Παρασκευή 21 Φεβρουαρίου 2014

Η αποχή στον ΟΦΗ, το τάιμινγκ της «βόμβας» Σπανού, το deal του Αρβανιτίδη κι ο... VIP ρέφερι - θαμώνας γηπέδου της Super League



Διαβάστε όλα τα θέματα του «ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΟΔΟΤΗ», όπως  δημοσιεύτηκαν στην στήλη του στην εφημερίδα «ΩΡΑ των σπορ» την Πέμπτη 20 Φεβρουαρίου.

Σούπερ ο «on fire» Ντουντού, καλή και η νίκη στο πρόσφατο κρητικό ντέρμπι επί του Εργοτέλη και νωρίτερα η πρόκριση στους «4» του Κυπέλλου, ωστόσο το οικονομικό εξακολουθεί να ταλαιπωρεί τον ΟΦΗ και να δημιουργεί προβλήματα στην απρόσκοπτη αγωνιστική λειτουργία της ομάδας.
 

Σαφώς και οι εποχές είναι δύσκολες οικονομικά για πολλές ομάδες εν μέσω βαθέως μνημονίου και κανείς δεν λησμονεί πως οι διοικούντες την κρητική ΠΑΕ έχουν αναλάβει βαρύ φορτίο στις πλάτες τους και κράτησαν όρθιο τον σύλλογο τα τελευταία χρόνια κλείνοντας «τρύπες» και καλύπτοντας ανεξόφλητα γραμμάτια του παρελθόντος , ωστόσο φαίνεται πως υπάρχει ακόμη δρόμος μέχρι ωσότου απαλλαχθεί η ΠΑΕ από τα οικονομικά προβλήματα που ταλανίζουν την ομάδα.
 

Το ποτήρι της υπομονής  ξεχείλισε για τους παίκτες οι οποίοι αφού έβαλαν «πλάτη» για μεγάλο χρονικό διάστημα, χθες έλαβαν την απόφαση να μην ακολουθήσουν το πρόγραμμα της πρωινής προπόνησης, στέλνοντας μέσω της συγκεκριμένης κίνησης ένα αν μη τι άλλο ηχηρό μήνυμα δυσαρέσκειας στη διοίκηση, σχετικά με τα χρήματα που έχουν να λαμβάνουν.
 

Σημειωτέον, πως η αποχή ήταν ένα σενάριο το οποίο συζητούσαν εδώ και πολλές ημέρες οι ποδοσφαιριστές στις ιδιαίτερες και «κεκλεισμένων των θυρών» συζητήσεις τους και απλά απέμεινε να αποφασιστεί το τάιμινγκ της υλοποίησης. 
 

Και ενώ σε πρώτο χρόνο φάνηκε πως επικράτησε η σκέψη να γίνει η αποχή έπειτα από την μαθηματική εξασφάλιση της παραμονής και τους δύο ημιτελικούς του Κυπέλλου με τον Ολυμπιακό, εν τέλει, τα πάντα ανατράπηκαν και αιφνιδίως χθες οι ποδοσφαιριστές αρνήθηκαν να κατέβουν για προπόνηση, από την στιγμή που εξακολουθούν να μην έχουν δει το χρώμα του χρήματος.
 

Ετσι το «μπαλάκι» αυτομάτως πέρασε στα χέρια της διοίκησης. Ο πρόεδρος της ΠΑΕ Μάνθος Πουλινάκης δεν έδωσε το παρών στην προπόνηση, ωστόσο μέσω των συνεργατών του έστειλε το μήνυμα πως μέχρι την ερχόμενη Δευτέρα(24/2) θα΄χει καταβάλει ένα μέρος των οφειλόμενων χρημάτων.
 

Από την πλευρά τους, οι παίκτες αναμένουν να τηρηθεί η υπόσχεση και να μην χρειαστεί να κλιμακώσουν τις αντιδράσεις τους, επανερχόμενοι σήμερα στις προπονήσεις και στην προετοιμασία εν όψει του μεθαυριανού αγώνα με τον Ολυμπιακό.


Γκαρσία – Πλατινί: σημειώσατε ένα!

 

Ποιος Μισέλ Πλατινί…; Ο Πάμπλο Γκαρσία! Ο Ουρουγουανός και «τοτέμ» στις καρδιές των οπαδών του ΠΑΟΚ σχεδιάζει να βρίσκεται απόψε το βράδυ στην Τούμπα, προκειμένου να παρακολουθήσει δια ζώσης την αναμέτρηση με την Μπενφίκα, κάτι που όπως εύκολα αντιλαμβάνεστε θα επισκιάσει σε ένα μεγάλο βαθμό ακόμη και την επίσκεψη του προέδρου της UEFA. 

Αν και όπως πληροφορούμαι η παρουσία του Γκαρσία, ίσως να μην έχει απλά και μόνο εθιμοτυπικό χαρακτήρα, αλλά και κάτι παραπάνω. Ποιο κοστούμι άραγε να ταίριαζε καλύτερα στα μέτρα του…;


Πουλάει ο Αρβανιτίδης! 


Πολύ κοντά στην πώληση των σούπερ μάρκετ που διαθέτει η οικογένειά του στη Βόρειο Ελλάδα βρίσκεται ο Γιώργος Αρβανιτίδης, την ώρα που οι απεργίες διαδέχονται η μία την άλλη από τους εργαζόμενους οι οποίοι ζητούν την πληρωμή των δεδουλευμένων τους. 


Ο μεγαλομέτοχος της Βέροιας βρίσκεται σε προχωρημένες συζητήσεις με επιχειρηματία που δραστηριοποιείται εδώ και πολλά χρόνια στο «γήπεδο» των σούπερ μάρκετ. Και όλα αυτά για μία οικογενειακή επιχείρηση που ξεκίνησε από ένα παντοπωλείο στη Βέροια το 1949 (με πρωτοβουλία του Νίκου Αρβανιτίδη, πατέρα του μεγαλομετόχου της Βέροιας) και έφτασε να απαριθμεί σχεδόν 200 καταστήματα, απασχολώντας περισσότερους από 2.000 υπαλλήλους!
 


Νωρίτερα η «βόμβα»
 

Αυτή κι αν ήταν «βόμβα»! Η είδηση της σύλληψης (ή αυτόβουλης εμφάνισης στις αρχές όπως ο ίδιος ισχυρίζεται) του Γιώργου Σπανού με την κατηγορία για λαθρεμπόριο πετρελαίου, προκάλεσε «σεισμό» όχι μόνο στο Περιστέρι, αλλά και γενικότερα σε ολόκληρο το σύστημα του ελληνικού ποδοσφαίρου.  

Σύμφωνα πάντως με πληροφορίες της στήλης, το θέμα δεν έσκασε χθες το πρωί, αλλά μία ημέρα νωρίτερα, κάτι που γνώριζαν από την πρώτη στιγμή ελάχιστοι και… διαλεγμένοι. Κυρίως στενοί συνεργάτες του μεγαλομετόχου του Ατρομήτου οι οποίοι καθαρά για επικοινωνιακούς λόγους, το κράτησαν σε πρώτο χρόνο επτασφράγιστο μυστικό

στο ψαχνό
 


@    Στο δίδυμο Καραπιάλη – Μπανασάκη που φαντάζει υποψήφιο να αναλάβει δράση στην ομάδα της Λάρισας εν όψει της νέας σεζόν – όπως αποκάλυψε η στήλη στις 6/2- κάποιοι «ψαγμένοι» στον θεσσαλικό κάμπο, προσθέτουν από δίπλα ως «γκεστ σταρ» και το όνομα του Γιώργου Σαλονίκη. Ο άλλοτε και επί σειρά ετών αντιπρόεδρος του ΤΑΚ και της ΚΑΕ Ολυμπιακός, φέρεται να υποστηρίζει την υποψηφιότητα του συγκεκριμένου διδύμου, με ότι μπορεί να συνεπάγεται κάτι τέτοιο. Λέτε να πέφτουν μέσα…;


@    Αυξάνονται και πληθύνονται οι «κρατήσεις» ατζέντηδων και σκάουτερ για την αναμέτρηση Ελλάδα – Τουρκία (U-21) στην Κατερίνη (5/3), στο πλαίσιο της προκριματικής φάσης του ευρωπαϊκού πρωταθλήματος. Μεταξύ των ξένων επισκεπτών θα υπάρχουν εκπρόσωποι ομάδων που δεν συνηθίζουν τα ταξίδια στην χώρα μας, όπως βέβαια κι αρκετοί που έχουν μετατρέψει σε… Παγκράτι – Κολιάτσου τις επισκέψεις στην Ελλάδα. Αυτή τη φορά μάλιστα, θα «κουβαλάνε» και συγκεκριμένες προτάσεις μαζί τους.



@    Κουίζ για διαιτητολάγνους: Ποιος ρέφερι της Super League που εσχάτως δυσαρέστησε κόσμο με όσα σφύριξε (και δεν σφύριξε) αρέσκεται να «παίζει μπάλα» στην αίθουσα VIP γηπέδου της μεγάλης κατηγορίας…; Να τρέφει ιδιαίτερη αδυναμία στους οικοδεσπότες, ή μήπως σε μία γοητευτική κυρία που βγάζει τον άρτο τον επιούσιο στο συγκεκριμένο χώρο και είναι «τσιμπημένος» για τα καλά μαζί της…;



@    Δεν είναι στρωμένος με… ροδοπέταλα ο δρόμος του Πανιωνίου για την υπαγωγή της ομάδας σε κάποιο από τα ευεργετικά άρθρα του πτωχευτικού κώδικα, ούτως ώστε η ΠΑΕ να καταστεί βιώσιμη και απαλλαγμένη σε μεγάλο βαθμό από τα συσσωρευμένα οικονομικά προβλήματα. Το άρθρο 106 προϋποθέτει την πτώχευση της ΠΑΕ και τον υποβιβασμό της, κάτι που επί της ουσίας σημαίνει πως δεν συμφέρει και κατά συνέπεια, όλο το βάρος θα πέσει για την είσοδο της εταιρίας στο άρθρο 99.

Δεν υπάρχουν σχόλια: