Πέμπτη 6 Φεβρουαρίου 2014

Κύπελλο ή… μαντίλι για τον Στέφενς στον ΠΑΟΚ




Βαθιά το χέρι στην τσέπη χρειάστηκε να βάλει το περασμένο καλοκαίρι ο Ιβάν Σαββίδης, προκειμένου να φέρει στην Θεσσαλονίκη τον «παρασημοφορημένο» Χούουμπ Στέφενς.
 

Εκτός όμως από τα τρελά λεφτά που προσέφερε ο μεγαλομέτοχος του ΠΑΟΚ προνόησε και πέρασε στο διετές συμβόλαιο και έναν όρο, που το δίνει το δικαίωμα να διακόψει την συνεργασία του με τον Ολλανδό τεχνικό χωρίς ευρώ για αποζημίωση.
 

Διαβάστε τον «ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΟΔΟΤΗ» και όλα όσα έγραψε στην στήλη του στην «ΩΡΑ των σπορ» την Τετάρτη 5 Φεβρουαρίου.

Το ηγεμονικό συμβόλαιο που προσφέρθηκε στον 61χρονο τεχνικό, προβλέπει καθαρές πάγιες αποδοχές 1,7 εκατ. ευρώ (!) εκ των οποίων 500.000 ευρώ έπεσαν «cash-έρι» ως προκαταβολή. 

Συν τοις άλλοις, στο πιο ακριβοπληρωμένο προπονητικό συμβόλαιο που κυκλοφορεί στο χάρτη της Super League, συμπεριλαμβάνονται και πριμ κατάκτησης στόχων, όχι απλά γενναιόδωρα, αλλά βγαλμένα από ατόφιο χρυσάφι.
 

Σημειώστε παρακαλώ:  500.000 ευρώ για την κατάκτηση του πρωταθλήματος, 300.000 ευρώ για την κατάκτηση του Κυπέλλου και 300.000 ευρώ για την είσοδο στους ομίλους του Champions League, αν και το σεντόνι με τα αστέρια κουνήθηκε στο Γκελζενκίρχεν και όχι στην Τούμπα, μετά τον αποκλεισμό του ΠΑΟΚ από την Σάλκε τον περασμένο Αύγουστο.
 

Η κούπα του πρωταθλήματος με τη διαφορά στο -14 από τον πρωτοπόρο Ολυμπιακό είναι απλησίαστη ακόμη και με το… όγδοο θαύμα και συνεπώς, το μοναδικό «ζωντανό» πριμ είναι ο τίτλος του Κυπέλλου.
 

Παρεμπιπτόντως, να θυμίσω πως στην ημιτελική φάση της διοργάνωσης θα διασταυρωθούν οι δρόμοι του ΠΑΟΚ με τον Ολυμπιακό, από την στιγμή που οι δύο ομάδες ξεπεράσουν τα εμπόδια των Απόλλωνα και Ατρομήτου αντίστοιχα, κάτι που σημαίνει πως ο δρόμος των Θεσσαλονικιών προς τον τελικό εμπεριέχει όσο να΄ναι υψηλό συντελεστή δυσκολίας, εφόσον πέσουν πάνω στα παιδιά του Πειραιά. 
 

Εκτός όμως από τα τρελά λεφτά που προσέφερε ο Σαββίδης στον Στέφενς, προνόησε και πέρασε στο διετές συμβόλαιο και έναν όρο, που το δίνει το δικαίωμα να διακόψει την συνεργασία του με τον Ολλανδό τεχνικό χωρίς ευρώ για αποζημίωση.
 

Διότι μετά την αποζημίωση – μαμούθ του Γιώργου Δώνη και των συνεργατών του, ο Ιβάν ακούει για αποζημιώσεις και του γυρίζει το στομάχι ανάποδα!
 

Κι εδώ ακριβώς είναι που κρύβεται όλο το «ζουμί» σχετικά με το μέλλον της συνεργασίας τους.

Ο ΠΑΟΚ διατηρεί το δικαίωμα να «τελειώσει» τον Στέφενς σε περίπτωση που δεν καταφέρει να σηκώσει κούπα (πρωτάθλημα ή Κύπελλο) ή να μπει στους ομίλους του Champions League, στόχος ο οποίος έχει πάει ήδη… περίπατο!
 

Κι αν κρίνουμε από τα άκρως πεσμένα ποσοστά δημοτικότητας του Ολλανδού στην Θεσσαλονίκη, ίσως μόνο η κατάκτηση του Κυπέλλου μπορεί να τον… σώσει!




Ελεύθερος και ο Ντούνης!
 

Ντούνης, σαν να λέμε… Κούρος! Μπορεί ο 22χρονος μεσοεπιθετικός να υπέγραψε τον περασμένο Μάρτιο την ανανέωση του συμβολαίου του με τον Πανιώνιο μέχρι το 2016, ωστόσο στην «πλατεία» ψιθυρίζεται πως το καλοκαίρι μένει κι αυτός ελεύθερος (!) λόγω συμβολαιογραφικών παραλείψεων της Νεοσμυρνιώτικης ΠΑΕ. 

Υπάρχει όμως και συνέχεια. Ομάδα της Super League σχεδιάζει να τον αποκτήσει εδώ και τώρα (εφόσον πράγματι είναι προσεχώς ελεύθερος) όχι επειδή της κάνει «κλικ», αλλά για να προλάβει άλλους «μνηστήρες». Και το ερχόμενο καλοκαίρι, θα τον στείλει δανεικό (που είναι και της… μόδας) σε άλλες πολιτείες. Στον έρωτα, στον πόλεμο και στο ποδόσφαιρο, τα πάντα γίνονται!




Πλατανιάς για Χριστόπουλο!
 

Αυξάνονται και πληθύνονται οι μαντινάδες για λογαριασμό του Γιάννη Χριστόπουλου. Μετά το «όχι» στον Εργοτέλη στην μετά – Πετράκη εποχή, ο καλύτερος προπονητής της σεζόν 2012-13 σύμφωνα με την ψηφοφορία του ΠΣΑΠ, απάντησε αρνητικά και σε πρόταση συνεργασίας του Πλατανιά. 

Σημειωτέον, πως η κλήση από τα Χανιά έγινε πριν από το παιχνίδι με τον Παναθηναϊκό στη Λεωφόρο και σε ένα τάιμινγκ όπου η κρητική ομάδα προερχόταν από την ήττα και την αποκαρδιωτική εμφάνιση στο ματς με τον ΟΦΗ. 

Το «όχι» του Χριστόπουλου σε συνδυασμό με την μετέπειτα νίκη επί του ΠΑΟΚ, έσωσαν τον Αναστόπουλο.


Ο «τσουχτερός» Ράγιος
 

Μπορεί ο Ρούμπεν Ράγιος να λατρεύεται σαν θεός στην Τρίπολη και να διατηρεί άριστες σχέσεις με τους Μπακοκαϋμενάκηδες, δύσκολα όμως θα επιστρέψει στον Αστέρα.  

Το τριετές συμβόλαιό του με την Μακάμπι Χάιφα του αποφέρει καθαρά 300 χιλιάρικα τη φετινή σεζόν και προβλέπει 310 για τα επόμενα δύο έτη, συν οψιόν ανανέωσης για έναν ακόμη χρόνο έναντι 370.000 ευρώ! 
Χρήματα που δεν τα σηκώνει πλέον το οικονομικό μπάτζετ του Αστέρα. 

Όχι πάντως πως ο Ισπανός εκτός από την Αρκαδία δεν έχει και αλλού θαυμαστές. Σε βορρά και νότο…!


Στο ψαχνό



@    Βοά ο τόπος περί του «αρραβώνα» του Ατρομήτου με τον Αλέξανδρο Κούρο. Ο νεαρός αμυντικός θα ακολουθήσει κατά τα φαινόμενα το δρομολόγιο Νέα Σμύρνη – Περιστέρι το ερχόμενο καλοκαίρι. Ο Ολυμπιακός που είχε «εξασφαλίσει» τον τελευταίο λόγο από τον Πανιώνιο, αποφάσισε να μην ασχοληθεί με την περίπτωσή του και έτσι, άνοιξε ο δρόμος για την μετακόμιση του αριστερού πλάγιου μπακ στη δυτική όχθη.
 


@    Σε μεγάλο… ποτήρι εξελίσσεται προπονητής (υπεράνω πάσης υποψίας) ομάδας της Super League. Προφανώς για να πάνε τα  μαζεμένα… φαρμάκια κάτω! Η ροπή στον «Ιωάννη τον Περιπατητή» επί του παρόντος παραμένει επτασφράγιστο μυστικό εντός των τειχών. Τα στεγανά κάνουν δουλειά και δεν έχει διαρρεύσει το παραμικρό προς τα έξω. Ως πότε…; Εδώ σας θέλω!     

 

@    Του ΑΦΜ το… κάγκελο προβλέπεται να γίνει το προσεχές – μνημονιακό- καλοκαίρι στον μικρόκοσμο του ελληνικού ποδοσφαίρου. Μια φορά, στον Αρη έχουν ήδη αρχίσει να μελετούν το σχέδιο αγοράς του ΑΦΜ του Βατανιακού που αγωνίζεται στην Football League. Οι Κατερινιώτες δεν τα φέρνουν… βόλτα και σύμφωνα και έχουν βγάλει το ΑΦΜ στη βιτρίνα! Περάστε κόσμε!


@    Ο Βασίλης Κουτσιανικούλης ποτέ δεν έπαψε να αποτελεί το αγαπημένο παιδί του Νίκου Τζώρτζογλου. Εσχάτως μάλιστα πληροφορούμαι πως ετοιμάζονται να παίξουν… μπάλα στο επιχειρηματικό γήπεδο. 


Ο Γιάννης Τζώρτζογλου (γιος του προέδρου της ΕΠΣ Ηρακλείου) σε συνεργασία με τον «Κούτσια» και τον μέχρι πρότινος συμπαίκτη του στον ΟΦΗ Παναγιώτη Κουρδάκη, έχουν στα σκαριά μαγαζί γνωστής αλυσίδας καφέ στο κέντρο του Ηρακλείου. 
       

Δεν υπάρχουν σχόλια: