Τετάρτη 28 Μαΐου 2014

Η Γουέστ Χαμ, ο Μήτρογλου και το πάθημα των «σφυριών» με τον «Ιταλό» Σπυρόπουλο!

Πρόταση στην Φούλαμ για την απόκτηση του Κώστα Μήτρογλου κατέθεσε η Γουέστ Χαμ, ελπίζοντας (πριν από την απόκτηση του Ζάρατε που ακολούθησε) πως αυτή την φορά δεν θα έμενε με την… όρεξη, όπως συνέβη τον Γενάρη του 2013 για λογαριασμό (τότε) όχι του «Μητρο-γκολ», αλλά του Νίκου Σπυρόπουλου! Το  «Marca – SL» έχει όλες τις (ιστορικές) λεπτομέρειες…

Και όπου Σπυρόπουλος βέβαια, ο νυν αμυντικός του ΠΑΟΚ και άλλοτε παίκτης του Παναθηναϊκού. Τι ακριβώς συνέβη τότε; Δώστε βάση για να καταλάβετε.

Τον Ιανουάριο του 2013 και λίγο πριν ο Ελληνας πλάγιος μπακ την κάνει με… ελαφρά πηδηματάκια από τον Παναθηναϊκό, προκειμένου να υπογράψει εξάμηνο συμβόλαιο (με οψιόν ανανέωσης για άλλα δύο χρόνια) με την ιταλική ομάδα έναντι καθαρών ετήσιων αποδοχών 220.000 ευρώ, είχε φτάσει η Γουέστ Χαμ στο κατώφλι το δικό του και του «τριφυλλιού»

Την παραμονή της κατ΄αρχήν συμφωνίας Σπυρόπουλου – Κιέβο και κάτω από απόλυτη μυστικότητα, τα «σφυριά» κατέθεσαν επίσημη πρόταση στον Παναθηναϊκό για τη μετακόμιση του Ελληνα αμυντικού στο Νησί.
 

Μάλιστα η πρόταση της Γουέστ Χαμ προέβλεπε αποζημίωση ύψους 350.000 ευρώ (!) για την πράσινη ΠΑΕ, αλλά τι να το κάνεις! 

Οι Αγγλοι έπεσαν από τα σύννεφα όταν την επόμενη μέρα πληροφορήθηκαν πως ο παίκτης έφυγε ως ελεύθερος (!) από την ελληνική ομάδα με προορισμό την Ιταλία!

Τα «σφυριά» έσκιζαν τα μεταγραφικά… πτυχία τους μαθαίνοντας πως ο Σπυρόπουλος αποχώρησε από τον Παναθηναϊκό, χαρίζοντας απλά και μόνο το υπόλοιπο μέρος του συμβολαίου του (125.000 ευρώ) συν ένα μικρός μέρος από τα δεδουλευμένα της τρέχουσας σεζόν, χωρίς το «τριφύλλι» να΄χει κανένα άλλο οικονομικό όφελος από την μεταγραφή στην Κιέβο.


Για την ιστορία της υπόθεσης, η Γουέστ Χαμ προσέφερε στον ποδοσφαιριστή εξάμηνο συμβόλαιο (με αυτόματη ανανέωση για άλλα δύο χρόνια, εφόσον έπαιζε τουλάχιστον δέκα παιχνίδια μέχρι το τέλος της φετινής σεζόν) και ετήσιες καθαρές απολαβές περίπου 330.000 ευρώ, χωρίς τα πριμ!
 

Εν τέλει, ο Σπυρόπουλος υπέγραψε στην Κιέβο από την οποία πέρασε και δεν… ακούμπησε και μετά από έξι μήνες επαναπατρίστηκε για λογαριασμό του ΠΑΟΚ. 

Μια φορά τα «σφυριά» πάντως ελπίζουν πως αυτή την φορά θα΄χουν καλύτερη τύχη και δεν θα πληροφορηθούν μια ωραία πρωία, πως ο Μήτρογλου την έκανε προς Ιταλία μεριά, μονολογώντας... «τι Μήτρογλου, τι Σπυρόπουλος»!

Αν και προϊόντος του χρόνου, ο Ζάρατε «πρόλαβε» τον Μήτρογλου και έκλεισε στην Γουέστ Χαμ!

Δεν υπάρχουν σχόλια: