Τρίτη 29 Οκτωβρίου 2013

Το «συμμαχικό τόξο» και η… επιστροφή Τσακίρη στον Πανιώνιο!

Ο Σεφέρης έγραψε κάποτε ότι «όπου κι εάν πάω, η Ελλάδα με πληγώνει».
Αν ο νομπελίστας ποιητής ήταν οπαδός του Πανιωνίου, δεν αποκλείεται να έπιανε μολύβι και χαρτί και να έγραφε: «όπου κι αν πάω, ο Τσακίρης με αναστατώνει και με πληγώνει»!
Πέρασαν σχεδόν τρία χρόνια από την αποχώρηση του άλλοτε μεγαλομετόχου της ΠΑΕ από τον «Ιστορικό».  Κι όμως, το σενάριο της επιστροφής στην αγαπημένη του ομάδα, παρά τις ουκ ολίγες διαψεύσεις, μόνο λίγο καιρό ξαποσταίνει και ξανά στην πιάτσα κυκλοφορά!
 

Διαβάστε στον «ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΟΔΟΤΗ».

Για να θυμούνται οι παλιοί και να μαθαίνουν οι νεώτεροι, ο γνωστός εφοπλιστής, αποχώρησε οριστικά από την ΠΑΕ Πανιώνιος τον Δεκέμβριο του ΄10,  μεταβιβάζοντας το 67% των μετοχών στον Ερασιτέχνη Πανιώνιο.
 

Από τότε, μέχρι σήμερα, έχουν παίξει κατά καιρούς πολλά σενάρια επιστροφής. Η απάντηση όμως του άλλοτε διοικητικού ηγέτη των «κυανέρυθρων», ήταν πάντα σε πλήρη αρμονία με την πρόσφατη επέτειο της 28ης Οκτωβρίου.
 

Οπερ που σημαίνει, ένα ηχηρό «ΟΧΙ», όσον αφορά την συμμετοχή του στον «απεγκλωβισμό» του Πανιωνίου από το οικονομικό αδιέξοδο.

Αμέσως, αμέσως, μου έρχονται στο μυαλό οι δύο τελευταίες διαψεύσεις, σχετικά με την προοπτική επαναδραστηριοποίησής του.
 

Η πρώτη τον Φεβρουάριο του ΄11, αμέσως μετά τη δημόσια τοποθέτηση του τότε οικονομικού διευθυντή της ΠΑΕ Κωνσταντίνου Τσολακάκη, περί προσπάθειας επιστροφή του Τσακίρη το καλοκαίρι.
 

«Δεν υπάρχει καμία περίπτωση επιστροφής του κ. Τσακίρη στα διοικητικά δρώμενα της ΠΑΕ Πανιώνιος. Ο κ. Τσολακάκης εξέφρασε προσωπική άποψη χωρίς ο κύριος Τσακίρης να ερωτηθεί», ανέφεραν τότε κύκλοι προσκείμενοι στον άλλοτε μεγαλομέτοχο των «κυανέρυθρων»
 

Η τελευταία το Νοέμβριο του ΄11 με αφορμή το επιθετικό σχόλιο που ανέβασε στην σελίδα του στο Facebook κατά του τότε τεχνικού της ομάδας Τάκη Λεμονή  και η πληθώρα μηνυμάτων από οπαδούς του Πανιωνίου.
 

Τα περισσότερα από τα μισά, είχαν ως αίτημα την επιστροφή του στην ΠΑΕ, ο ίδιος όμως απέκλεισε αυτό το ενδεχόμενο και ξεκαθάρισε ότι δεν θέλει να ασχοληθεί ξανά με τα διοικητικά των Νεοσμυρνιωτών.
 

«Ρε παιδιά, εγώ έχω πει ότι δεν παίζει να επιστρέψω. Ούτε λεφτά έχω, ούτε χρόνο και ούτε ξέρω να διαχειρίζομαι εταιρία που χρωστάει τα παντελόνια της…», έγραψε χαρακτηριστικά .
 

Παρεμπιπτόντως να ανοίξω μια παρένθεση και να σημειώσω πως και λίγο νωρίτερα και συγκεκριμένα το καλοκαίρι του ΄11, χάθηκε μια ιστορική ευκαιρία. 

Ανθρωποι που είναι σε θέση να γνωρίζουν καλά πρόσωπα, πράγματα και καταστάσεις στον Πανιώνιο, δεν έχουν ξεχάσει την πρωτοβουλία συγκεκριμένων ανθρώπων να τον βάλουν να καθίσει στο ίδιο τραπέζι με τους «Πάνθηρες» και να τα βρουν.
 

«Εάν τότε, οι οργανωμένοι έδειχναν τη διάθεση να ρίξουν το «mea culpa» και να του το αφιερώσουν, ο Τσακίρης θα΄ταν τώρα στον Πανιώνιο» λένε όσοι έζησαν από κοντά εκείνη την περίοδο, την επιχείρηση αποκατάστασης των σχέσεων τους.
 

Πιο εύκολο όμως αποδείχτηκε προϊόντος του χρόνου να βρουν η Νέα Δημοκρατία με το ΠΑΣΟΚ, παρά ο Τσακίρης με τους «Πάνθηρες»!
 

Κλείνοντας την παρένθεση και για να επανέλθω. από την αποχώρησή του και έπειτα, εμμένει σταθερά και αταλάντευτα στην θέση του που αφορά τη μη εκ νέου ανάμιξή του στο πρότζεκτ του Πανιωνίου.
 

Επειδή όμως το αίμo νερό δεν γίνεται, δεν έχει γυρίσει ολοκληρωτικά την πλάτη στην αγαπημένη του ομάδα.
 

Στο πρόσφατο deal με τον Παναθηναϊκό για το «Απήλιον», μερίμνησε ώστε να υπάρχουν οικονομικά οφέλη και μάλιστα άμεσα για τον Πανιώνιο, ενώ κατά καιρούς σύμφωνα με όσα ψιθυρίζονται στην «Πλατεία», έκανε κάποια «δωράκια» (που απέφυγε όπως ο διάβολος το λιβάνι να τα διαφημίσει) για τακτοποιήσεις «καυτών» και ζωτικής σημασίας υποθέσεων του συλλόγου της καρδιάς του.
 

Oσοι γνωρίζουν τον Kωνσταντίνο Tσακίρη και κατ’ επέκταση την ψυχοσύνθεσή του, ισχυρίζονται ότι 100 φορές γουστάρει να γυρίσει στον Πανιώνιο και 101 το μετανιώνει!
 

Ισως η εξήγηση να βρίσκεται σε ένα παλιό ηλεκτρονικό σχόλιο του: «εγκρατής: Ένας αδύναμος άνθρωπος που ενδίδει στον πειρασμό να αρνηθεί στον εαυτό του μια απόλαυση».
 

H «ένεση» που αποτελούσε γι’ αυτόν παλιότερα ο «ιστορικός», έγινε κάποτε «θηλιά» στο λαιμό. Παραμένει όμως «ένεση»!
 

Που ενδεχομένως να χρειάζεται το κατάλληλο χέρι, για να την χτυπήσει και να του την περάσει εκ νέου και στις (κατάλληλες δόσεις) στο αίμα του! 

Αυτό δεν σημαίνει πως το συγκεκριμένο χέρι θα πρέπει απαραιτήτως να προέρχεται από την οικογένεια του Πανιωνίου.
 

Πότε - πότε, στον σκληρό και ανταγωνιστικό κόσμο του ελληνικού ποδοσφαίρου, οι ιστορικές πρωτοβουλίες δεν λαμβάνονται πάντα εκ των έσω, αλλά ενίοτε και το κατάλληλο τάιμινγκ από άλλες δυνάμεις του «συμμαχικού τόξου».

Και για να το γράψω διαφορετικά, τις μεγάλες επιστροφές πολλοί εμίσησαν, τους δυνατούς συμμάχους ουδείς!

Αλλο που δεν θα ήθελαν φυσικά στον Πανιώνιο, δεδομένου πως η ομάδα παρά τη φιλότιμη προσπάθεια εξυγίανσης της νυν διοίκησης, χρειάζεται πλέον δραστικές λύσεις για την εύρυθμη οικονομική λειτουργία της ΠΑΕ. 


Γι΄αυτό όπως στη ζωή, έτσι και στο ποδόσφαιρο, καλό είναι να θυμόμαστε πάντα και να έχουμε στην άκρη του μυαλού μας, ένα κλασικό και βαθύτατα φιλοσοφημένο δόγμα: ποτέ μην λες ποτέ!

Δεν υπάρχουν σχόλια: