Τετάρτη 26 Φεβρουαρίου 2014

Πέντε εκατομμύρια για 4ετές συμβόλαιο (!) το οικονομικό project επιστροφής του Σάντος στον ΠΑΟΚ


Διαβάστε όλα τα θέματα του «ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΟΔΟΤΗ», όπως  δημοσιεύτηκαν στην στήλη του στην εφημερίδα «ΩΡΑ των σπορ» την Τρίτη 25 Φεβρουαρίου.

Κόκκινο χτυπάει τις τελευταίες ημέρες το «θερμόμετρο» της αγωνίας στην ΕΠΟ. Λογικό και αναμενόμενο. Βλέπετε, εντός της εβδομάδας ο Φερνάντο Σάντος αναμένεται να ανακοινώσει την… πολυθρύλητη απόφασή του, σχετικά με την πρόταση ανανέωσης της ελληνικής ομοσπονδίας, την οποία κρατάει στα χέρια του και εξετάζει εδώ και μεγάλο χρονικό διάστημα.
 

Οι αισιόδοξες εκτιμήσεις για το «ναι» του Πορτογάλου τεχνικού δεν λείπουν, όπως βέβαια και εκείνοι που κρατούν μικρό… καλάθι και αποφεύγουν οποιαδήποτε πρόβλεψη για το μέλλον της συνεργασίας των δύο πλευρών. 
 

Στην τελευταία κατηγορία θεωρήστε δεδομένο πως συμπεριλαμβάνονται κι όσοι είναι σε θέση να γνωρίζουν από πρώτο χέρι το σενάριο (όπως και πολλές παραμέτρους και λεπτομέρειες )  επιστροφής του Σάντος στον ΠΑΟΚ στην μετά – Στέφενς εποχή, που ολοένα και ξεπροβάλει στον ορίζοντα της Τούμπας.
 

Το «fan club» του ομοσπονδιακού τεχνικού στην Θεσσαλονίκη στο οποίο ειρήσθω εν παρόδω συμπεριλαμβάνονται μεταξύ άλλων και  κορυφαία στελέχη της ΠΑΕ, τον θεωρεί ως την καταλληλότερη λύση για τον πάγκο της ομάδας εν όψει της νέας σεζόν, αυτό όμως σίγουρα είναι κάτι που δεν φτάνει από μόνο του για να φέρει τον Σάντος στον ΠΑΟΚ.
 

Χρειάζεται και η σύμφωνη γνώμη του Σαββίδη, διότι ο πληρώνων αποφασίζει κι όπως έλεγε κάποτε και ο συγχωρεμένος ο Νίκος Κανελλάκης… «έχει πάντα δίκιο»!
 

«Σκαλίζοντας» το οικονομικό project της πιθανής καλοκαιρινής επιστροφής του Σάντος στον ΠΑΟΚ, «αλίευσα» άκρως ενδιαφέροντα στοιχεία. 
 

Προ ημερών κυκλοφόρησε πως ο εκλέκτορας της Εθνικής μας φέρεται να έγινε αποδέκτης δελεαστικής πρότασης από ομάδα της Σαουδικής Αραβίας, που ξεπερνούσε σε ετήσιες απολαβές το 1,5 εκατ. ευρώ!
 

Οχι πάντως πως στη Σαλονίκη τον περιμένει κανένα συμβόλαιο των «τρεις και εξήντα», αν κι εφόσον επιστρέψει στα γνώριμα λημέρια της Τούμπας.
 

Στην προκειμένη περίπτωση το οικονομικό σκέλος της ενδεχόμενης συνεργασίας ΠΑΟΚ – Σάντος, προβλέπει τετραετές συμβόλαιο με καθαρές συνολικές αποδοχές 5 εκατ. ευρώ για τον Πορτογάλο τεχνικό, κάτι που σημαίνει 1.250.000 ευρώ το χρόνο!
 

Σούπερ συμβόλαιο εν μέσω βαθέως μνημονίου στην Ελλάδα, αν αναλογιστεί κανείς πως οι πάγιες ετήσιες απολαβές του Σάντος στην Εθνική κυμαίνονται κοντά στις 700.000 ευρώ και τόσα χρήματα παίρνει πάνω – κάτω και ο Μίτσελ στον Ολυμπιακό, όντας ο δεύτερο πιο ακριβοπληρωμένος προπονητής στη Super League μετά τον Χούουμπ Στέφενς που ξεπερνά το 1,5 εκατομμύριο ευρώ. Λεφτά, υπάρχουν!


Ο Μπατίστα στη σουίτα της Μπενφίκα!
 

Εξαιρετικές σχέσεις και «κανάλι» επικοινωνίας με την Μπενφίκα διατηρεί ο Ντανιέλ Μπατίστα. Ντυμένος στην… τρίχα ο παλαίμαχος άσος της ΑΕΚ βρέθηκε την περασμένη Πέμπτη (20/2) στην Τούμπα και παρακολούθησε από την σουίτα των Πορτογάλων την πρώτη μάχη των «αετών» της Λισσαβώνας με τον ΠΑΟΚ για τους «32» του Europa League. 

Να «μαγειρεύει» κάποιου είδους συνεργασία με την πορτογαλική ομάδα (σκάουτερ της Μπενφίκα στην Ελλάδα για παράδειγμα) ή πίσω από την κοινή παρουσία τους στην Θεσσαλονίκη δεν υπάρχει απαραίτητα και επαγγελματική φωτιά; Ο χρόνος, θα δείξει...


Τετ α τετ Σαββίδη – Αλεξόπουλου!


Δεν είναι όλα τα ραντεβού ίδια, ούτε «σηκώνουν» όλα δημοσιότητας. Οπως το μυστικό τετ α τετ του Ιβάν Σαββίδη με τον Απόστολο Αλεξόπουλο στην Θεσσαλονίκη, το οποίο διατηρήθηκε επτασφράγιστο μυστικό από το επικοινωνιακό επιτελείο της ΠΑΕ ΠΑΟΚ. Ελα όμως που μυστικό που το γνωρίζουν δύο, παύει να΄ναι μυστικό! 


Ο άλλοτε πρόεδρος της ΚΑΕ ΠΑΟΚ διαθέτει μεγάλη κατασκευαστική εταιρεία και ο ομογενής επιχειρηματίας και μεγαλομέτοχος της ΠΑΕ, θεώρησε χρήσιμη και ενδιαφέρουσα μια απευθείας συνάντηση μαζί του. Κοτζάμ νέο προπονητικό κέντρο φιλοδοξεί να χτίσει ο Ιβάν (και νέα Τούμπα, αύριο μεθαύριο) όχι παίξει γέλασε!
 

«Σύμμαχος» ο Βαρέλα για Γκάλο!


Πολλά «likes» συγκεντρώνει ο Ροντρίγκο Γκάλο στον Παναθηναϊκό. Τόσα, ώστε οι «πράσινοι» να αποφασίσουν να κάνουν κίνηση για την απόκτηση του Βραζιλιάνου δεξιού μπακ χαφ που αγωνίζεται δανεικός στον Παναιτωλικό και τα δικαιώματά του ανήκουν στην Μπράγκα. 


Σύμμαχος του «τριφυλλιού» στο συγκεκριμένο μεταγραφικό… μέτωπο, είναι ένας φίλος από τα παλιά. Ο Πορτογάλος Ούγκο Βαρέλα άλλοτε «ιθύνων νους» των μεταγραφικών θεμάτων του «τριφυλλιού» έχει ήδη εξουσιοδοτηθεί να «τρέξει» την υπόθεση, με στόχο να «ψήσει» τους συμπατριώτες του για λογαριασμό του Παναθηναϊκού. Λέτε να τα καταφέρει…;


Στο ψαχνό

@     Μέλι στάζει από παλιά ο Νίκος Αναστόπουλος για τον Κωνσταντίνο Τσακίρη. Το Νοέμβριο του ΄11 ως τεχνικός του ΟΦΗ σχολίαζε με στόμφο, μετά τη νίκη (3-1) της κρητικής ομάδας στη Νέα Σμύρνη: «Ο Τσακίρης είναι η μοναδική σωτηρία για τον Πανιώνιο. Να το γράψετε, όπως το ακούτε αυτό. Μόνο ο Τσακίρης». Σημειωτέον πως η εκτίμηση είναι αμοιβαία, αφού και ο άλλοτε μεγαλομέτοχος των «κυανέρυθρων» λέει τα καλύτερα όπου σταθεί και όπου βρεθεί για τον «allenatore».



@    Εφόσον ο Σταμάτης Βελλής πάρει τον Απόλλωνα και αποσυρθεί από τo πρωτάθλημα της Super League, να περιμένετε πως όλο και κάποια άλλη ομάδα θα σπεύσει να επωφεληθεί από την έξοδο – διαμαρτυρίας της «Ελαφράς Ταξιαρχίας» και να «τσιμπήσει» τον Ντάρεν Αμπρόουζ. Ο 30χρονος μεσοεπιθετικός δείχνει ότι την ξέρει καλά την «τέχνη» (3 γκολ σε 7 παιχνίδια) και η Μπέρμιγχαμ που διατηρεί τα δικαιώματά του δεν «καίγεται» για την επιστροφή του στο Νησί.



@    Ετοιμοι για «πόλεμο» ήταν οι παίκτες του Εργοτέλη στο εκρηκτικό «τρίτο ημίχρονο» της αναμέτρησης με τον Παναθηναϊκό. Ως γνωστόν η κρητική ομάδα ανάρτησε φωτογραφία και δημοσίευσε και βίντεο μέσα από τα αποδυτήρια στην οποία φαίνονται τρεις άνδρες της ομάδας να κρατάνε την πόρτα για να μην την ανοίξουν απ' έξω! Εκείνο που δεν φαίνεται είναι οι ποδοσφαιριστές να΄χουν λάβει θέσεις μάχης, κρατώντας ανάποδα τα παπούτσια με τις τάπες (!) και να ετοιμάζουν ζεστή υποδοχή στους απρόσκλητους επισκέπτες…!


@     Ο Σπύρος Γουργιώτης δεν κατακυρώνει μόνο γκολ, αλλά ακυρώνει κιόλας! Ο επόπτης που μετέτρεψε σε… ροντέο την αναμέτρηση στα Περιβόλια (Πλατανιάς – Αρης 2-1) «συστήθηκε» στο ποδοσφαιρικό κοινό πριν από πέντε χρόνια στο παιχνίδι Ολυμπιακός – Ηρακλής (1-1) ακυρώνοντας κανονικό γκολ του Μήτρογλου! Με τέρμα του Βέλλιου στο 92΄ο «Γηραιός» έφυγε με το βαθμό από το Καραϊσκάκη, ενώ ο βοηθός από την Λαμία έκανε να πιάσει πολύ καιρό το σημαιάκι ξανά στα χέρια του και να ξεπεράσει εκείνη την «τραυματική» εμπειρία!
     

Δεν υπάρχουν σχόλια: