Τετάρτη 19 Μαρτίου 2014

Τον Τυνήσιο διεθνή μέσο Χαμέντ Ναμουσί «βλέπει» η Ξάνθη - Και η Στόουκ Σίτι τσεκάρει τον Μπεργκ - Προχωράει η ΑΕ Λεμεσού με τον «σύντεκνο» Παπάζογλου!


 

Διαβάστε όλα τα θέματα του «ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΟΔΟΤΗ» από την στήλη του στην εφημερίδα «ΩΡΑ των σπορ» την Τρίτη 18 Μαρτίου.

Ο Πέτρος Μάνταλος προβάρει από το περασμένο καλοκαίρι τη φανέλα της ΑΕΚ και μετράει (πλέον) αντίστροφα για την αποχώρησή του από την Ξάνθη, δεδομένου πως οδηγούμαστε στην τελική ευθεία του φετινού πρωταθλήματος της Super League.
 

Ο 22χρονος μέσος θα ακολουθήσει το δρομολόγιο Πηγάδια – Σπάτα μετά το τέλος της τρέχουσας σεζόν, την ώρα που στην ομάδα της Θράκης, χωρίς να χάνουν χρόνο, έχουν ήδη αρχίσει να κάνουν τις απαραίτητες «ανασκαφές» στην αγορά για την εύρεση του «αντί – Μάνταλου».
 

Εναν επιτελικό μέσο με οργανωτικές ικανότητες, που θα΄χει την δυνατότητα να παίζει με την ίδια ευχέρεια ακόμη και στις πτέρυγες όποτε το απαιτούν οι ανάγκες της ομάδας.
 

Ο αρχισκάουτερ της Skoda Κώστας Κωνσταντινίδης έχει σηκώσει τα μανίκια και μελετάει πολλές περιπτώσεις παικτών. Μια εξ αυτών που του΄χουν κεντρίσει το ενδιαφέρον ακούει στο όνομα Χαμέντ Ναμουσί.
 

Γεννημένος στις 14 Φεβρουαρίου 1984 στη Γαλλία, ο Τυνήσιος ποδοσφαιριστής αγωνίζεται τη φετινή σεζόν στη Λοκομοτίβ Πλόβντιβ στο πρωτάθλημα της Βουλγαρίας μετρώντας μόλις 4 συμμετοχές.  
 

Στο βιογραφικό του υπάρχουν 21 διεθνείς συμμετοχές με την Εθνική Τυνησίας. Την τριετία 2003- 2006 έπαιξε στη Ρέιντζερς , ενώ αγωνιζόταν από το 2006 μέχρι το 2009 στο γαλλικό πρωτάθλημα με τη φανέλα της Λοριάν.

Εν συνεχεία μετακόμισε (περίοδος 2009-10) στη Γερμανία για λογαριασμό της Φράιμπουργκ και την επόμενη χρονιά, επέστρεψε στη Γαλλία για την Γκρενόμπλ.


Παρεμπιπτόντως, τον Σεπτέμβριου του ΄09 το όνομά του είχε «παρελάσει» από το ρεπορτάζ της Λάρισας, ως υποψήφιος μεταγραφικός στόχος της θεσσαλικής ομάδας στην οποία είχε προταθεί, χωρίς όμως να υπάρξει επίσημο ενδιαφέρον από τους «βυσσινί» και συζητήσεις για την έναρξη της συνεργασίας τους. 


Πέντε χρόνια μετά, ο Χαμέντ Ναμουσί εξετάζεται από την Ξάνθη και μην απορήσετε αν κάποια στιγμή πληροφορηθείτε πως… έσκασε μύτη στα Πηγάδια, προκειμένου να περάσει από το «μικροσκόπιο» και τα test events της ακριτικής ομάδας. 


Οσο για το κασέ του; Ας γεμίσει το «μάτι» των ανθρώπων της Ξάνθης και δεν θα υπάρξει πρόβλημα στο οικονομικό, αφού τα χρήματα που αξιώνει σηκώνονται εύκολα από τα μετρημένα οικονομικά «κυβικά» της Skoda.



 
Και η Στόουκ Σίτι τσεκάρει τον Μπεργκ!
 

Την περασμένη εβδομάδα η στήλη αποκάλυψε τις «ματιές» της Γουέστ Μπρομ στον Μάρκους Μπεργκ. Προσθέστε και την Στόουκ Σίτι για να΄χετε όλο το ρεπορτάζ – made in England - σχετικά με τον Σουηδό φορ του Παναθηναϊκού και το ενδιαφέρον που υπάρχει για λογαριασμό του αυτή την εποχή στη «Μέκκα» του ποδοσφαίρου. 

Οι «potters» έχουν στραμμένες τις κεραίες τους στον πρώτο σκόρερ του «τριφυλλιού» από την στιγμή που άναψε για τα καλά τη μηχανή στη Super League και οσονούπω, θα ΄ρθουν εκ νέου από τα μέρη μας για ένα ακόμη live scouting report. Welcome!


Ο θρησκευόμενος Βούκσεβιτς 
 

Το καλό πράγμα, αργεί να γίνει. Ο Σίμον Βούκσεβιτς με το λαμπερό βιογραφικό και την μεγάλη καριέρα στην Πορτογαλία και την Αγγλία, έκανε ντεμπούτο με τη φανέλα του Λεβαδειακού στη Νέα Σμύρνη. 

Στα 15 λεπτά που αγωνίστηκε έφτιαξε το δεύτερο γκολ των Βοιωτών και απέδειξε πως η τέχνη δεν ξεχνιέται, παρά την φθίνουσα πορεία εξαιτίας των αλλεπάλληλων τραυματισμών. 

Παρεμπιπτόντως, ο Μαυροβούνιος μέσος αποτελεί μια ακόμη βαθιά θρησκευόμενη άφιξη στο μικρόκοσμο του ελληνικού ποδοσφαίρου, χωρίς να κρύβει την έντονη χριστιανική πίστη του εντός και εκτός γηπέδων.


Ο Τσακίρης και ο Σουφλέρης
 

Εδώ ο Τσακίρης, εκεί ο Τσακίρης… πουθενά ο Τσακίρης. Ο πρώην μεγαλομέτοχος του Πανιωνίου δεν έδωσε το «παρών» το απόγευμα της Κυριακής (16/3) στη Νέα Σμύρνη κι άφησε ασυνόδευτους τους άλλοτε στενούς συνεργάτες του στον Πανιώνιο Γιώργο Ζερβακάκο και Γιάννη Παυλόπουλο. 

Οσον αφορά την παρουσία του πρώην οικονομικού διευθυντή της ΠΑΕ Βαγγέλη Σουφλέρη στο γήπεδο, από πολλούς παροικούντες την «πλατεία» ερμηνεύεται ως καλός οιωνός, εν όψει της απόπειρας εισόδου τη ΠΑΕ σε ένα από τα άρθρα του πτωχευτικού κώδικα.


στο ψαχνό
 

@    Οι δύο «μπαλοθιές» του Θανάση Παπάζογλου στο παιχνίδι του ΟΦΗ με τον Απόλλωνα, ακούστηκαν μέχρι και την Κύπρο! Οι δύο ομάδες της Λεμεσού (ΑΕΛ και Απόλλων) παρακολουθούν με μεγάλο ενδιαφέρον τα έργα και τις ημέρες του Ελληνα επιθετικού στη Super League. Ειδικά στην ΑΕ Λεμεσού, έχει πλέον ωριμάσει για τα καλά η ιδέα της μεταγραφής του το προσεχές καλοκαίρι που λήγει το συμβόλαιό του με την κρητική ομάδα. 



@    Γυαλίζει το… μάτι του Γιώργου Αρβανιτίδη στην τελική ευθεία του πρωταθλήματος. Ο μεγαλομέτοχος της Βέροιας με ανανεωμένο ηθικό έπειτα από το πρόσφατο deal της πώλησης της αλυσίδας των σούπερ μάρκετ, έχει πλέον αφιερωθεί ψυχή τε και σώματι στην «μάχη» της παραμονής. «Μπροστά στις φόρμες του Αρβανιτίδη, τύφλα να΄χουν… δέκα Μπεν Μοχάμεντ μαζί» όπως χαρακτηριστικά λέγεται στην πόλη της Ημαθίας!


@    Ινκόγκνιτο δεν βρέθηκε στη Νέα Σμύρνη και παρακολούθησε την αναμέτρηση του Πανιώνιου με τον Λεβαδειακό μονάχα ο Γάλλος ομοσπονδιακός τεχνικός της Ακτής Ελαφοντοστού Σαμπρί Λαμουσί. Στα… βορεινά των επισήμων, στήθηκε αναπάντεχα μια μικρή ισραηλινή… παροικία μανατζαρέων!  Ο FIFA Agent Ντάνιελ Ορόν δεν πίστευε στα μάτια του αντικρίζοντας στο γήπεδο άλλους δύο συμπατριώτες του ατζέντηδες! Μικρός, πολύ μικρός ο κόσμος του ποδοσφαίρου!



@    Τι κι αν ο Αστέρας ηττήθηκε για πρώτη φορά μέσα στην Τρίπολη στο φετινό πρωτάθλημα. Ο Γιάννης Καϋμενάκης «έπνιξε» την στεναχώρια του και ως σωστός οικοδεσπότης ξεπροβόδισε σχεδόν αγκαζέ (!) τον ρέφερι Τάσο Παπαπέτρου μέχρι το ταξί κατά την αποχώρησή του Αθηναίου ρέφερι από τα αποδυτήρια. Ηρεμα, όμορφα κι ωραία, την στιγμή που ο Γιώργος Μποροβήλος θυμόταν τα παλιά, με τον παρατηρητή διαιτησίας και άλλοτε αρχιδιαιτητή Βασίλη Τεροβίτσα. Να τα λέμε κι αυτά…    
   

Δεν υπάρχουν σχόλια: