Τετάρτη 25 Σεπτεμβρίου 2013

Τα χρυσά deals του businessman Πανόπουλου

(φωτ.-www.skodaxanthifc.gr)
Ο Χρήστος Πανόπουλος είναι μετρ στις πωλήσεις ποδοσφαιριστών και το απέδειξε για άλλη μία φορά με το deal της μεταγραφής του Μαρσελίνιο στη Μπανίγιας. Πριν από τα… σπαρταριστά πετροδόλαρα των Αράβων, προηγήθηκαν ουκ ολίγα ευρώ και δραχμές που εισέρρευσαν μέσω των «υπερήφανων πωλήσεων» στο ταμείο της Ξάνθης τα τελευταία 22 χρόνια. 

Πωλήσεις, που κάθε άλλο παρά για ένα… κομμάτι ψωμί έγιναν, προσφέροντας τη δυνατότητα στην ακριτική ομάδα να παραμένει οικονομικά… ατσαλάκωτη, όχι μόνο τις εποχές των παχέων αγελάδων, αλλά κυρίωσς εν μέσω οικονομικής κρίσης.
 

Από τα χέρια του «μίστερ – Skoda» «παρέλασε» και πουλήθηκε έναντι αδράς αμοιβής ένα μεγάλος αριθμός Ελλήνων και ξένων παικτών που εξελίχθηκαν και έκαναν σπουδαία καριέρα εντός και εκτός ελληνικών συνόρων.
 

Το «Marca – SL» σκανάρει τα πιο σπουδαία deals της 22χρονης παραγοντικής διαδρομής του businessman Χρήστου Πανόπουλου.

ΑΚΗΣ ΖΗΚΟΣ
Ενας από τους μεγαλύτερους «κόφτες» στην ιστορία του ελληνικού ποδοσφαίρου. Φόρεσε πέντε χρόνια την φανέλα (1993-1998) της ακριτικής ομάδας (121 συμμετοχές - 2 γκολ)  Το καλοκαίρι του 1998 μεταπήδησε στην ΑΕΚ και τέσσερα χρόνια αργότερα,  στην χλιδή του Πριγκιπάτου για λογαριασμό της Μονακό. Διατηρεί το «παράσημο» να΄ναι ο μοναδικός Ελληνας παίκτης που έχει αγωνιστεί σε τελικό Champions League, το 2004 στην αναμέτρηση Πόρτο – Μονακό (3-0).

 

ΒΛΑΝΤΙΜΙΡ ΓΙΑΝΟΤΣΚΟ
Ο Σλοβάκος διεθνής μέσος έγραψε ιστορία στην Ξάνθη, καθώς ήταν ο πρώτος ποδοσφαιριστής που παραχωρήθηκε σε σύλλογο του εξωτερικού. Το καλοκαίρι του 1999 ήρθε στην χώρα μας και δύο χρόνια αργότερα, «μοσχοπουλήθηκε» στην Αούστρια Βιέννης. 

 

ΖΗΣΗΣ ΒΡΥΖΑΣ
Επειτα από μία πενταετία (1991-96) στην Ξάνθη (122 συμμετοχές – 31 γκολ) ο τότε μεγαλομέτοχος του ΠΑΟΚ Γιώργος Μπατατούδης, αναδείχτηκε νικητής( στα μεγάλα του ντουζένια) σο κυνήγι της μεταγραφής με αντιπάλους ομάδες του τέως ΠΟΚ.

 

ΤΡΙΑΝΤΑΦΥΛΛΟΣ ΜΑΧΑΙΡΙΔΗΣ
Οι επιδόσεις του τα 2,5 χρόνια (48 συμμετοχές – 2 γκολ) στην ακριτική ομάδα, κέντρισαν το ενδιαφέρον της ΑΕΚ. Η Ενωση απέκτησε τα δικαιώματά του το καλοκαίρι του 1996 και στη συνέχεια ακολούθησαν ο ΠΑΟΚ και η Μπενφίκα.
 


ΜΑΡΙΝΟΣ ΟΥΖΟΥΝΙΔΗΣ
Ο νυν τεχνικός του Πλατανιά έκανε όνομα ως ποδοσφαιριστής αγωνιζόμενος (97 συμμετοχές – 15 γκολ) για τρία χρόνια (1989-1992) στην Ξάνθη. Το καλοκαίρι του 1992 υπέγραψε στον Παναθηναϊκό, ενώ έζησε και την εμπειρία του εξωτερικού φορώντας τη φανέλα της γαλλικής Χάβρη.
 


ΣΤΕΛΙΟΣ ΒΕΝΕΤΙΔΗΣ
Πέρασε στην ποδοσφαιρική ιστορία ως ένα από τα κορυφαία αριστερά μπακ των ελληνικών γηπέδων. Ακολούθησε το δρομολόγιο Τούμπα – Ξάνθη το καλοκαίρι του 1999. Ο Ολυμπιακός τίναξε την μπάνκα στον αέρα το καλοκαίρι του 2001 προσφέροντας ένα δισεκατομμύριο δραχμές (!) για την απόκτηση του από τον ΠΑΟΚ, με τον τότε μεγαλομέτοχο του «Δικεφάλου» Γιώργο Μπατατούδη, να χαρακτηρίζει το deal «υπερήφανη πώληση» για να καλμάρει τις αντιδράσεις των οπαδών.

 

ΠΑΡΑΣΚΕΥΑΣ ΑΝΤΖΑΣ
Ο Ντούσαν Μπάγεβιτς εισηγήθηκε με κλειστά μάτια στον Σωκράτη Κόκκαλη την μεταγραφή του στον Ολυμπιακό το καλοκαίρι του 1998.  Ο Δραμινός ποδοσφαιριστής μετά από 3,5 χρόνια στην Skoda (74 συμμ. – 6 γκολ) έριξε άγκυρα στον Πειραιά και εξελίχθηκε σε έναν από τους ποιοτικότερους Ελληνες μεσοαμυντικούς.

 

ΛΟΥΤΣΙΑΝΟ ΝΤΕ ΣΟΟΥΖΑ
Ηρθε στην χώρα μας το καλοκαίρι του 1995 για μία… αιωνιότητα!. Αφού πρώτα έλαμψε το άστρο του στην Θράκη, ο βιρτουόζος Βραζιλιάνος πουλήθηκε το καλοκαίρι του 1998 στον Ολυμπιακό.
 


ΣΠΥΡΟΣ ΒΑΛΛΑΣ
Το καλοκαίρι του 2003 ωρίμασαν οι συνθήκες για την προαγωγή του νυν αρχηγού της Ξάνθης και την παραχώρησή του στον Ολυμπιακό. Μετά από τρία χρόνια στην πειραϊκή ομάδα και ένα στη Λάρισα, επέστρεψε το 2007 στην Skoda όπου αγωνίζεται μέχρι σήμερα.
 



ΓΙΟΥΡΑΙ ΜΠΟΥΤΣΕΚ
Ο θηριώδης Σλοβάκος πορτιέρο ήρθε στην χώρα μας το καλοκαίρι του 1997 και για έξι χρόνια(1997-2003) διετέλεσε «φύλακας – άγγελος» της εστίας των Θρακιωτών. Ο Ολυμπιακός απέκτησε τα δικαιώματά του το καλοκαίρι του 2003.
 


ΧΡΗΣΤΟΣ ΠΑΤΣΑΤΖΟΓΛΟΥ
Τέσσερα χρόνια(1996-2000) εξαιρετικής διαδρομής στην Ξάνθη ήταν αρκετά για να «γυαλίσει» στον Ολυμπιακό. Το καλοκαίρι του 2000 υπέγραψε στην πειραϊκή ομάδα και χώρισαν τους δρόμους τους μετά από εννέα χρόνια!
 


ΧΡΗΣΤΟΣ ΜΑΛΑΔΕΝΗΣ
Διέγραψε εξαιρετική τετραετία (1991-1995) στον πρώτο επαγγελματικό σταθμό της καριέρας του με τη φανέλα της Ξάνθης. Σύμφωνα με τον αστικό μύθο… ανάγκασε τον άλλοτε μεγαλομέτοχο του Παναθηναϊκού Γιώργο Βαρδινογιάννη, να παραδεχτεί εκ των υστέρων το λάθος του να τον «χάσει» από την ΑΕΚ το 1995.
 


ΝΙΚΟΣ ΚΩΣΤΕΝΟΓΛΟΥ
Τα πέντε χρόνια στον σύλλογο της Θράκης τον καθιέρωσαν στην Α΄Εθνική και τον οδήγησαν στην «αγκαλιά» της ΑΕΚ το καλοκαίρι του 1994, απ΄όπου κρέμασε τα παπούτσια του έπειτα από 11 χρόνια.
 


ΒΕΡΙΝΤΙΑΝΟ ΜΑΡΤΣΕΛΟ
Ενας από τους πιο «killer» επιθετικούς στην ιστορία της Ξάνθης. 207 συμμετοχές και 75 γκολ με την ακριτική ομάδα, φόρεσε την… κορδέλα και παραχωρήθηκε στην ΑΕΚ το 1996.



ΚΕΛΒΙΝ ΣΕΜΠΟΥΕ
Ούτε όχι το μήνα, αλλά το χρόνο του μέλιτος δεν πρόλαβε να συμπληρώσει ο Λιβεριανός επιθετικός στην Ξάνθη. Η ΑΕΚ έβαλε βαθιά το χέρι στην τσέπη και έναντι 350 εκατομμυρίων δραχμών ήρθε σε συμφωνία με τον Πανόπουλο για την αγορά του.
 


ΙΣΜΑΗΛ ΜΠΑ
Εκ των πρωταγωνιστών της σπουδαίας πορείας στο πρωτάθλημα της περιόδου 2001-02, η οποία εξαργυρώθηκε με την έξοδο στο Κύπελλο ΟΥΕΦΑ. Το καλοκαίρι του 2000 αποτέλεσε μία από τις πιο ηχηρές μεταγραφές του τότε μεγαλομετόχου του Αρη Δημήτρη Κοντομηνά.
 


ΒΑΣΙΛΗΣ ΤΟΡΟΣΙΔΗΣ
Η μεταγραφή του στον Ολυμπιακό εμπεριείχε έντονες δόσεις, σασπένς, αγωνίας και στοιχεία θρίλερ. Κόντρα στην επιθυμία συγγενικού του προσώπου να υπογράψει στην ΑΕΚ κατέληξε στον Ολυμπιακό, με την Ξάνθη να βάζει στο ταμείο της το διόλου ευκαταφρόνητο ποσό των 600.000 ευρώ.
 


ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ ΒΛΑΧΟΔΗΜΟΣ
Τα «μαγικά» του «Κριστιάνο Ρονάλντο» για ένα χρόνο στην ομάδα της Θράκης,  έκαναν «γκελ» στον Ολυμπιακό και το καλοκαίρι του 2012 τον έστειλαν με «φύλλο πορείας» για τον Πειραιά. Τα μεταγραφικά οφέλη της Ξάνθης…; 400.000 ευρώ και 20% ποσοστό μεταπώλησης.
 


ΜΑΡΚΟ ΜΑΡΚΟΦΣΚΙ
Αν και βασικός φορ την περασμένη σεζόν, εν τούτοις ο Σέρβος ποδοσφαιριστής ψαχνόταν να φύγει. Η Ξάνθη δεν είπε «όχι» στην πρόταση (220.000 ευρώ) της Σερίφ Τιρασπόλ από τη Μολδαβία.
 


ΓΙΟΥΡΙ ΛΟΝΤΙΓΚΙΝ
Η Ζενίτ προσέφερε μπόλικα τσουβάλια με χρυσάφι(800.000 ευρώ) για τον 23χρονο τερματοφύλακα, δελεάζοντας συν τοις άλλοις τον Πανόπουλο και με ποσοστό 20% μεταπώλησης. Σε κάτι τέτοιες προσφορές, δύσκολα έως ποτέ δεν λένε «όχι».
 


ΠΕΤΡΟΣ ΜΑΝΤΑΛΟΣ
Νέα ήθη και έθιμα! Ο Δημήτρης Μελισσανίδης καπάρωσε από τώρα για του χρόνου τον 22χρονο μέσο και αφού προηγουμένως η ΑΕΚ έχει (λογικά) αποχωρήσει από τις αλάνες της Γ΄Εθνικής παίρνοντας προαγωγή για την Football League. Κατά πληροφορίες, το αφεντικό της Ξάνθης θα εισπράξει τμηματικά 500.000 ευρώ.
 


ΜΑΡΣΕΛΙΝΙΟ ΛΕΪΤΕ
Τι κι αν το συμβόλαιό του με την Ξάνθη έληγε σε λίγους μήνες; Ο Βραζιλιάνος μεσοεπιθετικός αποχώρησε λίγο νωρίτερα από τα Πηγάδια με προορισμό τα Ηνωμένα Αραβικά Εμιράτα για λογαριασμό της Μπανίγιας. 500.000 ευρώ για έναν παίκτη προσεχώς ελεύθερο, δεν χαρακτηρίζεται απλά ως ένα καλό deal αλλά super deal...!

Δεν υπάρχουν σχόλια: