Παρασκευή 22 Αυγούστου 2014

Μίλησαν για όλα ο Ντάλας και οι διεθνείς (διάλογοι)

Ξεχωριστή κουβέντα με τους διεθνείς ρέφερι (Σιδηρόπουλος, Κουκουλάκης, Σπάθας, Τριτσώνης, Παππάς, Γιάχος) είχε ο Χιού Ντάλας στο πλαίσιο του σεμιναρίου των διαιτητών, βοηθών και των παρατηρητών της Σούπερ Λίγκας που ολοκληρώθηκε την Τρίτη στην Αθήνα.

Διαβάστε στο «ΚΑΜΑΡΑΚΙ ΤΩΝ ΔΙΑΙΤΗΤΩΝ», το ρεπορτάζ του sfyrigmata.blogspot.gr


Ο Σκοτσέζος, Νο 2 της ΟΥΕΦΑ που ανέλαβε τους ορισμούς της Σούπερ Λίγκας και της Φούτμπολ Λιγκ, είχε συμπεριλάβει στο πρόγραμμα συνάντηση μαζί τους, ώστε να μιλήσουν τόσο για το εγχώριο πρωτάθλημα, όσο και για την πορεία τους στην Ευρώπη.

Ο Ντάλας τους… πέταξε το μπαλάκι και εμμέσως πλην σαφώς ξεκαθάρισε πως αν πάνε καλά στην Ελλάδα, θα τους βοηθήσει και στην Ευρώπη. Μάλιστα τους αποκάλυψε ότι στα πρώτα παιχνίδια θα στηριχθεί πάνω τους και περισσότερο στη συνέχεια, που θα ακολουθήσουν τα ντέρμπι.

«Θέλω να αποτελέσετε παραδείγματα προς μίμηση για τους υπόλοιπους, τόσο με την απόδοσή σας μέσα στα γήπεδα αλλά και έξω από αυτά. Καταλαβαίνετε ότι οι απαιτήσεις μου είναι μεγαλύτερες», φέρεται να τους είπε ο Χιού Ντάλας.

Οσον αφορά την πορεία τους στην Ευρώπη, ο Σκοτσέζος άφησε ανοιχτό το ενδεχόμενο στο μέλλον, χωρίς να ξεκαθαρίσει πότε, να γίνουν αλλαγές στον πίνακα των διεθνών. 


Αυτό αφορά όσους είναι μεγαλύτεροι σε ηλικία και στις χαμηλότερες κατηγορίες της ΟΥΕΦΑ, όμως και πάλι πέταξε το… μπαλάκι σε αυτούς για να αποφασίσουν πότε θα αποχωρήσουν.

Δεν είναι τυχαίο ότι επέλεξε το παράδειγμα του Χάουαρντ Γουέμπ, ο οποίος σε ηλικία 43 ετών, ενώ μπορούσε να συνεχίσει για δυο ακόμη χρόνια, αποφάσισε να κρεμάσει την σφυρίχτρα του. 


Υπενθυμίζουμε ότι ο Αγγλος όχι μόνο ήταν από τους δημοφιλέστερους διαιτητές αλλά αγωνιζόταν και σε υψηλό επίπεδο, στην κατηγορία ελίτ της ΟΥΕΦΑ.

Παράλληλα ανέφερε ότι ένας Γερμανός διαιτητής δέχθηκε να υποχωρήσει κατηγορία στον πίνακα της ΟΥΕΦΑ, παραχωρώντας τη θέση του σε κάποιον νεώτερο σε ηλικία. 
Ακολούθως ο Ντάλας δέχθηκε να λύσει τυχόν απορίες των διεθνών.

Τριτσώνης: «Η παρουσία μας στο ελληνικό πρωτάθλημα θα παίξει ρόλο στους ορισμούς που θα πάρουμε στις διεθνείς διοργανώσεις; Θα έχουν κάποιο αντίκτυπο στο εξωτερικό; Κάποιοι δεν έχουμε την ευκαιρία να δείξουμε κάτι παραπάνω λόγω των λίγων ορισμών που παίρνουμε».

Ντάλας: «Το ένα θέμα δεν επηρεάζει το άλλο, ούτε έχει σχέση. Απλώς η ΟΥΕΦΑ θέλει να πηγαίνετε καλά στις εσωτερικές διοργανώσεις γιατί είστε διεθνείς. Δεν επιθυμεί να προκαλείτε με τις εμφανίσεις σας. Πάντως, αν έχετε καλή απόδοση στο πρωτάθλημα θα έχω κίνητρο να λέω καλά λόγια».

Κουκουλάκης: «Θα αυξηθεί το ανώτατο ηλικιακό όριο των 45 ετών για τους διαιτητές;».

Ντάλας: «Είναι ένα θέμα που συζητούν, τόσο η ΟΥΕΦΑ, όσο και η ΦΙΦΑ».

Ολα τα παραπάνω αποτελούν πληροφορίες και μετά από ρεπορτάζ. Πάντως, ο Σκοτσέζος δεν έδειξε ότι επιθυμεί να πάρει άμεσα μέτρα, αλλάζοντας τον πίνακα των διεθνών.


Μετά τον Σιδηρόπουλο, περισσότερες πιθανότητες εξέλιξης έχει ο Ηλίας Σπάθας, μακράν των υπολοίπων. Όμως, κάποιοι άλλοι είναι διεθνείς αλλά παίρνουν 1-2 ορισμούς τον χρόνο και δεν λένε να φύγουν.

Πηγή: sfyrigmata.blogspot.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: