Τετάρτη 5 Φεβρουαρίου 2014

«Μπαρούτι» o Σάντος με Στέφενς!








 










Σε επίπεδα… limit down κινείται η μετοχή του Χούουμπ Στέφενς στην Θεσσαλονίκη. Το «αντι-τουριστικό» ποδόσφαιρο του ΠΑΟΚ από το ξεκίνημα της φετινής σεζόν και χωρίς κανένα (προϊόντος του χρόνου) απολύτως σημάδι βελτίωσης, σε συνδυασμό με το τελευταίο «ναυάγιο» στα Χανιά και την ήττα από τον Πλατανιά, δημιουργούν νέο αρνητικό ρεκόρ στη δημοτικότητα του Ολλανδού τεχνικού.
 

Εκτός όμως από την γκρίνια των οπαδών του ΠΑΟΚ για τον πιθανότατα πιο ακριβοπληρωμένο προπονητή στην ιστορία του ελληνικού ποδοσφαίρου, πολλά και μαζεμένα παράπονα διατηρεί και ο Φερνάντο Σάντος από τον κόουτς Στέφενς. Κι ας μην τα εξωτερικεύει, λόγω low profile χαρακτήρα. 
 

Διαβάστε τον «ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΟΔΟΤΗ» και όλα όσα έγραψε στην στήλη του στην «ΩΡΑ των σπορ» την Τρίτη 4 Φεβρουαρίου.

Παράπονα που δεν αφορούν την κακή αγωνιστική εικόνα της άλλοτε ομάδας του, αλλά την μεταχείριση του Ολλανδού στους Ελληνες διεθνείς, οι οποίοι σε λίγους μήνες θα κληθούν να εκπροσωπήσουν τη χώρα μας στο Μουντιάλ της Βραζιλίας.
 

Ο Νίνης κινείται μεταξύ πάγκου και εξέδρας κι όποτε πλέον αγωνίζεται για ένα «γεμάτο» ημίχρονο, όλο και κάποιος φούρνος… γκρεμίζεται στην Θεσσαλονίκη.
 

Ο Κατσουράνης τις ζυγές ημέρες παίζει στόπερ, τις μονές αμυντικός χαφ και ενίοτε για να σπάει η μονοτονία κι ως «δεκάρι» (!) κινδυνεύοντας να χάσει την… μπάλα από τις πολλές και συνεχείς εναλλαγές ρόλων.
 

Ο Σαλπιγγίδης έχασε την θέση του στη βασική ενδεκάδα στα τελευταία παιχνίδια, ακούγοντας μάλιστα τον προπονητή του να τον «αδειάζει» δημοσίως και να υποστηρίζει ότι είναι μεγάλος σε ηλικία, γι΄ αυτό και προχώρησε στη μεταγραφή του Χούσεν από τον Αγιαξ.
 

Τέλος, ο Τζιόλης έφυγε με απόσπαση στην Τουρκία και την Καϊσερίσπορ, λόγω των νέων αφίξεων (Νάτχο, Μαντούρο) στην Τούμπα και της πολυκοσμίας στο χώρο της μεσαίας γραμμής.
 

Μεταγραφή, η οποία ειρήσθω εν παρόδω έγινε με τις «ευλογίες» του Σάντος και κατόπιν προσωπικής προτροπής του προς τον συμπατριώτη και φίλο τεχνικό της τουρκικής ομάδας Ντομίνγκος Πασιένσια, λίγο προτού πέσει η καρό σημαία των μεταγραφών.
 

Και για να κάνουμε λιγάκι χιούμορ τύφλα να΄χουν στην προκειμένη περίπτωση όλοι μαζί οι μάνατζερ Ελλάδας και Τουρκίας, μπροστά στον ομοσπονδιακό μας τεχνικό, ο οποίος έσπευσε να επιβεβαιώσει τη σοφία της λαϊκής ρήσης, «ο σκοπός αγιάζει τα μέσα» και να εξασφαλίσει – ελέω Στέφενς - χρόνο συμμετοχής και παιχνίδια στον Τζιόλη μέχρι το τέλος της σεζόν.  


Χαλάστρα στον ΠΑΟΚ!
 

Οταν στις 8 Ιανουαρίου στο τελευταίο του παιχνίδι με την Αλ Τζαζίρα, ο Νέλσον Βαλντέζ σημείωνε 2 γκολ και στο πρώτο έκανε άσεμνη χειρονομία (πιάνοντας τα γεννητικά του όργανα) προς τους οπαδούς της ομάδας του (!) το μεταγραφικό επιτελείο του ΠΑΟΚ διέκρινε το επερχόμενο «διαζύγιο» και σήκωσε μανίκια. 

Οι Θεσσαλονικείς έφτασαν να προσφέρουν 1,2 εκατ. ευρώ (!), ωστόσο η «σφήνα» του Ολυμπιακού μετά την μεταγραφή του Μήτρογλου στη Φούλαμ, έστειλε τον Παραγουανό επιθετικό στον Πειραιά και άφησε τους Θεσσαλονικείς στα κρύα του λουτρού.   
 

   
Ο «παράγοντας» Τσιώλης! 


Μπορεί η θητεία του Σάκη Τσιώλη στον ΠΑΣ να τελείωσε πρόωρα κι άδοξα, ωστόσο την ώρα που ο Θεσσαλός τεχνικός μαζεύει τα κομμάτια του, το τελευταίο που σκέφτεται είναι να κρεμάσει το σακάκι του προπονητή και να φορέσει εκείνο του παράγοντα! 


Εσχάτως, απέρριψε πρόταση να αναλάβει επιτελικό πόστο σε ένα νέο διοικητικό σχήμα που «χτίζεται» αυτή την περίοδο στην Λάρισα κι έχει ως στόχο την ανατροπή του νυν μεγαλομετόχου Βαγγέλη Πλεξίδα από την ηγεσία της ΑΕΛ. 

Οσο για τον επικεφαλή του νέου σχήματος…; Ενας φίλος από τα παλιά!



Πράσινο… φιρμάνι!
 

Ένα αναπάντεχο «ραβασάκι» θα σκάσει τις επόμενες ημέρες στα γραφεία της ΠΑΕ Παναθηναϊκός. Να μου το θυμάστε. Από έναν παλιό γνώριμο του «τριφυλλιού», με τον οποίο υπάρχουν ανοιχτοί λογαριασμοί. 

Ας όψονται κάποια «ψαλίδια» ή καλύτερα «κρατήσεις» στην καταβολή των δόσεων του διακανονισμού που υπεγράφη μεταξύ των δύο πλευρών τα οποία και αποτελούν την… πέτρα του σκανδάλου. 

Κι εκτός από τα αθλητικά δικαστήρια, μπορεί να απευθυνθεί και αλλού κάποιος την σήμερον ημέρα για να βρει το δίκιο του. Ε-ε-έρχεται!   


στο ψαχνό

@    Η ώρα της αλήθειας πλησιάζει στον Πανιώνιο. Στις 9 Φεβρουαρίου ο άλλοτε μεγαλομέτοχος Κωνσταντίνος Τσακίρης θα δημοσιοποιήσει τα αποτελέσματα του διαχειριστικού - οικονομικού ελέγχου που διενεργεί στην ΠΑΕ και ο κάθε… κατεργάρης θα πάει στον πάγκο του στη Νέα Σμύρνη. Κι όλα αυτά, τρεις ημέρες πριν από την προγραμματισμένη – έκτακτη - γενική συνέλευση της ΠΑΕ Στη ζωή και στο ποδόσφαιρο, τίποτα δεν είναι τυχαίο!    



@    Παίκτης του Εργοτέλη θα ήταν σήμερα ο Στέλιος Βασιλείου, εφόσον ο Νίκος Καραγεωργίου δεν άναβε «κόκκινο φως» στον Κομπότη. Όχι φυσικά πως τρελαίνεται για τον νεαρό επιθετικό και δεν κάνει χωρίς αυτόν. Ο Καβαλιώτης τεχνικός ήθελε να αποφύγει την ενίσχυση του Εργοτέλη και εκ των βασικών αντιπάλων του Λεβαδειακού στη «μάχη» της παραμονής και ύψωσε απαγορευτικό για την μετακόμισή του στην Κρήτη.


@    Εκτός από τις χαρές και τα πανηγύρια για τη μεταγραφή του Κώστα Μήτρογλου στη Φούλαμ, ο Αντώνης Αποστολόπουλος μετράει και… απώλειες. Η συνεργασία του Ελληνα μάνατζερ με τον Εργκους Κάτσε κράτησε για λίγους μήνες και δεν έμελε να μακροημερεύσει, με αποτέλεσμα ο Αλβανός μέσος του ΠΑΟΚ να βρίσκεται πλέον σε αναζήτηση νέου μάνατζερ. Οσοι… πιστοί προσέλθετε!  
 


@    Πυρ και μανία είναι ο Χρήστος Πανόπουλος με δύο ντεφορμέ παίκτες της Ξάνθης. Τον Θοδωρή Βασιλακάκη και τον Ισπανό μέσο Κάρλος Κάλβο. Οι χαμηλές πτήσεις τους έχουν «φορτώσει» επικίνδυνα τον μεγαλομέτοχο της ακριτικής ΠΑΕ. Μάλιστα σε ένα από τα τελευταία εντός έδρας ματς, έφτασε στο σημείο να κάνει «ντου» στα αποδυτήρια στο «τρίτο ημίχρονο» μοναχά για πάρτι τους! Οχι φυσικά με γλυκά και σοκολατάκια…!

Δεν υπάρχουν σχόλια: