Τρίτη 12 Νοεμβρίου 2013

Οι…«4χ4» ανακοινώσεις- μνημείο της ΠΑΕ Skoda Ξάνθη!

Την ευρηματικότητα και την πένα του Χρήστου Πανόπουλου, θα την ζήλευαν ουκ ολίγοι ιδιοκτήτες - παράγοντες της παλιάς και next generation. 

Η… ανταπόκριση αμερικανικού καναλιού για σεισμό στην Ελλάδα (!) αποτελεί τον τελευταίο κρίκο μιας αλυσίδας ανακοινώσεων - μνημείων, που έχουν ξεχωριστή θέση στο πάνθεον του ελληνικού ποδοσφαίρου.

 To «Marca – SL» ανέσυρε από το αρχείο ορισμένες εξ αυτών και…υποκλίνεται!
  
9 Φεβρουάριου 2006


Ο ψηλός, ο κοντός και τα…φιλάκια!

Τον Φεβρουάριο του 2006, η Ξάνθη αποκλείστηκε από την ημιτελική φάση του Κυπέλλου Ελλάδας από τον Ολυμπιακό. Ο τότε διαιτητής του αγώνα Γιώργος Κασναφέρης άκουσε τα εξ αμάξης από τον μεγαλομέτοχο της θρακικής ομάδας, ο οποίος με δηλώσεις του στην συνέντευξη Τύπου, μεταξύ άλλων αφηγήθηκε ένα σόκιν ανέκδοτο με τον ψηλό και κοντό ληστή.

«Κατέβηκα στα αποδυτήρια των διαιτητών και τους είπα ότι σήμερα μας στέρησαν την αξιοπρέπεια, στοιχείο που έχουν όλοι οι άνθρωποι, από τον πιο φτωχό ως τον πιο πλούσιο. Μη τυχόν σηκώσει κεφάλι ο μικρός. Μας χόρτασαν στην Ελλάδα με Ολυμπιακό, Παναθηναϊκό και ΑΕΚ. Ημαρτον!». 


Κάποιοι έκαναν ότι δεν τον κατάλαβαν και ο κ. Πανόπουλος προχώρησε σε διευκρινίσεις, διηγούμενος το παρακάτω ανέκδοτο:

«Κάποτε ήταν ένας πολύ ψηλός ληστής και ένας πολύ κοντός. Οταν μοίραζαν τη λεία, ο ψηλός έβαζε πολλά λεφτά μπροστά του και ελάχιστα μπροστά στον κοντό. Σε κάθε μοιρασιά ο κοντός ζητούσε και ένα φιλάκι. Οταν ο ψηλός τον ρώτησε γιατί ζητάει συνέχεια φιλιά, ο κοντός απάντησε: "Οταν με γ... θέλω να με φιλάνε". Εμάς ούτε καν μας φίλησαν»...



21 Δεκεμβρίου 2006

«Good- Bye Sir Takis and good luck…».

Μετά την λήξη του αγώνα Κυπέλλου με τον Πανιώνιο στη Νέα Σμύρνη, ο Τάκης Λεμονής ανακοινώνει το τέλος της συνεργασίας του με την ακριτική ομάδα.


Την επαύριο της παραίτησης του Ελληνα τεχνικού, η ακριτική ΠΑΕ απαντά στον Λεμονή και δίνει την δική της διάσταση στα όσα έγιναν στην ανάπαυλα αναμέτρησης με την ΑΕΚ. 

Αναλυτικά: «Ημίχρονο αγώνα Skoda Ξάνθη- ΑΕΚ. Ο κος Πανόπουλος κατέβηκε στα αποδυτήρια. ΄Κύριε Λεμονή, πριν μιλήσετε για τα τεχνικά θέματα, θέλω να πω δυο κουβέντες στους ποδοσφαιριστές".  "Αν συνεχίσετε μ’αυτή τη φιλοσοφία και νοοτροπία, είναι θέμα χρόνου να δεχτείτε γκολ. Αλλάξτε νοοτροπία. Καλή συνέχεια΄.

Αυτές τις δηλώσεις έκανε ο κος  Πανόπουλος και άμεσα αποχώρησε από τα αποδυτήρια, αφήνοντας τον προπονητή με τους παίκτες. Αυτή είναι η αλήθεια, ενώπιον 25 ατόμων, ποδοσφαιριστών, μασέρ, ιατρών, προπονητικού team.
 

Η SKODA ΞΑΝΘΗ έχασε έναν Super Oυάου !!!! πρωτοποριακό προπονητή, που με μεγάλες δυσκολίες διεκδίκησε από TOP ομάδες και τον έφερε κοντά της. Δυστυχώς γι’αυτήν, αλλά ευτυχώς το Ελληνικό επαγγελματικό ποδόσφαιρο, τον κέρδισε.  GOOD-BYE SIR TAKIS AND GOOD LUCK....».



2 Ιανουαρίου 2008


Tα «pumbers» του Λεμονή


Η ΠΑΕ Ξάνθη βγάζει ανακοίνωση προκειμένου να σχολιάσει μέρος των δηλώσεων του τεχνικού του Ολυμπιακού Τάκη Λεμονή («σχετικά με τον Άη Βασίλη πάμπερς θα ήθελα μάλλον να μας φέρει») και των αποφάσεων του διαιτητή Ηρακλή Τσίκινη, στο παιχνίδι μεταξύ των δύο ομάδων. 


«Ο ΠΡΟΠΟΝΗΤΗΣ ΚΑΙ ΤΑ PUMPERS
Είπε ο προπονητής μετά τον αγώνα ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ - SKODA ΞΑΝΘΗ, σε ερωτήσεις που του υποβλήθηκαν:


1. Ο Αι Βασίλης να του φέρει pumpers. Για ποιους εννοούσε; Για αυτούς που είπε ο ποδοσφαιριστής ΖΗΚΟΣ;


2. Μπορεί εγώ να βρισκόμουν σε άλλο γήπεδο.
Επειδή ο προπονητής την εικόνα δεν μπορεί να την αλλάξει, η εικόνα λοιπόν και τα κανάλια έδειξαν:
 

1. Oφ σάιντ το 1ο γκολ του Ολυμπιακού
 

2. Φάουλ το 2ο γκολ του Ολυμπιακού
 

3. Λάθος το πέναλτι εις βάρος του Ολυμπιακού
 

4. Λάθος υπόδειξη οφ σάιντ στον RADZINSKI που έβγαινε μόνος απέναντι στον Νικοπολίδη
Μετά από αυτά ας απαντήσει ο προπονητής
 

Α. Τα pumpers του Aι Βασίλη, ποιον θα έχουν αυτή τη φορά παραλήπτη;
 

Β. Τον επιβεβαιώνουμε, είναι σωστός ο προπονητής στην απάντησή του, όντως βρισκόταν σε άλλο γήπεδο
ΥΓ. Και για να μην δουλεύουμε τον κόσμο, το υλικό σε χρήμα και σε αξία που έχει σήμερα ο Ολυμπιακός (Αι Βασίλης-Κόκκαλης), είναι το καλύτερο της ιστορίας του και με πολύ μεγάλη διαφορά καλύτερο από αυτό των μεγάλων Ελληνικών ομάδων. Αυτή είναι η πραγματικότητα.

Χάσαμε με τα περισσότερα και σημαντικότερα λάθη εις βάρος μας όπως έδειξαν η εικόνα και τα κανάλια, αλλά πολλά συγχαρητήρια στον διαιτητή γιατί πειστήκαμε ότι προσπάθησε να παίξει στα ίσα το παιχνίδι και να μοιράσει την δικαιοσύνη».



18 Μαρτίου 2008


Τα Marlboro του Λαμπριάκου
 

Με αφορμή τη νίκη επί του Παναθηναϊκού, ο Χρήστος Πανόπουλος δύο ημέρες αργότερα με δήλωσή του στην επίσημη ιστοσελίδα της ΠΑΕ, πλέκει το εγκώμιο του Τόμας Ρατζίνσκι και του Σταύρου Λαμπριάκου, προτρέποντας τον δεύτερο, να κόψει το κάπνισμα. 
 

«Τον Ρατζίνσκι τον ξέραμε και πριν έρθει στην Skoda Ξάνθη και αν δεν τον ξέραμε όλοι εμείς εδώ στην Ελλάδα τον ήξερε καλά η υπόλοιπη Ευρώπη και η Premier League. Ο πολυτιμότερος παίχτης της ομάδας μας με την πιο βρώμικη δουλειά και που τρώει όλο το ξύλο για να ανοίγει τον δρόμο στους άλλους είναι ο Σταύρος Λαμπριάκος. 

Καπνίζει βεβαίως Marlboro κόκκινο που είναι λίγο βαριά, για αυτό και του βγαίνει η ψυχή στο λαχάνιασμα. Από του χρόνου θα το κόψει».


10 Ιανουαρίου 2009

«Θα σας θυμόμαστε πάντα κ.Γερμανάκο»

Η Ξάνθη χάνει (2-1) από τον Ολυμπιακό στο Καραϊσκάκη και με ανακοίνωση της μετά το τέλος του αγώνα ειρωνεύεται τον ρέφερι Μιχάλη Γερμανάκο, κάνοντας λόγο για «ρεσιτάλ διαιτησίας» στο τελευταίο παιχνίδι της καριέρας του.

«Συγχαρητήρια για το ρεσιτάλ διαιτησίας στο τελευταίο σας παιχνίδι Κε Γερμανάκο. Θα σας θυμόμαστε πάντα. Μα πάντα! Για ενημέρωση σας το παιχνίδι το έδειξε κανάλι Εθνικής εμβέλειας. Σας ευχόμαστε την επιτυχή καριέρα που είχατε στην διαιτησία, όπως δηλώσατε πριν το παιχνίδι, να την έχετε και στην μελλοντική σας επαγγελματική δραστηριότητα».


 


20 Δεκεμβρίου 2009

Ανακοίνωση πριν τη λήξη του α΄ ημιχρόνου!
 

Με δύο ανακοινώσεις εκ των οποίων η μία μάλιστα εκδόθηκε προτού την ολοκλήρωση του ημιχρόνου (!) του αγώνα Κυπέλλου με την ΑΕΚ, η ΠΑΕ Ξάνθη διαμαρτύρεται για τη διαιτησία του Σταθόπουλου. 

«Είναι ντροπή αυτό που έγινε σήμερα. Αυτό το πέναλτι δεν θα το έδιναν ούτε και αυτοί που με βασικές επιστολές προς τα Μέσα αποδοκίμαζαν το προηγούμενο καθεστώς διαιτησίας και επιδοκίμασαν τις αλλαγές. Αυτή είναι η καλύτερη διαιτησία που πρεσβεύουμε; Αυτό που έγινε σήμερα σηματοδοτεί μια καινούργια εποχή; Φτάνει ο κόσμος βράζει, μην προκαλείται άλλο….» ανέφερε η ανακοίνωση στο ημίχρονο του αγώνα. 


Μετά την λήξη του παιχνιδιού ακολούθησε ακόμη μία ανακοίνωση αναφέροντας μεταξύ άλλων: «Τελικά, οι ωραίες ευχετήριες βασιλικές επιστολές είχαν σωστούς αποδέκτες; Στερήσατε από μία ολόκληρη περιοχή τη χαρά ενός ολοκληρωτικού θριάμβου».



 

6 Φεβρουαρίου 2010
 

Καρέ ανακοινώσεων 

Τέσσερις  ανακοινώσεις κατά της διαιτησίας του κ. Κουκουλάκη εξέδωσε η ΠΑΕ Ξάνθη κατά τη διάρκεια του αγώνα με την ΑΕΚ στο ΟΑΚΑ.

Στην πρώτη οι ακρίτες χαρακτήρισαν «ντροπή για το ελληνικό ποδόσφαιρο» την απόφαση του διαιτητή να καταλογίσει πέναλτι υπέρ της ΑΕΚ, στην δεύτερη διαμαρτυρήθηκαν για ένα οφσάιντ στην τρίτη έθεσαν ερώτημα περί... χρωστούμενων και στην τέταρτη (στο τέλος του αγώνα) ευχαρίστησαν στα αγγλικά τον διαιτητή Μιχάλη Κουκουλάκη!




17 Οκτωβρίου 2011

«Χαιρετίσματα στους Ινδιάνους»

Καυστική ανακοίνωση της ΠΑΕ Ξάνθης, μέσω της οποίας στρέφεται ενάντια στον φημολογούμενο αντικαταστάτη του Πατρίκ Κομνηνού στη θέση του γενικού διευθυντή της Super League, Ανδρέα Μπέκιο. 


Ο συγγραφέας κάνει λόγο για… καουμπόηδες και παράλληλα στέλνει χαιρετίσματα στους Ινδιάνους! Ιδού μια μικρή γεύση!

«Θέλουμε να πιστεύουμε και εμείς αλλά και αυτοί που μας παρακολουθούν και δεν είναι λίγοι, ότι σε ένα συνεταιρισμό ούτε καουμπόηδες δεν κάνουν τέτοια. Εκτός αν αυτοί που θέλουν να τα κάνουν είναι Ινδιάνοι. Τότε αλλάζει. Χαιρετίσματα στους Ινδιάνους».



3 Μαρτίου 2013
 

Σπάει τα κοντέρ με επτά(!) ανακοινώσεις!
 
Ούτε μία, ούτε δύο, αλλά συνολικά επτά ανακοινώσεις έβγαλε η ΠΑΕ Ξάνθη κατά την διάρκεια του αγώνα με τον Λεβαδειακό, εκφράζοντας τα παράπονά της για τον Αμπάρκιολη!
 

Ενώ ήταν σε εξέλιξη το πρώτο ημίχρονο οι ακρίτες είχαν ήδη… προλάβει να βγάλουν πέντε(!) ανακοινώσεις, εκφράζοντας τα παράπονά τους για τις αποφάσεις του διαιτητή. Αναλυτικά:

Εν τέλει, η ξανθιώτικη ΠΑΕ εξέδωσε ακόμη δύο στο δεύτερο μέρος, φτάνοντας τον αριθμό επτά(!).
1. Αμπάρκιολη, στο 18' ορισμός της κίτρινης κάρτας! Έναν ορισμό που τον έχεις διδαχθεί στα σεμινάρια πολλές φορές. Μπροστά στα μάτια σου, γιατί δεν την έδωσες;

2. Αμπάρκιολη στο 27,5 βγαίνει η SKODA ΞΑΝΘΗ μπροστά και ανακόπτεις την επίθεση με ανύπαρκτο, τελείως ανύπαρκτο φάουλ, υπέρ του Λεβαδειακού.

3. Αμπάρκιολη στο 34’ ο Λισγάρας πάνω στον Σολτάνι, ο ορισμός της ΚΟΚΚΙΝΗΣ ΚΑΡΤΑΣ. Έδειξες ΚΙΤΡΙΝΗ. Το διδάσκουν στα σεμινάριά σας.

4. Αμπάρκιολη στο 37,5 δίνεις κίτρινη κάρτα στον Κομεσίδη ανύπαρκτη.

5. Αμπάρκιολη συγνώμη, αλλά το σκορ είναι 0-2.

6. Αμπάρκιολη είμαστε στο 75:31'' και δεν έχεις κάνει κανένα λάθος υπέρ ή εις βάρος καμιάς από τις δύο ομάδες. Συγχαρητήρια, συνέχισε έτσι.

7. «93:00. Ο αγώνας έληξε. Αμπάρκιολη δεν έκανες κανένα λάθος εις βάρος καμιάς από τις δύο ομάδες. Καληνύχτα».


Δεν υπάρχουν σχόλια: