Τετάρτη 20 Αυγούστου 2014

Γιατί ο Ντάλας θέλει οι ρέφερι να τρέχουν


Οι οδηγίες που έδωσε ο Ντάλας την Δευτέρα, την πρώτη μέρα του σεμιναρίου των διαιτητών της Σούπερ Λίγκας που ολοκληρώθηκε την Τρίτη (19/8) επικεντρώθηκαν στο γιατί θέλει οι ρέφερι να τρέχουν. 

Ο Σκοτσέζος είχε εξηγήσεις για αυτή του την... απαίτηση και το sfyrigmata.blogspot.gr έχει το σχετικό ρεπορτάζ.

Διαβάστε στο «ΚΑΜΑΡΑΚΙ ΤΩΝ ΔΙΑΙΤΗΤΩΝ».


«Εμπιστευθείτε με. Να τρέχετε πολύ την ώρα των αγώνων», προέτρεψε ο Χιού Ντάλας τους Ελληνες διαιτητές κατά την διάρκεια των μαθημάτων. 


Ο Σκοτσέζος αρχιδιαιτητής, νούμερο δυο στην ιεραρχία της Επιτροπής Διαιτησίας της ΟΥΕΦΑ μετά τον Κολίνα, ανέλαβε να οδηγήσει ψηλότερα την ελληνική διαιτησία, και χθες εμφανίστηκε για πρώτη φορά στους Ελληνες ρέφερι.

Από την πρώτη κιόλας μέρα της νέας εποχής που ξεκίνησε με την πρόσληψή του ως υπ’ αριθμόν ένα παράγοντα της διαιτησίας στην Ελλάδα προσπάθησε να περάσει την δική του φιλοσοφία. 


Φυσικά δεν είναι κάτι διαφορετικό από αυτά που πρεσβεύει η ΟΥΕΦΑ και θα βοηθήσει πολύ στη νέα αρχή που γίνεται στον χώρο.

«Για να πάρει ένας διαιτητής την σωστή απόφαση, θα πρέπει να έχει καθαρό μυαλό και να είναι κοντά στην φάση», τόνισε ο Χιού Ντάλας, ο οποίος πρόσθεσε ότι «αυτό θα το καταφέρετε μόνο με πολύ προπόνηση».

Δεν είναι τυχαίο ότι ο Σκοτσέζος, ο οποίος θα κάνει τους ορισμούς στην Σούπερ Λίγκα και στην Φούτμπολ Λιγκ, επαναλάμβανε συνεχώς τα περί καλής προπόνησης, για αυτό και ζήτησε από τους διαιτητές να τον εμπιστευθούν και να θεωρήσουν ότι έχουν δίκιο. 


«Θέλω fitness διαιτητές. Η καλή προπόνηση θα πρέπει να είναι μέσα στην καθημερινότητά σας. Για αυτό και στα αγωνιστικά τεστ ζήτησα να τρέξετε 24 150αρια», πρόσθεσε επίσης ο Χιού Ντάλας.

Παράλληλα αναφέρθηκε και στα τρία… κλειδιά για να πάει καλά ένας διαιτητές, ζητώντας τους να βάλουν τρείς λέξεις στο μυαλό τους που είναι «θέση, παρατηρητικότητα, απόφαση». 


Ακόμη είπε πως αυτά τρία «είναι η συνταγή της επιτυχίας. Αν έχετε σωστή θέση και παρατηρητικότητα θα παίρνετε σωστές αποφάσεις».
 

Ακόμη ο Ντάλας ξεκαθάρισε ότι θα είναι δίκαιος με όλους, τονίζοντας ότι «δεν ήρθα να κρίνω έναν διαιτητή μόνο από την φωτογραφία του. Όλα θα φανούν μέσα στο γήπεδο».

Πηγή: sfyrigmata.blogspot.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: