Πέμπτη 30 Οκτωβρίου 2014

Οι έντονες αναμνήσεις του Αστέρα Τρίπολης, από τη… σφυρίχτρα του Σπάθα!


 Επισήμως από τον Αστέρα Τρίπολης δεν έγινε το παραμικρό σχόλιο για τον ορισμό του Ηλία Σπάθα στον αγώνα του Σαββάτου (1/11) με τον Ολυμπιακό στο «Θεόδωρος Κολοκοτρώνης». 

Ωστόσο με τις αναμνήσεις των Αρκάδων από τον Πειραιώτη ρέφερι υπάρχει ένα «θέμα», αν θυμηθούμε όσα «σημάδεψαν» την αναμέτρηση μεταξύ των δύο ομάδων τον Φεβρουάριο του ΄13.
 

Η στήλη το «ΚΑΜΑΡΑΚΙ ΤΩΝ ΔΙΑΙΤΗΤΩΝ», ξετυλίγει το... κουβάρι των αναμνήσεων.

Στις 9 Φεβρουαρίου 2013 ο Αστέρας υποδέχτηκε τον Ολυμπιακό στην Τρίπολη με τον Μίτσελ να κάθεται για πρώτη φορά στον πάγκο των «ερυθρόλευκων» και να κάνει ντεμπούτο με το «δεξί», έπειτα από ένα παιχνίδι πλούσιο σε ένταση και… συγκινήσεις, που κρίθηκε στο γκολ (0-1) του Μήτρογλου στις καθυστερήσεις (92΄).
 

Οι οικοδεσπότες εξέφρασαν έντονα παράπονα για την διαιτησία του Σπάθα μετά το τέλος του αγώνα κατηγορώντας τον ότι «με την όλη συμπεριφορά του και τα σφυρίγματά του μάς εκνεύρισε, μείναμε με δέκα παίκτες (λόγω της αποβολής του Σανκαρέ στο 56', με δεύτερη κίτρινη κάρτα, καθώς τράβηξε από τον ώμο τον Αμπντούν) και δεν μπορούσαμε να παίξουμε όπως θέλαμε».
 

Μάλιστα ο εκ των μεγαλομετόχων του Αστέρα Δημήτρης Μπάκος - σύμφωνα με τα τότε ρεπορτάζ - κατέβηκε στα αποδυτήρια και απευθυνόμενος στον Σπάθα, του είπε «να ζητήσεις εξαίρεση από τα παιχνίδια της ομάδας μας. Το ίδιο να κάνεις και αν φτάσουμε στον τελικό του Κυπέλλου και παίξουμε με τον Ολυμπιακό» με τον Σπάθα να του απαντά, «δεν θα ζητήσω εξαίρεση και αν είστε στον τελικό δεν θα έχεις κανένα παράπονο». 

Τότε, ο Μπάκος του ξαναείπε: «Ακούς τι σου λέω; Να έχεις την ευθιξία να δηλώσεις κώλυμα» και αποχώρησε.
 

Για την ιστορία ο Σπάθας δεν σφύριξε τον τελικό του 
Κυπέλλου που ακολούθησε μεταξύ των δύο ομάδων στο ΟΑΚΑ (με τον Γιάχο να του «κλέβει» τη...δόξα) δεν ζήτησε όμως και να εξαιρεθεί από τα παιχνίδια του Αστέρα.
 

Μάλιστα περίπου 2,5 μήνες μετά από το Αστέρας Τρίπολης – Ολυμπιακός ορίστηκε ξανά σε παιχνίδι της αρκαδικής ομάδας και συγκεκριμένα στο ματς Κυπέλλου Αστέρας Τρίπολης – ΠΑΟΚ (2-0) στις 27/4/2013, ενώ ακολούθησε η φετινή επίσκεψη στο «Θεόδωρος Κολοκοτρώνης» στο πλαίσιο του αγώνα Αστέρας Τρίπολης – Λεβαδειακός (2-1) στις 31 Αυγούστου, για την 2η αγωνιστική της Supeleague.   
 

Εκτός πάντως από τις έντονες αναμνήσεις, στην Τρίπολη δεν είναι λίγοι εκείνοι που υποστηρίζουν ότι η ΚΕΔ θα μπορούσε να΄χε αποφύγει τον ορισμό ενός Πειραιώτη ρέφερι στο παιχνίδι με τον Ολυμπιακό, έστω κι αν δεν έχει καταργηθεί το στοιχείο της εντοπιότητας, έστω κι αν στην προκειμένη περίπτωση πρόκειται για ένα διεθνή ρέφερι. Τα υπόλοιπα, το απόγευμα του Σαββάτου (1/11) στο γήπεδο…

http://ahyaluronic.com/

Δεν υπάρχουν σχόλια: