Πέμπτη 20 Φεβρουαρίου 2014

Το κινέζικο deal για τον Ιγκλέσιας - Ο κομιστής Γιώργος Ξενίδης, η συνιδιοκτησία και τα 500 χιλιάρικα του buy out!




Διαβάστε όλα τα θέματα του «ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΟΔΟΤΗ», όπως  δημοσιεύτηκαν στην στήλη του στην εφημερίδα «ΩΡΑ των σπορ» την Τετάρτη 19 Φεβρουαρίου.

Μπόλικη «σκόνη» σήκωσε στην πιάτσα το «διαζύγιο» του Ματίας Ιγκλέσιας με τον Ατρόμητο. Κάτι απολύτως φυσιολογικό εδώ που τα λέμε, κρίνοντας από το μέγεθος και την αξία του εν λόγω ποδοσφαιριστή. 

Ο Αργεντινός μέσος ετοιμάζει βαλίτσες για την Κίνα, με την Τσανγκτσούν Γιατάι να έρχεται σε συμφωνία με την ομάδα του Περιστερίου για την απόκτηση του 29χρονου ποδοσφαιριστή.
 
To backstage του μεταγραφικού deal περιέχει «ζουμί», έναν «κρυφό» πρωταγωνιστή και πολλές οικονομικές λεπτομέρειες, που μην περιμένετε ασφαλώς να έρθουν στο φως της δημοσιότητας μέσω των καθιερωμένων επίσημων ανακοινώσεων.
 
Η στήλη έψαξε και συγκέντρωσε όλα τα κομμάτια που συνθέτουν το άκρως ενδιαφέρον μεταγραφικό παζλ και «ζουμάρει» σε όλες τις αθέατες παραμέτρους της συμφωνίας.
 
Κομιστής της πρότασης των Κινέζων υπήρξε ο παλαίμαχος ποδοσφαιριστής Γιώργος Ξενίδης, παίζοντας σημαίνονται ρόλο στις επαφές και τις διαπραγματεύσεις μεταξύ των δύο ομάδων.
 
Η Τσανγκτσούν Γιατάι ψάχνοντας να μάθει για το ιδιοκτησιακό καθεστώς του Ιγκλέσιας στο πλαίσιο των συζητήσεων με τον Ατρόμητο και τους εκπροσώπους του ποδοσφαιριστή, ενημερώθηκε για κάτι που μέχρι σήμερα ουδέποτε έχει δει το φως της δημοσιότητας.
 
Ο Ατρόμητος διατηρεί το 50% (και όχι το 100%) των δικαιωμάτων του Ιγκλέσιας και το άλλο 50% επενδυτικό γραφείο μάνατζερ του εξωτερικού.
 
Οσο για την ρήτρα εξαγοράς στο συμβόλαιό του ποδοσφαιριστή δεν είναι 350.000 ευρώ όπως γράφεται κατά κόρον τις τελευταίες ημέρες (έπειτα από την πρόταση «made in China») αλλά 500.000 ευρώ, εκ των οποίων 250 χιλιάρικα έχει να λαμβάνει ο Ατρόμητος και άλλα 250  το επενδυτικό γραφείο που όπως προαναφέραμε διατηρεί το 50% του Ιγκλέσιας!
 
Σημειωτέον πως καλύπτοντας το buy out του συμβολαίου, οι Κινέζοι αυτομάτως αποκτούν εξ ολοκλήρου (100%) τα δικαιώματα του ποδοσφαιριστή. 
 
Το οικονομικό ρεπορτάζ όμως δεν σταματάει εδώ. Το συμβόλαιο που προσφέρουν από την χώρα της Απω Ανατολής στον Ιγκλέσιας δεν είναι απλά δελεαστικό, αλλά και κάτι παραπάνω, αν σκεφτεί κανείς πως από τα 150 καθαρά χιλιάρικα του Ατρομήτου, απογειώνεται ετησίως στις 550.000 ευρώ! 

Χρήματα που δεν θα έβρισκε ο Αργεντινός στα 29 χρόνια του, όχι μόνο στο Περιστέρι, αλλά το πιθανότερο και σε οποιαδήποτε άλλη ελληνική – ευρωπαϊκή ομάδα.        


Τουρκικές «ματιές» σε Ντουντού!

Τρία ματς, τρία γκολ (!) ο Ντουντού Σεαρένσε με τον ΟΦΗ! Θαρρείς και ο Βραζιλιάνος μέσος έχει βαλθεί να «αποκαταστήσει» με το… καλημέρα την μεταγραφική υστεροφημία του Μάνθου Πουλινάκη, που η αλήθεια είναι πως πέρασε δύσκολες ημέρες, εξαιτίας της χαμηλής προσφοράς της πλειοψηφίας των νεοαποκτηθέντων παικτών που ήρθαν επί των προεδρικών ημερών του στο Ηράκλειο. 

Ωστόσο, οι υψηλές πτήσεις του Ντουντού εμπεριέχουν και… κινδύνους. Στη γειτονική Τουρκία όπου φιλοδοξούσε να εγκατασταθεί ο 31χρονος παίκτης πριν από τον ερχομό του στην Ελλάδα, η Καραμπούκσπορ και η Ρίζεσπορ άρχισαν να παρακολουθούν με ιδιαίτερο ενδιαφέρον τα κρητικά κατορθώματά του. Ερχεται «καυτό» καλοκαίρι. 
 
 
Ο ελεύθερος Μπλάζιτς 

Θυμάστε τον Σέρτζιαν Μπλάζιτς…; Ναι, τον Μαυροβούνιο άλλοτε τερματοφύλακα του Λεβαδειακού και του Παναιτωλικού. Τον περασμένο μήνα έλυσε το συμβόλαιό του με τη Νέα Σαλαμίνα και βρίσκεται σε αναζήτηση νέας ομάδας εν όψει της νέας σεζόν. 

Η προοπτική της επιστροφής στην χώρα μας, κάθε άλλο παρά αδιάφορο αφήνει τον 31χρονο πορτιέρο. Γι΄αυτό άλλωστε το βιογραφικό του έχει ήδη σταλεί στον Ατρόμητο και σε άλλες ομάδες της ημεδαπής, παράλληλα με τις διερευνητικές επαφές στις ξένες αγορές, όπως επί παραδείγματι στη Ρουμανία. 
 

«Ρεπορτάζ» στον ΠΑΟΚ για Σάντος!
 
Οσο αγωνιούν οι παροικούντες την ΕΠΟ για την απάντηση του Φερνάντο Σάντος, άλλο τόσο και στον ΠΑΟΚ, δεδομένου πως ο Χούουμπ Στέφενς κινείται με ακρίβεια γεωμετρικής προόδου προς την πόρτα της εξόδου και ο Πορτογάλος διατηρεί μεγάλο fan club στην Τούμπα. 

Σύμφωνα πάντως με όσα πηγάζουν από το «ρεπορτάζ» των Θεσσαλονικιών, η απάντηση του ομοσπονδιακού τεχνικού θα είναι αρνητική στην επέκταση του συμβολαίου του με το αντιπροσωπευτικό μας συγκρότημα. Αν μάλιστα γινόταν να ανακοινωθεί μετά το Μουντιάλ προκειμένου να μην επηρεαστούν οι διεθνείς, ίσως και να την είχε ήδη κοινοποιήσει (και) επισήμως στην ΕΠΟ. 

Γίνονται όμως αυτά τα πράγματα…; Παρεμπιπτόντως, ο Σάντος έχει γίνει ήδη αποδέκτης πρότασης από Σαουηδική Αραβία μεριά που περιλαμβάνει πολλά – πολλά πετροδόλαρα, ενώ στο βάθος ξεπροβάλουν και τα… ρούβλια!

 
στο ψαχνό
 

@    Δεν είναι μόνο οι εξαιρετικές επιδόσεις του Βαγγέλη Πλατέλλα με τη φανέλα της ΑΕΚ που «μελαγχολούν» αυτή την περίοδο τους ανθρώπους της Ξάνθης. Εκτός από τον άλλοτε ποδοσφαιριστή της ακριτικής ομάδας, ο τεχνικός διευθυντής Γιάννης Παπαδημητρίου ασφαλώς και θα θυμάται το «όχι» στον Νίκο Καρέλη, όταν το καλοκαίρι του 2012 προτάθηκε στη Skoda. «Χυλόπιτα» για την οποία ασφαλώς και έχουν μετανιώσει πικρά στην πόλη της Θράκης, παρακολουθώντας τα έργα και τις ημέρες του 22χρονου επιθετικού με τον Παναθηναϊκό.

 

@    Σιγή ασυρμάτου τηρούν στα Γιάννενα αναφορικά με την αδειοδότηση του ΠΑΣ εν όψει της νέας σεζόν. Η απόλυτη σιωπή! Ούτε προβλέψεις, ούτε προγνωστικά, ούτε δηλώσεις του στυλ… «δεν συντρέχει κανένας λόγος ανησυχίας» που έπαιζαν κατ΄εξακολούθηση πέρυσι τέτοια εποχή.  Να υποθέσουμε πως το περυσινό πάθημα του ευρωπαϊκού αποκλεισμού, έγινε μάθημα στον Γιώργο Χριστοβασίλη και τους συνεργάτες του στην ΠΑΕ; Οσα ξέρει ο νοικοκύρης, δεν τα ξέρει ο κόσμος όλος!

 
@    Ο Παναγιώτης Σπυρόπουλος δεν δικαιολογεί με τις εμφανίσεις του στον Παναθηναϊκό, την φασαρία και τους μεγάλους καβγάδες που έλαβαν χώρα στα γραφεία του Πανιωνίου τον περασμένο Γενάρη για την μεταγραφή του στο «τριφύλλι».  Εφόσον οι «πράσινοι» ακολουθούσαν την πολιτική των δανεικών παικτών σαν κάποιους άλλους στο μικρόκοσμο του ελληνικού ποδοσφαίρου, ο 22χρονος αμυντικός θα ήταν σήμερα από τους πρώτους υποψήφιους να φύγει για «αγροτικό» σε άλλες ποδοσφαιρικές πολιτείες. Αν και μέχρι το καλοκαίρι πολλά μπορούν να συμβούν.

 
@    Να ζήλεψε άραγε ο Μάκης Χάβος από την πρόωρη επέκταση της συνεργασίας τους Ακη Μάντζιου με τον Πανθρακικό...; Αήττητο στην έδρα του και έκτο στη βαθμολογία έχει ο Ελληνας τεχνικός τον Παναιτωλικό. Τι άλλο πρέπει να κάνει για να τον «δέσει» ο Κωστούλας στο Αγρίνιο; Εκτός πάλι κι αν ο πρόεδρος έχει ήδη επιτελέσει το… καθήκον του και ο κόουτς δεν βιάζεται. Και εδώ κολλάει γάντι αυτό που λένε τις πρόωρες ανανεώσεις πολλοί εμίσησαν, την ελπίδα για κάτι καλύτερο ουδείς!
   

Δεν υπάρχουν σχόλια: