Σάββατο 21 Ιουνίου 2014

Ο agent Μπράνκο Μιλοβάνοβιτς – Ο προπονητής και οι παίκτες που ήρθαν στο παρελθόν στην Ελλάδα, με «φύλλο πορείας» από τον Σέρβο υποψήφιο τεχν. διευθυντή της ΑΕΚ / Πληρωμή δύο χιλιάδων, αντί για 70.000 ευρώ (!) και υπομονή για Ελληνα πρωτοκλασάτο παίκτη της Super League / Η κρητική «σούστα» του Φωτάκη / Αγνοια για το νέο προπονητή και τα περί Ουζουνίδη, δηλώνουν οι συνεργάτες του Πανόπουλου στην Ξάνθη / Χωρίς mandate (για Αγγλία) από τον Καπίνο παραμένει ο Πίνι Ζάχαβι / Στη Νάξο για διακοπές και... μεταγραφές ο Δώνης / Το σπέσιαλ ραντεβού στο Μονακό, το κατέβασμα του διακόπτη και τα 15 «χρώματα» ενός... τρελαμένου προέδρου!



Διαβάστε όλα τα θέματα του «ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΟΔΟΤΗ» από την στήλη του στην «ΩΡΑ των σπορ» την Παρασκευή 20 Ιουνίου.

Ηταν Ιανουάριος του 1999, όταν η ΑΕΚ έφερε τον Μπράνκο Μιλοβάνοβιτς στην Ελλάδα. 

Ο Σέρβος μέσος δεν κατάφερε να μακροημερεύσει στην Ενωση κι έπειτα από ένα εξίσου σύντομο πέρασμα από την Καισαριανή και τον Εθνικό Αστέρα, έκλεισε το καλοκαίρι του 2000 τον σύντομο κύκλο της ποδοσφαιρικής του θητείας στη χώρα μας.
 

Οχι πάντως πως τότε έριξε και «μαύρη πέτρα» στην Ελλάδα. Βλέπετε, έπειτα από το κρέμασμα των παπουτσιών και το τέλος της καριέρας του, συνέχισε να παίζει… μπάλα επί ελληνικού εδάφους, όχι όμως με σορτσάκι, αλλά με το κοστούμι του ατζέντη.
 

Ο νυν τεχνικός διευθυντής της Λας Πάλμας και βασικός υποψήφιος διάδοχος του Νίκου Λυμπερόπουλου για το ίδιο πόστο στην ΑΕΚ,  έστειλε με «φύλλο πορείας» στη χώρα μας έναν προπονητή και αρκετούς παίκτες την εποχή που έβγαζε τον άρτο τον επιούσιο με την ιδιότητα του μάνατζερ.
 

Η στήλη «ξεσκόνισε» τον ελληνικό φάκελο του agent Μπράνκο Μιλοβάνοβιτς και επί τη ευκαιρία του νέου «love story» με την ΑΕΚ, ανασύρει από το αρχείο κάποια μεταγραφικά deals και συνεργασίες που έφεραν φαρδιά πλατιά την υπογραφή του.
 

Το καλοκαίρι του 2010 πρότεινε στην Καβάλα για την θέση του προπονητή τον Ντράγκαν Οκούκα. Η οικογένεια Ψωμιάδη που κρατούσε εκείνη την περίοδο στα χέρια της το τιμόνι των «αργοναυτών» προχώρησε στην πρόσληψη του Σέρβου τεχνικού.
 

Εκτός από τον κόουτς – Οκούκα, ο Μιλοβάνοβιτς είχε συμμετοχή και σε άλλες μεταγραφές παικτών (Νεμάγια Βουτσίτσεβιτς, Μίρκο Χργκόβιτς κ.α.) από την πρώην Γιουγκοσλαβία στην μακεδονική ομάδα.
 

Δικός του παίκτης ήταν και ο Σέρβος «πιστολέρο» Μάρκο Μαρκόφσκι, ο οποίος «όργωσε» τα ελληνικά γήπεδα με τις φανέλες της Καλλιθέας, της Δόξας Δράμας και της Ξάνθης.
 

Ωστόσο, υπήρξαν και κάποιες περιπτώσεις μεταγραφικών «φλερτ» ελληνικών ομάδων με ποδοσφαιριστές που κατείχε τα μανατζερικά δικαιώματά τους, που δεν κατέληξαν σε «γάμο».
 

Οι δύο πιο ηχηρές ήταν του Σενεγαλέζου επιθετικού Λαμίν Ντιαρά με τον ΠΑΟΚ το καλοκαίρι του 2010 και του Σέρβου μεσοεπιθετικού Νέναντ Μιλίγιας με τον Παναθηναϊκό τον Ιανουάριο του 2008.
 

Λόγω καταγωγής ο Μιλοβάνοβιτς θεωρείται άριστος γνώστης των ευρωπαϊκών αγορών και παίζει στα… δάχτυλα την αγορά της πρώην Γιουγκοσλαβίας, της Βουλγαρίας (έχοντας διατελέσει τεχνικός διευθυντής στην Λοκομοτίβ Πλόβντιβ) και της Ισπανίας, λόγω της παρουσίας του τα δύο τελευταία χρόνια της Λας Πάλμας.


Δύο χιλιάρικα και υ-π-ο-μ-ο-ν-ή!
 

«Μάζευε κι ας είναι και ρώγες» είναι ένα από τα δημοφιλή σλόγκαν της μνημονιακής εποχής που ζούμε στην Ελλάδα του ΔΝΤ. Κάτι όμως που δεν φτάνει για να παρηγορήσει και να μετριάσει τον εκνευρισμό Ελληνα πρωτοκλασάτου ποδοσφαιριστή ομάδας της Super League. 

Ο λεγάμενος έχει ανοιχτούς οικονομικούς λογαριασμούς με την ΠΑΕ (δεν είναι και ο μοναδικός, εδώ που τα λέμε) με το «κοντέρ» να γράφει οφειλόμενα 70.000 ευρώ από τον περασμένο Γενάρη μέχρι και σήμερα! Προ ημερών του υποσχέθηκαν πως θα πάει ταμείο εν τέλει όμως, εισέπραξε έναντι μόλις δύο χιλιάρικα (!). 

Υπομονή, υπομονή, υπομονή, αλλά έρχεται κάποτε η στιγμή που τελειώνει κι αυτή. Πόση υπομονή πια!
 

Η σούστα του Φωτάκη!

 

Πέντε κάτω, πέντε πάνω, ετοιμάζονται να τα βρουν ο Γιώργος Φωτάκης με τον Ατρόμητο για τη λύση της συνεργασίας τους, χωρίς να μετατραπεί σε σίριαλ το μεταξύ τους «διαζύγιο». 

Αυτό σημαίνει πως ο 33χρονος μέσος δεν θα κινδυνέψει να βαδίσει στα χνάρια του άλλοτε Περιστεριώτη Νιάζι Κούτσι ,ο οποίος το περασμένο καλοκαίρι και έπειτα από μαραθώνιες διαπραγματεύσεις υπέγραψε (με το αζημίωτο βεβαίως) την κοινή συναινέσει λύση του συμβολαίου του στις 8 Αυγούστου! 

Οσο για τον επόμενο σταθμό της καριέρας του Φωτάκη; Κάτι μου λέει πως για πρώτη φορά, θα χορέψει κρητική σούστα! Οχι στο Ηράκλειο, αλλά στα όμορφα Χανιά!


Αγνοια για προπονητή
 

Ακόμη και οι στενοί συνεργάτες του Χρήστου Πανόπουλου, δηλώνουν άγνοια (!) για το νέο «εκλεκτό» της Ξάνθης. 

«Είναι ένα θέμα που το χειρίζεται αποκλειστικά ο ιδιοκτήτης» είναι το σχόλιο της «κασέτας» που παίζουν, όχι μόνο όταν «ενοχλούνται» από τα ΜΜΕ, αλλά ακόμη και στις χαλαρές συζητήσεις τους εντός της τοπικής κοινωνίας. 

Ούτε το πρέσινγκ των οργανωμένων οπαδών («Xanthifans») στον Αρη Πιαλόγλου κατά την πρόσφατη επίσκεψη του τελευταίου στα γραφεία του συνδέσμου, στάθηκε δυνατόν να ρίξει κάποιο «φως» στο προπονητικό μυστήριο. 

Οσο για την υποψηφιότητα Ουζουνίδη; Εδώ όλοι συμφωνούν πως αν ήταν αυτός ο «εκλεκτός»,  θα΄χε ήδη κλείσει! Ιδωμεν…


στο ψαχνό

 

@    Η στήλη αποκάλυψε στις 10 Ιουνίου το ραντεβού του Στέφανο Καπίνο με τον Πίνι Ζάχαβι στις ΗΠΑ. Από τότε μέχρι σήμερα έχουν κυλήσει δέκα ημέρες, χωρίς ο Ισραηλινός μεγαλοατζέντης να ΄χει καταφέρει να εξασφαλίσει το mandate από τον διεθνή τερματοφύλακα για την μεταγραφή του στην Αγγλία. Χωρίς φυσικά αυτό να σημαίνει ότι ο Καπίνο έριξε «χυλόπιτα» στον εν λόγω μάνατζερ. Κοτζάμ Ζάχαβι είναι αυτός δεν γίνεται να αποφασίσεις στο… πόδι!

   
@    Στη Νάξο για καλοκαιρινές διακοπές βρίσκεται ο νταμπλούχος με τον ΑΠΟΕΛ Γιώργος Δώνης. Το «τρένο» γεμίζει… μπαταρίες χωρίς να κάνει μίνι – «αποτοξίνωση» από την «στρογγυλή θεά». Και τα ματσάκια του Μουντιάλ παρακολουθεί και το κινητό του τηλέφωνο παραμένει ανοιχτό ολόκληρο το 24ώρο, δεδομένου πως ο μεταγραφικός σχεδιασμός της κυπριακής ομάδας «τρέχει» με γοργούς ρυθμούς και ο Ελληνας τεχνικός έχει τον πρώτο και τελευταίο λόγο. Αμα λάχει μάλιστα, κάνει στο κυκλαδίτικο νησί και ραντεβού με άκρως μεταγραφικό χαρακτήρα!


@    Ενα άκρως ενδιαφέρον ραντεβού έλαβε χώρα προ ημερών στο φημισμένο και χλιδάτο Μονακό, ανάμεσα σε εξωδιοικητικό παράγοντα ΠΑΕ της Super League και πρωτοκλασάτο ευρωπαίο μάνατζερ. Το περίεργο όμως δεν είναι αυτό, αλλά κάτι άλλο: όταν το τετ α τετ ήρθε στο φως της δημοσιότητας, κατέβηκε αστραπιαία ο… διακόπτης και ρίχτηκε στο σκοτάδι! Εν ολίγοις, εξαφανίστηκε! Μια φορά ένας «άσχετος» πρόεδρος λέγεται πως πρόλαβε να το πάρει πρέφα κι άλλαξε… 15 χρώματα! Ρε τι γίνεται στον κόσμο!




        @    Το όνομα του Χρήστου Λισγάρα «παίζει» τις τελευταίες ημέρες για τον Πανθρακικό. Αν όντως πίσω από τον καπνό υπάρχει και φωτιά, είναι κάτι που αργά η γρήγορα θα φανεί. Μια φορά, ο τεχνικός της ακριτικής ομάδας Ακης Μάντζιος έχει απορρίψει όλους τους έγχρωμους στόπερ για την ενίσχυση στο κέντρο της άμυνας, για το λόγο πως τους θεωρεί περισσότερο επιρρεπείς στις γκέλες. Γούστα είναι αυτά και ως γνωστόν περί ορέξεως κολοκυθόπιτα!

Δεν υπάρχουν σχόλια: