Τετάρτη 19 Φεβρουαρίου 2014

«Γέφυρες» του Σκοπιανού agent Λάζο Λιπόσκι στην ΑΕΚ – Ο Μπεσάρτ Ιμπραϊμι και οι… κυπριακοί «δορυφόροι»!



Διαβάστε όλα τα θέματα του «ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΟΔΟΤΗ», όπως  δημοσιεύτηκαν στην στήλη του στην εφημερίδα «ΩΡΑ των σπορ» την Τρίτη 18 Φεβρουαρίου.

Εν έτει 2014 πίσω από κάθε ποδοσφαιριστή «κρύβεται» ένας μάνατζερ (ενίοτε και δύο και τρεις…) χωρίς ασφαλώς ο Μπεσάρτ Ιμπραϊμι να αποτελεί εξαίρεση στον κανόνα.


Ο 28χρονος επιθετικός και παίκτης της Ενωσης Νέων Παραλιμνίου, κυκλοφόρησε προ ημερών πως εξετάζεται από την ΑΕΚ εν όψει της μεταγραφικής περιόδου του καλοκαιριού και το όνομά του «παρέλασε» από το ρεπορτάζ της Ενωσης.
 

Σχετικά με το βιογραφικό του Σκοπιανού ποδοσφαιριστή και τα κατορθώματά του στο κυπριακό πρωτάθλημα, υπήρξε εκτενής αναφορά και δεν υπάρχει κανένας λόγος να επαναλαμβάνουμε τα ίδια πράγματα και να το κουράζουμε.
 

Η στήλη «σκάλισε» την μανατζερική στέγη του ποδοσφαιριστή και… έπεσε πάνω στον «σπιτονοικοκύρη» Λάζο Λιπόσκι! Πρόκειται για τον Σκοπιανό FIFA Agent και άλλοτε διεθνή τερματοφύλακα της Παρτιζάν Βελιγραδίου και της Ανζί.
 

Τα τελευταία χρόνια διατηρεί γραφείο μάνατζερ στο Βέλγιο, ενώ δύο εκ των βασικών συνεργατών του, είναι οι Ντράγκαν Στιλιανόφσκι και Ντέγιαν Βέλκοβιτς.
Αμφότεροι αποτελούν τρόπο τινά τους «δορυφόρους» του στην Κύπρο και «ελέγχουν» μεταξύ άλλων παικτών στο νησί και τον Μπεσάρτ Ιμπραϊμι.
 

Ο Λιπόσκι ο οποίος ειρήσθω εν παρόδω αποφεύγει για τους δικούς του λόγους όπως ο διάβολος το λιβάνι τα φώτα της δημοσιότητας και την έκθεση στον «ήλιο» των ΜΜΕ, επεδίωξε να «τρέξει» στο παρελθόν τις μεταγραφές δύο άλλοτε «κιτρινόμαυρων» στην ρωσική Ανζί, με το λόγο για τους Νάτσο Σκόκο και Ράφικ Τζιμπούρ.
 

Στενός συνεργάτης του μεσολάβησε για την μεταγραφή του συμπατριώτη του Γκόραν Μαζνόφ στην Κέρκυρα τον Γενάρη του 2011, ενώ στην πιάτσα των ατζέντηδων λέγεται πως «πέρασε» τον Ζβόνιμιρ Βούκιτς στον ΠΑΟΚ, εκμεταλλευόμενος τις εξαιρετικές σχέσεις του με τον Γκέρμαν Τσιστιακόφ.
 

Παρεμπιπτόντως, ουκ ολίγοι ποδοσφαιριστές του Λιπόσκι φόρεσαν τη φανέλα της Ανζί την εποχή που το γενικό κουμάντο στις μεταγραφές είχε ο νυν στρατηγικός σύμβουλος της ΠΑΕ ΠΑΟΚ, με τελευταίο των «Μοϊκανών» τον πορτιέρο Βλαντιμίρ Γκαμπούλοφ.
 

Ο Λιπόσκι σύμφωνα με την κυπριακή πιάτσα των ατζέντηδων να βρίσκεται… πίσω από τον Ιμπραϊμι, μέσω του οποίου επιχειρεί εσχάτως να ανοίξει «κανάλι» με την ΑΕΚ.
 

Προφανώς έχει κάνει «ρεπορτάζ» και γνωρίζει πως η Ενωση έρχεται με φόρα και με αποκλειστικό στόχο να στρογγυλοκαθίσει στο θρόνο του ελληνικού ποδοσφαίρου.
 

Διότι ένας πετυχημένος μάνατζερ οφείλει την σήμερον ημέρα να συνδυάζει και ικανότητες… «ρεπόρτερ», διαθέτοντας  το «know how» προκειμένου να μαθαίνει και να διακρίνει όλα όσα έρχονται στον κοντινό και μακρινό ορίζοντα σε αγορές που τον ενδιαφέρουν. 


Διπλή επιβεβαίωση για «Αναστό» και «99»
 

Στο… ψαχνό βάρεσαν δύο αποκλειστικά ρεπορτάζ της στήλης με επίκεντρο τον Πανιώνιο. Στο φύλλο του Σαββάτου (15/2) αποκάλυψα την επερχόμενη αντικατάσταση του Κώστα Παναγόπουλου με τον Νίκο Αναστόπουλο στον πάγκο των «κυανέρυθρων». 

Την ίδια κιόλας ημέρα, ο πρώτος κούνησε μαντήλι στην «πλατεία» με τον «allenatore» να παίρνει «φύλλο πορείας» για τη Νέα Σμύρνη. Δύο ημέρες νωρίτερα (στις 13/2) έγραψα για την προσπάθεια του Πανιωνίου να υπαχθεί στο άρθρο 99 (και το ραντεβού με τον Γ.Γ. Δημόσιων Εσόδων Χάρη Θεοχάρη) κάτι που επιβεβαίωσε και επισήμως η ανακοίνωση του Ερασιτέχνη Πανιωνίου το βράδυ του Σαββάτου (15/2).


Ζερβακάκος… reloaded!
 

«Δεν έχουμε μιλήσει, αλλά θα ήταν αμαρτία να λέγαμε πως δεν θα τον θέλαμε δίπλα μας…» άκουσα να δηλώνει στα FM o Κυριάκος Σκούρας, μέλος της Κίνησης Σωτηρίας του Πανιωνίου, σχετικά με την εμπλοκή του Κωνσταντίνου Τσακίρη στη νέα τάξη πραγμάτων εντός των «κυανέρυθρων» τειχών. 

Στην πλατεία πάντως, ψιθυρίζεται πως ο Γιώργος Ζερβακάκος, άλλοτε αντιπρόεδρος της ΠΑΕ και στενός συνεργάτης του Τσακίρη, φέρεται να αποτελεί ήδη μέλος της Κίνησης για την προσπάθεια αγωνιστικής και οικονομικής σωτηρίας του συλλόγου, με ότι μπορεί να συνεπάγεται κάτι τέτοιο για το παρόν και το μέλλον.

Στην έξοδο ο Μέγιερι
 

Η αγορά των δικαιωμάτων του Ρομπέρτο από την Ατλέτικο, δεν έκανε ευτυχισμένα όλα τα παιδιά του Πειραιά. Στην… σκιά του Ισπανού πορτιέρο κινείται ο Μπάλαζ Μέγιερι στον Ολυμπιακό και οι μέρες του στον Πειραιά δείχνουν μετρημένες. 

Ο Ούγγρος τερματοφύλακας δεν θα αντέξει και για δεύτερη σερί σεζόν να «ξεχαρμανιάζει» στα παιχνίδια Κυπέλλου όπως συμβαίνει την τρέχουσα περίοδο. Ο μάνατζερ Γιάνος Χρούτκα βλέποντας τον 24χρονο πορτιέρο να μην εξελίσσεται και να πέφτει η χρηματιστηριακή του αξία, έχει ήδη σηκώσει μανίκια και «οργώνει» τις αγορές εν όψει καλοκαιριού.



Στο ψαχνό


@    Η μεταγραφή στον Ολυμπιακό αποτελεί τα τελευταία χρόνια το μεγάλο μεταγραφικό στόχο κι αν θέλετε… απωθημένο του Βαγγέλη Μάντζιου. Παρ΄ότι ο 31χρονος επιθετικός κάνει «γκελ» σε κάποιους παροικούντες το λιμάνι (με πρώτο τον Σάββα Θεοδωρίδη) δείχνει αν όχι ακατόρθωτο, εξαιρετικά δύσκολο να καταφέρει να «τρουπώσει» (ως… Βουτσάς του ποδοσφαίρου) στο ρόστερ των «ερυθρολεύκων». Η ελπίδα πάντως πεθαίνει πάντα τελευταία!
 


@    «Κουράστηκε» ο Ακης Μάντζιος να περιμένει τον Χρήστο Πανόπουλο, ή έκανε «ρεπορτάζ» και πληροφορήθηκε πως ο μεγαλομέτοχος της Ξάνθης θα πορευτεί με τον Νίκο Κεχαγιά στον πάγκο και τη νέα σεζόν…; Ότι και από τα δύο και να συνέβη, η ουσία είναι πως ο Ελληνας τεχνικός θα συνεχίσει να βρίσκεται και του χρόνου στην Κομοτηνή, χωρίς ωστόσο η συγκεκριμένη εξέλιξη να στερεί το δικαίωμα από τον «Mr.Skoda» να παραμένει θαυμαστής του.  
 


@    Φίλος του Ηρακλή που επιθυμεί να διατηρήσει την ανωνυμία του, πρόσφερε προ ημερών στην ποδοσφαιρική ομάδα το ποσό των 125.000 ευρώ. Και όχι με την μορφή της χορηγίας. Χάρισε αυτά τα χρήματα, με σκοπό να τακτοποιηθούν οι οφειλές σε παίκτες και προπονητή! Η στήλη ανακάλυψε τα… ίχνη του «125άρι» φρουτέμπορα κάπου μεταξύ Χαλκιδικής, Καλλίπολης και Αργους, δεν θα δώσει όμως όνομα σεβόμενος την επιθυμία του.

 

@    Δεν ξέρω τι… γεύση μπορεί να άφησε στον Κώστα Μήτρογλου η αλλαγή προπονητή στην Φούλαμ, μια φορά εκείνος που πανηγυρίζει για την συνεργασία των «κότατζερς» με τον Φέλιξ Μάγκατ, δεν είναι άλλος από τον Πολ Κουτσολιάκο! Ο ομογενής ατζέντης διατηρεί εξαιρετικές σχέσεις με τον Γερμανό προπονητή, έχοντας στο παρελθόν κάνει «χρυσές» μεταγραφικές δουλειές (Χαριστέας, Κυρ.Παπαδόπουλος, Κυργιάκος, Πλιάτσικας, Βιεϊρίνια) στις ομάδες που εργάστηκε. Να περάσουν οι επόμενοι!

Δεν υπάρχουν σχόλια: