Τρίτη 24 Σεπτεμβρίου 2013

Ο Αμπντούλ Αζίζ Τετέ-(άκης) «εκθέτει» κόσμο και κοσμάκη!

(φωτ.-www.fcplatanias.gr)
Καλό το χανιώτικο… shopping made in Spain, αλλά σαν τον Αμπντούλ Αζίζ Τετέ... δεν έχει! 

Ο «ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΟΔΟΤΗΣ» ξετυλίγει το backstage της μεταγραφής του Γκανέζου μέσου στoν Πλατανιά και βγάζει στη «σέντρα» τις ομάδες της Super League που τον «σνόμπαραν» και έβαλαν...αυτογκόλ!

Τα στήθη από περηφάνια φουσκώνουν στα Χανιά για τον Αμπντούλ Αζίζ Τετέ.

Γεννημένος στις 25 Μαϊου του 1990, βγάζει ασπροπρόσωπους τους σύντεκνους με τις εξαιρετικές εμφανίσεις του στα «βαθιά νερά» της Super League.

Συγχρόνως, δείχνει πως διαθέτει όλο το «πακέτο», ούτως ώστε να εξελιχθεί σε ένα από τα επόμενα «καυτά» ονόματα του εγχώριου μεταγραφικού παζαριού, εάν φυσικά δεν πλακώσει... πελατεία από το εξωτερικό.
 

Παίκτης με πλούσια αγωνιστικά προσόντα, εξαιρετική σωματοδομή, γνωρίζει καλά τα μυστικά της μπάλας και της θέσης του σύγχρονου αμυντικού χαφ.
 

Γρήγορες επιστροφές, καλές μεταβιβάσεις και «σκιάχτρο» στο χώρο της μεσαίας γραμμής στα ανασταλτικά καθήκοντα του.
 

Κι όλα αυτά, την στιγμή που οι ετήσιες αποδοχές του στην ομάδα των Χανίων δεν ξεπερνούν τα 50 χιλιάρικα (μαζί με τα πριμ) ενώ το κόστος της μεταγραφής του από τον Φωκικό τον περασμένο Γενάρη ήταν μόλις 30.000 ευρώ! Αυτή κι αν ήταν «χρυσή» - επένδυση από τον Στέλιο Βουρεξάκη και τους υπόλοιπους σύντεκνους.
 

Μέσα σε χρόνο ρεκόρ ο Τετέ εξελίχθηκε μακράν στο πολυτιμότερο έμψυχο περιουσιακό στοιχείο της κρητικής ομάδας και μαγνητίζει τα βλέμματα άλλων ομάδων. Αλλού περισσότερο και αλλού λιγότερο...
 

Ηδη στον ΠΑΟΚ έχουν ρίξει τα πρώτα «likes» από την περασμένη σεζόν και το παιχνίδι μεταξύ των δύο ομάδων στα Χανιά.
 

Τότε, που ο Γκέρμαν Τσιστιακόφ έσπευσε μετά το τέλος του αγώνα να παραλάβει το βιογραφικό του Γκανέζου παίκτη, ακόμη και να πληροφορηθεί πόσο κοστολογείται από τον Πλατανιά!
 

Οι Κρητικοί εκ φύσεως πρόθυμοι και καλοσυνάτοι, προσέφεραν στο Ρώσο στρατηγικό σύμβουλο του «Δικεφάλου» όλες τις πληροφορίες σχετικά με το CV του ποδοσφαιριστή και τη χρηματιστηριακή του αξία, θέτοντας ως τιμή εκκίνησης τα 500 χιλιάρικα.
 

Οσο δηλαδή κυμαίνεται η ρήτρα εξαγοράς στο συμβόλαιό του με τον Πλατανιά, το οποίο ειρήσθω εν παρόδω λήγει το καλοκαίρι του 2016.
 

Παρεμπιπτόντως, κάτι τέτοια βλέπουν και μαθαίνουν στον Ατρόμητο (και αλλού) και σκίζουν τα...πτυχία τους!
 

Ο εν λόγω ποδοσφαιριστής είχε απασχολήσει έντονα το τμήμα σκάουτινγκ της περιστεριώτικης ομάδας στο παρελθόν. 

Και ξέρετε ποιο είναι το κωμικοτραγικό της υπόθεσης...; Το ενδιαφέρον φέρεται να ξεθύμανε από ένα προσωπικό «αυτογκόλ»!
 

Σύμφωνα με τον αστικό μύθο, ο τεχνικός διευθυντής του Ατρομήτου Γιάννης Αγγελόπουλος επισκέφτηκε την Αμφισσα προκειμένου να παρακολουθήσει live ένα ματς του Φωκικού παρέα με τον Λύσσανδρο Γεωργαμλή (άμεσο συνεργάτη του τότε τεχνικού των «κυανολεύκων» Ντούσαν Μπάγεβιτς) και να τσεκάρουν εκ του σύνεγγυς τον αφρικανό ποδοσφαιριστή..
 

Ωστόσο η φανέλα του ενδιαφέρομενου παίκτη δεν έγραφε στο πίσω μέρος «Τετέ», αλλά «Αμπντούλ» (το μικρό του όνομα) κάτι που  φέρεται να… αποπροσανατόλισε το δίδυμο Αγγελλόπουλου - Γεωργαμλή και εν τέλει ο Ατρόμητος έπεσε... θύμα της μετάφρασης! 
 

Οχι πως στον Παναιτωλικό δεν έχουν τις δικές τους αναμνήσεις από τον Τετέ. Το καλοκαίρι του 2011 προτάθηκε στον Μάκη Μπελεβώνη, ωστόσο, ο τότε τεχνικός της αγρινιώτικης ομάδας Νίκος Καραγεωργίου, τον απέρριψε δείχνοντας μεγαλύτερη προτίμηση στον 37άρη Σίλβα Τζούνιορ!
 

Αμ ο Γιάννη Κομπότης...; Ενα... πούρο δρόμος είναι η Αμφισσα από τη Λιβαδειά κι όμως, οι Βοιωτοί που παραδοσιακά έχουν στραμμένες τις κεραίες τους προς τον γείτονα Φωκικό, είδαν τον Τετέ αντί για σουβλάκι Λιβαδειάς, να τρώει απάκι και να γεύεται τις λιχουδιές της κρητικής κουζίνας. 
 

Α και για να μην το ξεχάσω. Αρκετές σόλες παπουτσιών «έφαγε» και ο άλλοτε σκάουτερ του Ολυμπιακού Νίκος Βαμβακούλας, γυρίζοντας στα γήπεδα της Football League.
 

Ο Τετέ έκανε από την πρώτη στιγμή «κλικ» στον παλαίμαχο άσο του Ολυμπιακού με τις επιδόσεις του στο Φωκικό, τότε που ακόμη δεν τον ήξερε καλά – καλά ούτε η… μάνα του!
 

Η έκθεσή του «τιραμόλα» όλο και κάπου θα βρίσκεται καταχωνιασμένη σε κάποιο συρτάρι του αρχείου στα γραφεία της Πλατείας Αλεξάνδρας. Αυτά, για την ιστορία κι όλα όσα έρχονται για τον Αμντούλ Αζίζ... Τετέ- (άκη)!.

Δεν υπάρχουν σχόλια: