Δευτέρα 13 Οκτωβρίου 2014

«Γέφυρες» από Μίχαλ Μπίλεκ! - Στην ελληνική αγορά… κυκλοφορεί το βιογραφικό του άλλοτε ομοσπονδιακού τεχνικού της Εθνικής Τσεχίας














Ελάχιστα αποδείχτηκαν τα προπονητική… φεγγάρια του Μίχαλ Μπίλεκ στον πάγκο της Ντιναμό Τιφλίδας.
 

Εν αντιθέσει με την Εθνικής Τσεχίας όπου ο 49χρονος τεχνικός παρέμεινε επί τέσσερα συναπτά έτη (2009-2013) κλείνοντας τον κύκλο του τον Σεπτέμβριο του 2013, στο πέρασμά του από την ομάδα της Γεωργίας, δεν πρόλαβε καλά, καλά να μάθει ούτε τα ονόματα των ποδοσφαιριστών του!
 

Ας όψονται οι «προπονητοφάγοι» πρόεδροι οι οποίοι δεν κυκλοφορούν εν αφθονία μονάχα στα όμορφο τόπο μας, αλλά και εκτός ελληνικών συνόρων.
 

Ο Γεωργιανός επιχειρηματίας Ρόμαν Ρίπια βρίσκεται από το 2011 στην προεδρία της Ντιναμό Τιφλίδας και από την στιγμή που ανέλαβε το τιμόνι κινείται για τον εκμοντερνισμό της ομάδας, χωρίς πάντως να φημίζεται για την προπονητική υπομονή του.
 

Κατά την παρουσίαση του Μπίλεκ στις αρχές Ιουνίου είχε αναφέρει πως… «ο χρόνος θα δείξει αν η επιλογή μας ήταν σωστή με τον Μπίλεκ. Πιστεύω πάντως πως η Ντιναμό θα προοδεύσει, διότι ο νέος τεχνικός μπορεί να κινητοποιήσει το σύλλογο».
 

Οι δύο πλευρές υπέγραψαν μονοετές συμβόλαιο, με τον Ρίπια να δηλώνει «αυτού του είδους το συμβόλαιο πιθανώς να κινητοποιήσει τον κόουτς», θέτοντας στόχο την είσοδο στους ομίλους του Τσάμπιονς Λιγκ για πρώτη φορά στην ιστορία της.
 

Προϊόντος του χρόνου ωστόσο η Ντιναμό έχασε τα αυγά και τα καλάθια στη σειρά των διπλών αναμετρήσεων με την Ακτόμπε από το Καζακστάν και με δύο ήττες (1-0 και 3-0) είπε πρόωρο αντίο στην Ευρώπη. That’s it!
 

O Ρόμαν Ρίπια καθάρισε σαν «αυγό» τον Μίχαλ Μπίλεκ και ο Τσέχος τεχνικός βρίσκεται σε αναζήτηση νέας ομάδας, έχοντας εξουσιοδοτήσει (κι εδώ ακριβώς είναι που βρίσκεται το ελληνικό… ζουμί της υπόθεσης) τον εκπρόσωπό του να στείλει το βιογραφικό του και στην Ελλάδα. Μμμμ…
 

Μιας και το CV του κυκλοφορεί πλέον στα μέρη μας, η στήλη του μια ματιά, έτσι για να το θυμηθεί: το  2001 ξεκίνησε η προπονητική του καριέρα , αναλαμβάνοντας την Τέπλιτσε .
 

Ακολούθησαν άλλοι έξι σύλλογοι, πέντε της Τσεχίας, μεταξύ των οποίων και η Σπάρτα Πράγας (2006-2008) και ένας της Κόστα Ρίκα.

Πριν αναλάβει την τεχνική ηγεσία της εθνικής ομάδας της Τσεχίας το 2009 είχε κάτσει ξανά σε πάγκο εθνικής την χρονιά 2002-2003 όταν και προπονούσε την ομάδα της Τσεχίας Κ19.
 

Ως προπονητής προτιμά αμυντικές τακτικές τις οποίες στηρίζει με συμπαγές κέντρο και άμυνα, ώστε να εξασφαλίζει ότι δεν θα δεχτεί γκολ. Λέτε να τον δούμε να σκάσει μύτη στα μέρη μας…; 

  
Πηγή: «ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΟΔΟΤΗΣ» - «ΩΡΑ των σπορ» (12/10)

















http://ahyaluronic.com/

Δεν υπάρχουν σχόλια: