Τετάρτη 28 Μαΐου 2014

Οι διπλοπενιές Μανωλά – Φετφατζίδη στο φινάλε του Κιάμου και ο… επιμένων Ιταλικά! / Οπαδός της Ζακύνθου ο «σύντεκνος» Τζενάρο Γκατούζο! / Η Νότιγχαμ και η άλλη αγγλική ομάδα για τον Καπίνο / Τζόγος σε φιλικό παιχνίδι (!) και προεδρικές καρατομήσεις / Η «μαύρη» εκλογική βραδιά του Γιάννη Κομπότη / Τους ζώνουν τα (βολιώτικα) «φίδια» στην Ξάνθη

 







Διαβάστε όλα τα θέματα του «ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΟΔΟΤΗ» όπως δημοσιεύτηκαν στην στήλη του στην «ΩΡΑ των σπορ» την Τρίτη 27 Μαΐου.

Λαϊκά παιδιά ως επί το πλείστον οι ποδοσφαιριστές, έχουν συνδέσει την ψυχαγωγία με το… πρώτο τραπέζι πίστα, τα λουλούδια και όλα τα παρελκόμενα στους μουσικούς «ναούς» ή αλλιώς τα περίφημα μπουζούκια.
 

Οι μεταμοσονύχτιες διπλοπενιές αποτελούν ανά την επικράτεια μέρος της ελληνικής ποδοσφαιρικής πραγματικότητας και φυσικά οι διεθνείς παίκτες. δεν θα μπορούσαν να αποτελούν εξαίρεση στα ήθη και έθιμα με τα οποία έχουν γαλουχηθεί γενιές και γενιές Ελλήνων ποδοσφαιριστών.
 

Οι Κώστας Μανωλάς και Γιάννης Φετφατζίδης εκμεταλλευόμενοι το τελευταίο διήμερο ρεπό που τους χορήγησε ο ομοσπονδιακός τεχνικός Φερνάντο Σάντος, πέρασαν για «προσκύνημα» το βράδυ του Σαββάτου (24/5) από το «Club 22» επί τη οδού Βουλιαγμένης.
 

Ο Πάνος Κιάμος έκανε την τελευταία του εμφάνιση στο μαγαζί για την σεζόν 2013-14 και οι δύο διεθνείς έσπευσαν να δώσουν το «παρών» στο «κύκνειο άσμα» του τραγουδιστή και να αποφορτιστούν από τις προπονήσεις της Εθνικής. 

Οχι μόνοι τους φυσικά σαν τους «κούκους», αλλά συντροφιά – όπως επιβάλλει το… πρωτόκολλο - με εκλεκτή παρέα!
 

Εκτός πάντως από τα (προφανώς) ίδια μουσικά γούστα, τους δύο παίκτες ενώνει και ο ίδιος μάνατζερ.  Ο Γιάννης Ευαγγελόπουλος που ειρήσθω εν παρόδω αυτή την περίοδο ασχολείται ιδιαίτερα με την υπόθεση της πιθανής μεταγραφής του Κώστα Μανωλά στο εξωτερικό.
 

Μπορεί τις τελευταίες ημέρες το όνομα του Μανωλά να «παίζει» για την Μπενφίκα ως αντικαταστάτης του Γκαράι ο οποίος μετακομίζει στη Ρωσία για λογαριασμό της Ζενίτ και οι «αετοί» της Λισαβόνας να διατηρούν ανοιχτό κανάλι με τον Ολυμπιακό από το πρόσφατο deal με τον Φέισα, ωστόσο στην πιάτσα των ατζέντηδων επιμένουν πως ο εκπρόσωπος του Ελληνα στόπερ επιμένει Ιταλικά, με «συμπαίκτη» τον Τούλιο Τίντι.
 

Να θυμίσω πως πρόκειται για τον μάνατζερ που «έτρεξε» (ως «γκεστ σταρ») την μεταγραφή του Γιάννη Φετφατζίδη στην Τζένοα και με τον οποίο διατηρεί εξαιρετικές σχέσεις ο agent Ευαγγελόπουλος. Λέτε να «χτυπάνε» και κανένα μπουζούκι πότε, πότε οι δύο τους…; Γιατί όχι! Μια ζωή την έχουμε!



Οπαδός της Ζακύνθου ο Γκατούζο!
 

Κάθε άλλο παρά βαθιά… νυχτωμένος για τα ήθη και έθιμα του ελληνικού ποδοσφαίρου είναι ο Τζενάρο Γκατούζο. Μάλιστα οι γνώσεις του άλλοτε άσου της Μίλαν και νυν προπονητή για τα ποδοσφαιρικά δρώμενα στη χώρα μας φτάνουν μέχρι και την… εξωτική Football League! 

Ας όψεται η φιλία του με τον συμπατριώτη του και τεχνικό της Ζακύνθου Τζιανλούκα Κολονέλο. Η νησιώτικη ομάδα συμμετείχε τη φετινή σεζόν στο πρωτάθλημα της β΄κατηγορίας και ο Γκατούζο κατά δήλωση του Ιταλού προπονητή, έγινε στην πορεία φανατικός οπαδός της (!) φροντίζοντας να ενημερώνεται για τα αποτελέσματα της. 

Λέτε να φροντίσει ο κατά τα φαινόμενα νέος τεχνικός του ΟΦΗ να πάρει «πακέτο» μαζί του Κολονέλο στο Ηράκλειο…;


Η Νότιγχαμ και η… άλλη
 

Αγγλικές «σειρήνες» ηχούν στα αυτιά του Στέφανο Καπίνο. Πράγματι η Νότιγχαμ… ενόχλησε τον Παναθηναϊκό για την απόκτηση του διεθνούς τερματοφύλακα (όπως αποκάλυψε το «Goal news») και εξακολουθεί να διατηρεί ανοιχτό κανάλι με τους «πράσινους», προσφέροντας πάντως περισσότερα ευρουλάκια από το 1,5 εκατ. ευρώ σύμφωνα με όσα ανέφερε το σχετικό ρεπορτάζ. 

Εκτός όμως από την Νότιγχαμ, εσχάτως υπάρχει και δεύτερη ομάδα από το Νησί που έχει βάλει στο «σημάδι» τον 20χρονο γκολκίπερ. Με ακόμη πιο βαριά φανέλα από τους «ανθρακωρύχους». Τι πράγμα; Και με πιο δελεαστική πρόταση; Ο χρόνος θα δείξει…


Τζόγος σε φιλικό!


Το περιστατικό θα μπορούσε να εκτυλιχθεί σε πολλές… τριτοκοσμικές χώρες που «στήνονται» παιχνίδια και οι ποδοσφαιριστές τζογάρουν μέχρι και τα δικά τους παιχνίδια, ακόμη και φιλικά (!) στο στοίχημα. 


Φυσικά και δεν θα μπορούσε ποτέ να συμβεί σε μια άκρως αξιόπιστη χώρα όπως η Ελλάδα, συνεπώς οποιαδήποτε ομοιότητα με πρόσωπα, πράγματα, καταστάσεις, ομάδες είναι εντελώς συμπτωματική.  Εξηγούμεθα για να μην παρεξηγούμεθα. 

Ενας πρόεδρος ομάδας που λέτε, έδειξε την πόρτα της εξόδου σε όσους έλαβε την πληροφορία πως έφτασαν στο σημείο να τζογάρουν (οι αθεόφοβοι) μέχρι και φιλικό παιχνίδι της ομάδας! Απίστευτο κι όμως στοιχηματικό!


στο ψαχνό


@    «Μαύρη» Κυριακή για τον Γιάννη Κομπότη. Ο άλλοτε πρόεδρος της ΠΑΕ Αριστείδης Ρούσσαρης περιορίστηκε  στο 43,76% παρά το γεγονός ότι είχε προηγηθεί με 30,15% στον πρώτο γύρο των εκλογών με φόντο τον Δήμο Λεβαδέων. Η αντίπαλος του Γιώτα Πούλου επικράτησε στις (56.24%) τις επαναληπτικές εκλογές και βύθισε στη μελαγχολία τον μεγαλομέτοχο της βοιωτικής ΠΑΕ που υποστήριξε με πάθος την υποψηφιότητα Ρούσσαρη. Αβυσσος η «ψυχή» του εκλογικού σώματος.


 

@    «Χίλιες φορές καλύτερα να παίξουμε ακόμη και με τον Ηρακλή, παρά με τον Ολυμπιακό Βόλου στο μπαράζ…» έλεγαν ξανά και ξανά στην Ξάνθη στο ξεκίνημα των πλέι οφ της Football League. Όταν όμως οι ομάδες κάνουν σχέδια και ευχές, ο Θεός του ποδοσφαίρου γελάει! Η θεσσαλική ομάδα φαίνεται πάρα πολύ πιθανό να καταλάβει την τρίτη θέση και στην ακριτική ομάδα, ήδη έχουν αρχίσει και τα ζώνουν τους φίδια. Τώρα που έχουν και νέο Δήμαρχο, ποιος τους πιάνει τους πιάνει τους Βολιώτες!

 

@    Δεν έλειψε το ελληνικό χρώμα από τις εξέδρες του «Ντα Λουζ» στον τελικό του Champions League. Αρκετοί συμπατριώτες μας ταξίδεψαν με προορισμό τη Πορτογαλία προκειμένου να παρακολουθήσουν live τον ισπανικό «εμφύλιο» κι ένας εξ αυτών ήταν και ο μάνατζερ Γιάννης Εμμανουηλίδης, που ειρήσθω εν παρόδω αισθάνεται ιδιαίτερα οικεία στη Λισαβόνα, λόγω της παλιότερης θητείας του πελάτη του Κώστα Κατσουράνη στην Μπενφίκα.  

 

@    Αλγεινή εντύπωση προκάλεσε στην Θεσσαλονίκη και γενικότερα στην ποδοσφαιρική πιάτσα, η παντελής απουσία των ποδοσφαιριστών του ΠΑΟΚ από το τελευταίο «αντίο» στον Παναγιώτη Ποικιλίδη. Οι παίκτες εξέφρασαν μέσω ανακοίνωσης τα θερμά τους συλλυπητήρια στους δικούς του ανθρώπους κι ούτε ένας (!) δεν εμφανίστηκε στην κηδεία του Παναγιώτη που ερχόταν σε καθημερινή επαφή μαζί τους. Ούτε ένας (!) αν δεν ξέφυγε κάποια παρουσία από τους ρεπόρτερ της ομάδας.         

Δεν υπάρχουν σχόλια: