Δευτέρα 23 Σεπτεμβρίου 2013

Οι παλιές αγάπες... πάνε στην Ξάνθη!

Στη ζωή και στο ποδόσφαιρο, τίποτα δεν είναι τυχαίο! Ο Ράινερ Μάουρερ, νέος εκλεκτός του Χρήστου Πανόπουλου για την «ηλεκτρική καρέκλα» της Ξάνθης, θα συναντήσει στα Πηγάδια τον άλλοτε αγαπημένο του ποδοσφαιριστή στον ΟΦΗ και νυν αρχισκάουτερ της ακριτικής ομάδας Κώστα Κωνσταντινίδη.

Το καλοκαίρι του 2007, ο ένας μετά τον άλλο οι πρωτοκλασάτοι παίκτες (Κωνσταντινίδης, Ντεγιάνοφ, Εντνίλσον, Τσίπεφ) του ΟΦΗ σηκώνουν άγκυρα από το Ηράκλειο και τραβούν για άλλα λιμάνια, απογοητευμένοι από τις άθλιες οικονομικές συνθήκες εργασίας στην κρητική ομάδα.

Ο μοναδικός ποδοσφαιριστής η αποχώρηση του οποίου βούρκωσε τον τότε τεχνικό των Ομιλητών Ράινερ Μάουρερ, ακούει στο όνομα Κώστας Κωνσταντινίδης. Οσα δάκρυα έριξε ο Γερμανός για πάρτι του, δεν έριξε για όλους μαζί τους υπόλοιπους φευγάτους! 


Παρεμπιπτόντως, ο Κωνσταντινίδης από το νησί των γενναίων μετακόμισε στο νησί της Αφροδίτης και αφού αγωνίστηκε για ένα χρόνο με τη Νέα Σαλαμίνα, κρέμασε τα ποδοσφαιρικά παπούτσια του σε ηλικία 36 ετών.

Εξι χρόνια μετά, οι δρόμοι τους διασταυρώνονται και πάλι αυτή τη φορά στην Ξάνθη. Ο Μάουρερ αναλαμβάνει μία από τις δυσκολότερες (προπονητικά) ομάδες στην χώρα μας στον  τέταρτο συνολικά εν Ελλάδι σταθμό του, αφού εκτός από τον ΟΦΗ προηγήθηκαν η Καβάλα και η Ρόδος.


Από την πλευρά του, ο Κωνσταντινίδης που παραδοσιακά τρέφει ιδιαίτερη αδυναμία στη γερμανική αγορά, προσεύχεται και θέλει να ελπίζει πως ο Μάουρερ δεν θα έχει την τύχη του συμπατριώτη του Βόφγκανγκ Βολφ, ο οποίος δεν είχε προλάβει να μάθει καλά – καλά ούτε τα ονόματα των ποδοσφαιριστών του,  όταν αποχωρούσε τον Σεπτέμβρη του 2009 από την Ξάνθη, έχοντας προλάβει να κοουτσάρει σε μόλις τρία παιχνίδια την Skoda.
 
To «Μarca –SL» έβαλε στο σκάνερ το βιογραφικό και τους αριθμούς του νέου «λοχαγού» της Ξάνθης και έβγαλε μια ενδεκάδα από tips. 


(*) Ηρθε για πρώτη φορά στην Ελλάδα το καλοκαίρι του 2006 για λογαριασμό του ΟΦΗ. Επιβίωσε για ολόκληρη τη σεζόν (2006-07) και τη μεθεπόμενη (2007-08) μετά από 8 παιχνίδια (πέντε ήττες) τελείωσε άδοξα από το Ηράκλειο.
 

(*) Οι συνολικές επιδόσεις του στον πάγκο της κρητικής ομάδας, ήταν 38 παιχνίδια 14 νίκες, 7 ισοπαλίες  και 17 ήττες.
 

(*) Στην «πρώτη» του ΟΦΗ το καλοκαίρι του 2006, οι οπαδοί είχαν κάνει κατάληψη του χώρου, κλείδωσαν τους παίκτες στα αποδυτήρια και εν συνεχεία όταν τους άφησαν να βγουν, διέκοπταν συνεχώς την προπόνηση.
 

(*) Είχε πολλές κόντρες με τον τότε μεγαλομέτοχο της ΠΑΕ ΟΦΗ Φανούρη Βατσινά, για οικονομικής φύσεως ζητήματα.
 

(*) Την παρθενική του χρονιά στο Ηράκλειο ο ΟΦΗ έπαιξε στρωτό και όμορφο ποδόσφαιρο και έχασε το ευρωπαϊκό εισιτήριο στο παιχνίδι της τελευταίας αγωνιστικής με τον ΠΑΟΚ στην Τούμπα, τερματίζοντας εν τέλει στην 7η θέση.
 

 (*) Το καλοκαίρι του 2008 επέστρεψε στη χώρα μας και φόρεσε την προπονητική φόρμα της Καβάλας. Η θητεία του στην ομάδα των «αργοναυτών» αποδείχτηκε σύντομη. 14 παιχνίδια με απολογισμό 10 νίκες και 4 ήττες.
 

(*) Ο τελευταίος του πάγκος… made in Greece ήταν την άνοιξη του 2010 στη Ρόδο. Με τα «ελάφια» πορεύτηκε μόλις για επτά παιχνίδια(2 νίκες, 1 ισοπαλία, 4 ήττες)  στη Β΄Εθνική.
 

(*) Τον Ιούνιο του 2010 υπέγραψε στη Μόναχο 1860 (Β’ κατηγορίας), αντικαθιστώντας τον Εβαλντ Λίνεν, ο οποίος είχε μετρακομίσει στον Πειραιά για λογαριασμό του Ολυμπιακού. Τίτλοι τέλους στη συνεργασία του με την Γερμανική ομάδα έπεσαν το Νοέμβρη του 2012.
 

(*) Εχει εργαστεί ως προπονητής στις Γκάρμις Παρτενκίρχεν (1996/97), Μίσμπαχ (1999), Μέμμινγκεν (1999-00), Μόναχο 1860 (β’ ομάδα, 2001-04), Μόναχο 1860 (2004-06)
 

(*) Υπήρξε ποδοσφαιριστής των Μπάγερν Μονάχου (7 συμμετοχές τη σεζόν 1983/84), Στουτγκάρδης (11 εμφανίσεις τη χρονιά 1984/85), Καρλσρούης, Αρμίνια Μπίλεφελντ, Όλντ Μπόις Βασιλείας (Ελβετίας), και Μόναχο 1860. Κρέμασε τα παπούτσια του το 1995.

Δεν υπάρχουν σχόλια: