Παρασκευή 20 Σεπτεμβρίου 2013

Το ιστορικό ραντεβού που ράγισε το γυαλί!

Το φαινόμενο προπονητής να στέλνει ποδοσφαιριστή στην «κατάψυξη» για την εκτός γηπέδων καθυστέρηση σε ραντεβού (!) δεν είναι επισήμως καταγεγραμμένο στο θαυμαστό κόσμο της Super League.

Ο «ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΟΔΟΤΗΣ» το ανακάλυψε και το αφηγείται... ανεπισήμως.  

Πριν από μερικά χρόνια, ήταν δύο επιστήθιοι φίλοι και συμπαίκτες.
 

Παρά τη διαφορά ηλικίας είχαν αναπτύξει τρομερή «χημεία», σε σημείο να κυκλοφορούν με χάντρα θαλασσιά για το… κακό το μάτι!
 

Μαζί για πρωινό, παρέα για καφέ στους «ιερούς βράχους» της Γλυφάδας και του Κολωνακίου, δίπλα- δίπλα για μεσημεριανό και βραδινό, συγκάτοικοι στο ίδιο δωμάτιο στο ξενοδοχείο στις αποστολές της ομάδας.
 

Προϊόντος του χρόνου ωστόσο και επειδή το ποδόσφαιρο ήταν και παραμένει ένα απρόβλεπτο σπορ, οι ρόλοι και οι ισορροπίες άλλαξαν μέσα σε μια νύχτα! Η άγρια ομορφιά του αθλήματος. I love this game!
 

Ο μεγάλος κρέμασε τα παπούτσια του, ωστόσο, λίγο αργότερα, επανήλθε στον ίδιο σύλλογο, με το κοστούμι του προπονητή. Εκεί να δείτε κάτι χαρές ο μικρός. Αλλο να σας το λέω κι άλλο να το βλέπετε...!
 

Ελα όμως που η ζωή και η «στρογγυλή θεά» σκαρώνουν περίεργα παιχνίδια που κάνουν ακόμη και το πιο ευφάνταστο σεναριογράφο του πλανήτη να σκίζει τα πτυχία του και να τα...τρώει!
 

Ο μικρός, όχι μόνο δεν έτυχε προνομιακής μεταχείρισης από το νέο κόουτς, αλλά έφτασε στο σημείο να βρίσκεται με διαρκείας στην εξέδρα!
 

Θέλετε και το καλύτερο…; Μετά δυσκολίας οι δύο άλλοτε κολλητοί, αντάλλασαν κουβέντες, πριν και κατά τη διάρκεια της προπόνησης. Τα απολύτως απαραίτητα και... γεια σας!
 

Ο λόγος; Οχι αγωνιστικός, όπως όλοι πίστευαν (και έγραφαν) τότε, επιχειρώντας να λύσουν το μυστήριο.
 

Ο προπονητής της ιστορίας μας, στην προσπάθειά του να θολώσει τα νερά, ισχυριζόταν στις ιδιαίτερες συζητήσεις του, πως ο μικρός είχε δυσκολία να ενταχθεί στην τακτική της ομάδας.
 

Να βαδίσει σύμφωνα με τη φιλοσοφία και τις ανάγκες του συνόλου, χωρίς αυτό να σημαίνει πως αμφισβητούσε τα προσόντα του και τις προοπτικές υψηλού επιπέδου.
 

Κι επειδή όπως η ήττα, έτσι και η εξέδρα είναι σαν το λίπασμα (βρωμάει, αλλά κάνει καλό) τον έστειλε με διαρκείας στην εξέδρα (τάχα μου - τάχα μου) να τον... στρώσει!
 

Eδώ που τα λέμε, τι να έλεγε…; Οτι στράβωσε με την πάρτι του επειδή τον έστησε σε ένα ιδιαίτερο ραντεβού (εξωποδοσφαιρικό) και του γύρισε το μάτι και το μυαλό ανάποδα...; Ούτε στο Χόλιγουντ!
 

Προϊόντος του χρόνου, η σχέση τους εν μέρει αποκαταστάθηκε, χωρίς πάντως να επανέλθει στα παλιά εξαιρετικά επίπεδα. 

Ας όψεται το ραγισμένο γυαλί, που δεν ξανακόλλησε. Ο μικρός έφυγε από την «κατάψυξη» και μάλιστα έφτασε στο σημείο να μην βγαίνει από την ενδεκάδα ούτε με…γερανό! Με το σπαθί του!
 

Ούτως η άλλως πάντως, η δεύτερη συγκατοίκησή τους κάτω από την ίδια επαγγελματική στέγη, δεν κράτησε για μεγάλο χρονικό διάστημα.

Ο μεγάλος δεν κατάφερε να επιβιώσει όσο θα ήθελε στην ηλεκτρική καρέκλα του πάγκου και κούνησε μαντήλι μεσούσης της σεζόν.
 

Μια φορά, ο κόουτς είναι περήφανος σήμερα για την προαγωγή και την εξέλιξη του μικρού, τον οποίο ανέκαθεν πίστευε ποδοσφαιρικά και με χαρά τον βλέπει να υψώνει το ανάστημά του ανάμεσα σε πολλά – πολλά αστέρια! 

Αν μάλιστα ο μικρός έχει φροντίσει να κάνει... ρεκτιφιέ, στη σχέση του με το ρολόι και τα πάσης φύσεως ραντεβού του (εκτός γηπέδων) τότε υποθέτω πως η χαρά του θα είναι διπλή...!




Δεν υπάρχουν σχόλια: