Τετάρτη 29 Ιανουαρίου 2014

Ο κύβος ερρίφθη για την «υπερήφανη» πώληση του Βλάχο… Τριάδη!


 








Την ώρα που ο Kostas Mitroglou το΄χει ρίξει στο homework, ή αλλιώς στην επισταμένη μελέτη για τα ήθη και έθιμα που επικρατούν στο Λονδίνο και ιδιαιτέρως στο μέγαρο («Craven Cottage») της Φούλαμ, ο πρώτος διδάξας των «υπερήφανων» πωλήσεων στο ελληνικό … χωριό Χρήστος Πανόπουλος, ετοιμάζεται να κάνει την παλιά του τέχνη κόσκινο!
 

Το αφεντικό της Skoda Ξάνθης κατέληξε στην απόφαση να φορέσει πριν το τέλος της τρέχουσας μεταγραφικής περιόδου την… κορδέλα στον Παναγιώτη Τριάδη και στέλνει τον ομογενή μέσο με ειδικό «φύλλο πορείας» (και την ευχή του) στην επόμενη ποδοσφαιρική πολιτεία της καριέρας του. Ποια είναι αυτή…;
 

Διαβάστε στην στήλη του «ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΟΔΟΤΗ».

Οταν το καλοκαίρι του ΄12 ο νεαρός Τριάδης έσκασε μύτη στα Πηγάδια, με το «καλημέρα» και προτού καν κλωτσήσει το τόπι, βρέθηκε να κουβαλάει τον βαρύ τίτλο του… «αντί – Βλαχοδήμου» ο οποίος είχε κάνει «παπάδες» την προηγούμενη σεζόν με τη φανέλα της Ξάνθης.
 

Κάτι η γερμανο - αναθρεμμένη κοινή ποδοσφαιρική καταγωγή, κάτι οι ίδιες θέσεις τους μέσα στο γήπεδο και κάτι το παρόμοιο στυλ παιχνιδιού, έφταναν και περίσσευαν για να ανακηρύξουν το νεαρό μέσο ως διάδοχο του Παναγιώτη Βλαχοδήμου στην ομάδα της Θράκης.
 

Παρεμπιπτόντως, κάποιοι πιο τολμηροί και βαθιά μυημένοι στην τέχνη και τα μυστικά της στρογγυλής θεάς, έκαναν τότε την πρόβλεψη πως ο Τριάδης θα κάνει μεγαλύτερη καριέρα σε βάθος χρόνου από τον Βλαχοδήμο.
 

Κάτι που δεν βάσιζαν μόνο στην εκρηκτικότητα και την ποιότητα που χαρακτηρίζουν τις ντελικάτες κινήσεις του στο χορτάρι, αλλά και στην ευχέρεια με την οποία χρησιμοποιεί o all around μέσος εξίσου καλά και τα δύο πόδια, εν αντιθέσει με τον Βλαχοδήμο που πατάει καλύτερα μόνο με το δεξί.
 

Σε πρώτο χρόνο τα προγνωστικά δεν επιβεβαιώθηκαν. Ο Τριάδης πέρασε και δεν… ακούμπησε από τα Πηγάδια στην παρθενική του σεζόν στο ελληνικό πρωτάθλημα, αγωνιζόμενος σε ματς (4) που μετρήθηκαν στα δάχτυλα του ενός χεριού! 

Φέτος όμως ξεδιπλώνει τις πτυχές του αστείρευτου ταλέντου του. Το άστρο του άρχισε να λάμπει και να φωτίζει το χαμόγελο στο πρόσωπο του Πανόπουλου! Ισως επειδή εν αντιθέσει με τη ζωή, στο ποδόσφαιρο ότι λάμπει συνήθως είναι χρυσός!


Οι εξαιρετικές εμφανίσεις του 22χρονου ποδοσφαιριστή με τη φανέλα της Skoda «μαγνήτισαν» πολλά ζευγάρια μάτια πάνω του. 


Αλλα με διακριτικό τρόπο και άλλα πιο έντονα! Κι οσονούπω κάποια από αυτά τα μάτια, θα φέρουν χρυσάφι στο ταμείο της ακριτικής ΠΑΕ.
 

Η άκρως δελεαστική πρόταση που έφτασε στο γραμματοκιβώτιο του «Mr.Skoda» για την «υπερήφανη πώληση» του Τριάδη, έκανε το πρόσωπό του να λάμψει! 

Οσο για τον αποστολέα; Εδώ αρχίζουν τα δύσκολα και συγχρόνως τα περίεργα. Διότι τα μεγάλα deals, αγαπάνε πάνω απ΄όλα τη μεγάλη σιωπή!

Η ΑΕΚ σύμφωνα με τα ρεπορτάζ των τελευταίων ημερών παρουσιάζεται ως η ομάδα που όχι απλά παρακολουθεί και ενδιαφέρεται για τον ομογενή άσο της Ξάνθης, αλλά βρίσκεται κιόλας με το δάχτυλο στη μεταγραφική «σκανδάλη»…!
 

Να φεύγει ο Τριάδης - εδώ και τώρα - με μετάθεση στην ΑΕΚ της Γ΄Εθνικής, χωρίς να περιμένει (α λα Μάνταλος) λίγους μήνες για την επιστροφή της Ενωσης στις επαγγελματικές κατηγορίες...;

Να φεύγει - εδώ και τώρα - και να πηγαίνει ως αντικαταστάτης του εδώ και λίγα 24ώρα «εμίρη» Βλάντιμιρ Βάις στον Ολυμπιακό…; Σ-α-τ-α-ν-ι-κ-ό!
 

Πόσω μάλλον σε ένα μομέντουμ όπου που η πιάτσα αρχίζει να ψιθυρίζει διάφορα σχετικά με τα νέα ποδοσφαιρικά (υψηλά) γούστα του Πανόπουλου και περί μελλοντικών «συμμαχιών» στον σκληρό μικρόκοσμο του ελληνικού ποδοσφαίρου.
 

Παρ΄ότι πολλοί είναι εκείνοι που λησμονούν πως ο ιδιοκτήτης της Ξάνθης έχει αποδείξει πολλάκις μέσω της πολύχρονης διαδρομής του στο ποδόσφαιρο, πως είναι ανεξάρτητος, αυτόφωτος και πορεύεται χωρίς... συνεπιβάτες.  
 

Επί της ουσίας πάντως, πέρα και ξέχωρα από κάθε backstage και οποιαδήποτε θεωρία συνωμοσίας, δύναται ο νεαρός και άβγαλτος Τριάδης να επωμιστεί τη δεδομένη στιγμή το ρόλο του «αντί – Βάις» στο άκρως ποιοτικό και ανταγωνιστικό περιβάλλον του Ρέντη…;
 

Ουδείς μπορεί να δώσει ασφαλή απάντηση, εκτός από τον «καθρέφτη» του γηπέδου, αν κι εφόσον ασφαλώς το πράγμα φτάσει εκεί και ο παίκτης πράγματι ακολουθήσει το δρομολόγιο Ξάνθη – Πειραιάς!
 

Να φεύγει - εδώ και τώρα - με προορισμό σύλλογο εκτός συνόρων, βαδίζοντας στο δρόμο που χάραξαν πρόσφατα οι Λοντίγκιν (Ζενίτ) και Μαρσελίνιο (Μπανίγιας)…;
 

Για έναν παίκτη που σε 1,5 χρόνο έχει παίξει συνολικά 13 παιχνίδια σε πρωτάθλημα και Κύπελλο με την Ξάνθη και δεν έχουμε προλάβει να τον μάθουμε καλά, καλά όλοι εμείς οι παροικούντες το ελληνικό... χωριό, το σενάριο του εξωτερικού φαντάζει μάλλον too good, to be true!  

Οπότε, τι…; Δύο και σήμερα το αργότερο, μέχρι ωσότου να πέσει η καρό σημαία των μεταγραφών.

Οπως άλλωστε είχε πει κάποτε ο συγγραφέας μυθιστορημάτων μυστηρίου και βίας που είναι βασισμένα σε αληθινές ιστορίες Τζέιμς Ελρόι, «η αγωνία είναι το μεγαλύτερο αφροδισιακό»!

Δεν υπάρχουν σχόλια: