο Ισπανός εξτρέμ αγωνίζεται εκεί! 

Ποσό ιδιαίτερα μεγάλο, για ελεύθερο ποδοσφαιριστή. Λαμβάνοντας υπ’ όψιν τους λοιπόν όλα τα παραπάνω, στην ΑΕΚ αποφάσισαν να «τρέξουν» την περίπτωση του Βαντίγιο, με τις επαφές με την πλευρά του αλλά και την Μπέτις, να βρίσκονται σε εξέλιξη.

Σε ότι έχει να κάνει τώρα με τον Ορλάντο Σα, ο Πορτογάλος φορ, που είχε απασχολήσει έντονα και το καλοκαίρι την «Ένωση», δεν περνάει και τις καλύτερες μέρες στη Ρέντινγκ (έχει πετύχει πέντε γκολ, χωρίς να έχει καταφέρει να καθιερωθεί στην ενδεκάδα), αναζητώντας μια άλλη ομάδα, τουλάχιστον μέχρι το καλοκαίρι. 

Ώστε να βρει και πάλι τον εαυτό του. Ο μάνατζερ του Σα λοιπόν έκανε τις προηγούμενες μέρες κρούση στην ΑΕΚ, για να δει αν το ενδιαφέρον της «Ένωσης» είναι «ζεστό».

Και έπειτα από εισήγηση του Πογέτ, η απάντηση που έλαβε ήταν καταφατική, με την ΑΕΚ να επιδιώκει τον δανεισμό του παίκτη μέχρι το καλοκαίρι! 

Κάτι που θα φανεί αν μπορεί να επιτευχθεί μέσα στα επόμενα 24ωρα, με την «Ένωση» να διατηρεί το… κανάλι επικοινωνίας με τον ατζέντη του παίκτη, που είναι και εκείνος που επανέφερε το θέμα του Σα στην επικαιρότητα της ΑΕΚ. 

Ο Πογέτ αναμένεται τις επόμενες μέρες να κάνει το… σκάουτινγκ του στην Αγγλία για να συλλέξει πληροφορίες για τον Ορλάντο Σα και εφόσον δεν προκύψει από εκεί κάποιο… ζήτημα, τότε η περίπτωση του Πορτογάλου θα έρθει στο επίκεντρο για την «Ένωση».


ΠΗΓΗ: www.aekarena.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: