Πέμπτη 30 Οκτωβρίου 2014

Ελλειψη… καύλας, στάση εμπορίου στη Νίκη Βόλου!

Το ημερολόγιο γράφει 1 Ιουνίου 2014. 

Η οικογένεια της Νίκης Βόλου πανηγυρίζει την επιστροφή της προσφυγικής ομάδας - έπειτα από 48 χρόνια (!) - στα «σαλόνια» του ελληνικού ποδοσφαίρου, μέσα σε ένα Πανθεσσαλικό στάδιο που σφύζει από τον ενθουσιασμό και τον παλμό 15.000 θεατών στις γαλανόλευκες εξέδρες.
 

Πέντε μήνες αργότερα, η σουπερλιγκάτη θεσσαλική ομάδα «αδυνατεί» (!!!) να πληρώσει την αμοιβή των διαιτητών στο pre game του αγώνα Κυπέλλου με την Ζάκυνθο.

Το παιχνίδι ανακοινώνεται πως αναβάλλεται και οι περίπου 80 φίλαθλοι που πλήρωσαν εισιτήριο, καλούνται να πάρουν τα λεφτά τους πίσω.
 

Τέτοιο σενάριο, ούτε ίσως ο πιο ευφάνταστος σεναριογράφος του κόσμου θα μπορούσε να εμπνευστεί και να γράψει. 

Κι αν τυχόν ερχόταν τέτοια έμπνευση σε κάποιο... διεστραμμένο σεναριογραφικό μυαλό, ο τίτλος δεν θα μπορούσε να ήταν οποιοσδήποτε άλλος, πέρα από τον εξής: 

«Ελλειψει... καύλας, στάση εμπορίου»!

Σαφώς και η 30η Οκτωβρίου 2014 γράφεται με μαύρα γράμματα στην ιστορία στης Νίκης Βόλου. Ξεφτίλα…; Ασφαλώς. Ρεζιλίκι…; Βεβαίως. Ντροπή...; Τεράστια.
 

Για να βάζουμε όμως τα πράγματα στη σωστή διάσταση και να λέμε τα πράγματα με το όνομά τους. 

Μισή ντροπή του μεγαλομετόχου της ΠΑΕ Ανδρέα Πάτση (λόγω του θεσμικού ρόλου του) κι άλλη μισή ντροπή του  κόσμου της ομάδας, που μόλις πέντε μήνες μετά την άνοδο στη Superleague γύρισε την πλάτη στη Νίκη και την οδήγησε να παίζει με 80 ψυχές στις εξέδρες! 
 

Από το ξεκίνημα της φετινής σεζόν τα άδεια καρεκλάκια αυξάνονται στο Πανθεσσαλικό και ο κόσμος μειώνεται στις εξέδρες. Τα νούμερα, μιλάνε από μόνα τους.
 

2η αγωνιστική: Νίκη Βόλου – Ατρόμητος / 2738 εισιτήρια
 

4η αγωνιστική: Νίκη Βόλου – Εργοτέλης / 1538 εισιτήρια
 

7η αγωνιστική: Νίκη Βόλου – Πανθρακικός / 985 εισιτήρια
 

Μέσα σε τρία παιχνίδια τα εισιτήρια έκαναν κατακόρυφη... βουτιά και έπεσαν σε τριψήφιο νούμερο! Οι δικαιολογίες που μπορεί να επικαλεστεί ο «δωδέκατος παίκτης» για την απουσία του από το γήπεδο, πολλές και διάφορες κυρίως οικονομικών αποχρώσεων. 

Η κρίση, οι «τσιμπημένες» τιμές των εισιτηρίων, η μάχη της καθημερινής επιβίωσης.
 

Ναι, ο μέσος οπαδός της Νίκης περνάει ζόρια και δυσκολεύεται να τα φέρει βόλτα στην Ελλάδα του ΔΝΤ και των μνημονίων. 

Η πολυεπίπεδη κρίση, καταρράκωσε οικονομικά τους Ελληνες, αφήνοντας έντονο το αποτύπωμά της και στο γεωγραφικό διαμέρισμα του Βόλου.

Το ίδιο «λούκι» όμως τραβάνε κι οι οπαδοί όλων των υπολοίπων ομάδων κι όχι μόνο της πρωτάρας Νίκης Βόλου στη Superleague. 

Και για αυτούς υπάρχει οικονομική κρίση και εισιτήρια που ενδεχομένως να κοστίζουν λιγάκι παραπάνω και να... πονάνε περισσότερο τις τσέπες.

Τι θα λέγατε να γυρίσουμε το ρολόι του χρόνου τρία χρόνια πίσω...; Τον Δεκέμβριο του 2011, ο τότε πρόεδρος του ΠΑΟΚ Θοδωρής Ζαγοράκης, αναρωτήθηκε μεγαλοφώνως σε μια συνέντευξη Τύπου: «που πήγε η... καύλα που υπήρχε;».

Η αλήστου μνήμης ατάκα του αφορούσε στις τριβές που υπήρχαν μέσα στην οικογένεια του ΠΑΟΚ κι έκανε λόγο για δηλητήριο που καταστρέφει την ομάδα, προχωρώντας συγχρόνως σε κάλεσμα συσπείρωσης.
 

Ε, λοιπόν, την ίδια ακριβώς ατάκα θα μπορούσε να πετάξει και ο Ανδρέας Πάτσης, την ώρα που εξηγούσε στα ΜΜΕ το απόγευμα της Πέμπτης (30/10) το χρονικό και τους λόγους μη τέλεσης του αγώνα Κυπέλλου της Νίκης Βόλου με την Ζάκυνθο.
 

«Που πήγε εκείνη η... καύλα που υπήρχε στη Νίκη Βόλου;
 

Αυτή την «καύλα εποχή» προσωποποιούσε ο κόσμος της Νίκης Βόλου, δίνοντας δυναμικό παρών  στα «αλώνια» της Β΄- Γ΄Εθνικής τα τελευταία χρόνια, ζώντας κι αναπνέοντας για την στιγμή της επιστροφής στη μεγάλη κατηγορία του ελληνικού ποδοσφαίρου.
 

Αυτή η «καύλα εποχή» ήταν όταν οι οπαδοί της Νίκης έπιαναν τον Ανδρέα Πάτση και του λέγανε, «πρόεδρε ανέβασε την ομάδα στη Superleague και θα δεις», όπως ο ίδιος ο μεγαλομέτοχος ανέφερε με μελαγχολία το πρωί της Πέμπτης (30/10) σε ραδιοφωνική συνέντευξή του.

Αυτή η «καύλα εποχή» ήταν όταν οι 15.000 οπαδοί της Νίκης ξεσήκωναν τον Βόλο τον περασμένο Ιούνιο, στήνοντας πάρτι στο γιορτινό Πανθεσσαλικό για την άνοδο της ομάδας στη Superleague.
 

Δεν είναι «καύλα εποχή» τα 958 εισιτήρια (!) στο παιχνίδι πρωταθλήματος με τον Πανθρακικό.
 

Δεν είναι «καύλα εποχή» οι 80 φίλαθλοι (!) στο ματς Κυπέλλου με την Ζάκυνθο και τα μόλις 4 κομμένα εισιτήρια (!) 20 λεπτά πριν από την έναρξη του αγώνα.
 

Δεν είναι «καύλα εποχή» η μείωση κατά 40% των φετινών εισιτηρίων διαρκείας, συγκριτικά με την περασμένη σεζόν στην Football League.
 

Δεν είναι «καύλα εποχή» η μείωση των φετινών χορηγιών κατά 50%, σε σχέση με την περυσινή χρονιά στην Football League.
 

Δεν είναι  «καύλα εποχή» να παίζει η Νίκη Βόλου διεθνές φιλικό παιχνίδι με την Τορπέντο Μόσχας ενώπιων συγγενών και φίλων και να μπαίνει μέσα 19.000 ευρώ (!) η ΠΑΕ.
 

Δεν είναι «καύλα εποχή» να κατεβαίνει ο μεγαλομέτοχος στα αποδυτήρια και να ζητάει συγγνώμη από τους παίκτες για τις άδειες εξέδρες στο ματς Κυπέλλου με την Ζάκυνθο.
 

Δεν είναι «καύλα εποχή» η φαγωμάρα και η διχόνοια, από πού κι αν αυτή προέρχεται στην οικογένεια της ομάδας.

Δεν είναι «καύλα εποχή» τα σκληρά «επικοινωνιακά τεχνάσματα» και «μηνύματα» στην... πλάτη και την ιστορία της ομάδας, για ένα κατά τα άλλα ΑΠΑΡΑΙΤΗΤΟ «ηλεκτροσόκ» στον πυρήνα της ομάδας.
 

«Που πήγε αυτή η... καύλα που υπήρχε στη Νίκη Βόλου;»


http://ahyaluronic.com/

Δεν υπάρχουν σχόλια: