Σάββατο 28 Ιουνίου 2014

Στα… χνάρια του Χαβιέρ Σαβιόλα ο Λουκ Σο!


Ο Λουκ Σο έγραψε ιστορία με τη μεταγραφή του στης Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ. Δεν γνωρίζουμε τι θα κάνει με τους Κόκκινους Διάβολους ο πρώην ποδοσφαιριστής των Αγιων, αλλά γνωρίζουμε ότι είναι η ακριβότερη μεταγραφή νεαρού (έως 19 χρόνων) ποδοσφαιριστή στην ιστορία του ποδοσφαίρου!
 

Κόστισε 31-34 εκατομμύρια στερλίνες στη Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ και με αφορμή τη μετακίνηση αυτή η Daily Mail ψάχτηκε για τις δέκα ακριβότερες μέχρι σήμερα… Και στο νούμερο 2 βρίσκεται ένας γνώριμός μας!

Τον Ιούλιο του 2001 η Μπαρτσελόνα έδινε 24 εκατομμύρια στερλίνες στη Ρίβερ Πλέιτ για να αποκτήσει τον 19χρονο τότε Χαβιέρ Σαβιόλα και να τον κάνει μία από τις ακριβότερες μεταγραφές νεαρών ποδοσφαιριστών στην Ιστορία του ποδοσφαίρου. 

Ενα μεγάλο ποσό ακόμα και για έναν παίκτη που προερχόταν από δύο απίστευτες σεζόν, αφού είναι συχνές φαινόμενο οι Λατινοαμερικανοί να κάνουν… παπάδες στη χώρα τους –ο Σαβιόλα με τη Ρίβερ Πλέιτ- και μόλις μετακομίζουν στην Ευρώπη, να… βουλιάζουν.

Και σύμφωνα με τον συντάκτη του κειμένου, ο «Κούνελος» δεν δικαιολόγησε σε καμία περίπτωση τα χρήματα που δαπανήθηκαν για την απόκτησή του, που ήταν κατά τι λιγότερα από τα 25,6 εκατομμύρια που έδωσε το 2004 η Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ στην Έβερτον για να ντύσει στα κόκκινα τον 18χρονο Γουέιν Ρούνεϊ. Λέτε να πάθει το ίδιο και η Γιουνάιτεντ;


Πηγή: www.e-soccer.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: