Δευτέρα 11 Νοεμβρίου 2013

Ενας 33άρης υποψήφιος επενδυτής για τον Εργοτέλη


Κάθε άφιξη new entry υποψήφιου επενδυτή στον σκληρό - μνημονιακό - κόσμο του ελληνικού ποδοσφαίρου, κεντρίζει το ενδιαφέρον και εξιτάρει τα πλήθη.
 

Ξέρετε τώρα, ποιος είναι, από πού κρατάει η σκούφια του, τι καπνό φουμάρει, που στοχεύει και τι ακριβώς επιδιώκει μέσω της επένδυσης στο χώρο της «στρογγυλής θεάς», αποτελούν τα πρώτα κλασικά βασανιστικά ερωτήματα.
 

Ο 33χρονος Θεόδωρος Καρυπίδης (δεξιά στη φωτ.) ασφαλώς και δεν θα μπορούσε να αποτελεί εξαίρεση από την στιγμή που εμφανίστηκε στο προσκήνιο και το όνομά του άρχισε να κάνει «παρέλαση» στα ΜΜΕ.

Ο «ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΟΔΟΤΗΣ» αναλύει το ποδοσφαιρικό - επιχειρηματικό report του βορειοελλαδίτη έμπορου ξυλείας και υποψήφιου επενδυτή στην κρητική ΠΑΕ.

Τι θα λέγατε να ξεκινήσουμε από την ηλικία του; Ο Θεόδωρος Καρυπίδης εφόσον τελικά αποφασίσει το μπάσιμο στον Εργοτέλη και αναλάβει επ΄ώμου τον σύλλογο του Ηρακλείου, τότε, αυτομάτως θα γίνει ο νεώτερος ιδιοκτήτης ΠΑΕ της Super League, δεδομένου πως διανύει μόλις το 33 έτος της ηλικίας τους. Ενα το κρατούμενο και συνεχίζω...
 

Το επενδυτικό «love story» με τον Εργοτέλη δεν έχει ασφαλώς τις ρίζες του στην κυριακάτικη (10/11) επίσκεψή του στο Παγκρήτιο, στο πλαίσιο της αναμέτρησης με τον Πανθρακικό.
 

Οι επαφές με τον Δημήτρη Παπουτσάκη κρατούν εδώ και μεγάλο χρονικό διάστημα, κάτι άλλωστε που καταδεικνύουν άλλες τρεις παλιότερες επισκέψεις στο Ηράκλειο, οι οποίες παρέμειναν μακριά από τα φώτα της δημοσιότητας.
 

Ο Θεόδωρος Καρυπίδης απέφυγε τουλάχιστον σε πρώτο χρόνο να κάνει οποιαδήποτε διαφήμιση ή λεζάντα γύρω από το όνομά του με τις «πλάτες» του Εργοτέλη, όπως έχουν κάνει στο παρελθόν τόσοι και τόσοι «επενδυτές» σε ολόκληρη την ποδοσφαιρική επικράτεια και στο τέλος την έκαναν με ελαφρά πηδηματάκια.

Κι αυτή η μυστικοπάθεια των επαφών όπως μας έχει διδάξει η ιστορία σε τέτοιου είδους περιπτώσεις, αποτελεί ένα πολύ καλό σημάδι, ή εάν θέλετε έναν θετικό οιωνό αναφορικά με την κατάληξη της ιστορίας. 

Η επαγγελματική δραστηριότητα του αρχίζει και τελειώνει στο εμπόριο ξυλείας (παλέτες, πέλετ κ.α.) ενώ η επιχείρηση του κατατάσσεται στις κορυφαίες στο είδος της στην Ελλάδα. 

Εκτός από το εργοστάσιο στην Ειρηνούπολη της Ημαθίας, διαθέτει και άλλα, εκ των οποίων το ένα εδρεύει στη Ρουμανία.
 

Παρεμπιπτόντως, στους επιχειρηματικούς κύκλους λέγεται πως εσχάτως έκλεισε μια τεράστια δουλειά μέσω της πώλησης πέλετ (καύσιμη ύλη) την οποία κυνηγούσε εδώ και μεγάλο χρονικό διάστημα.
 

Εφόσον κλείσει το deal με τον Εργοτέλη και αναλάβει το τιμόνι της κρητικής ομάδας, θα πρέπει να θεωρούμε μάλλον δεδομένο πως θα βάλει μπροστά για τη δημιουργία αντίστοιχης παραγωγικής μονάδας ξυλείας και στην Κρήτη, κάτι που δεν υφίσταται αυτή τη στιγμή στο νησί.
 

Ανέλαβε στις πλάτες του πριν από 12 χρόνια την οικογενειακή επιχείρηση που κληρονόμησε από τον πατέρα του και μέσα από σκληρή δουλειά και προσπάθεια, την έφτασε - όπως προαναφέρα - στο σημείο να θεωρείται μία από τις κορυφαίες στο είδος της στον ελληνικό επιχειρηματικό χάρτη.
 

Και επειδή στην Ελλάδα των συνομωσιών και της ίντριγκας πάντα κάθε τι καινούργιο γεννάει υποψίες, ο Θεόδωρος Καρυπίδης κατέβηκε αυτόφωτος και χωρίς τη «βοήθεια του κοινού» στο Ηράκλειο. Ετσι τουλάχιστον λέγεται από τους «σοφούς» της πιάτσας (ακόμη και τους πλέον καχύποπτους) κι αυτό ακριβώς σας μεταφέρω. 

Προκειμένου μετά την ενασχόλησή του με την ομάδα της ιδιαίτερης πατρίδας του τον ΑΣ Ειρηνούπολης να εξετάσει ενδελεχώς και το πρότζεκτ της επένδυσης στον Εργοτέλη. Welcome!

Δεν υπάρχουν σχόλια: