Πέμπτη 2 Οκτωβρίου 2014

Ο Φανούρης Βατσινάς αποκλειστικά στο «Marca- SL»


Το μπλοκάρισμα των τραπεζικών λογαριασμών προέδρων (Βατσινάς, Κουράκης, Μαχλάς, Πουλινάκης) του ΟΦΗ την τελευταία πενταετία από την εφορία, έχει σηκώσει όπως είναι φυσιολογικό μπόλικη «σκόνη» στο Ηράκλειο. 

Ο πρώην πρόεδρος της κρητικής ΠΑΕ Φανούρης Βατσινάς, μιλάει αποκλειστικά στο «Marca – SL», κάνοντας λόγο για ένα «μπλόκο» που κάλλιστα θα μπορούσε να΄χε αποφευχθεί, «αδειάζοντας» ουσιαστικά τη νυν διοίκηση (και όχι μόνο) για τους χειρισμούς της επί του θέματος.


«Η ομάδα βρίσκεται σε πολύ δύσκολη θέση. Θα έπρεπε ο πρόεδρος της ΠΑΕ να βγει και να πει όλη την αλήθεια στον κόσμο που δεν γνωρίζει πως ακριβώς έχουν τα πράγματα.
 

Σίγουρα πάντως δεν ευθύνεται μόνο ο κ.Πουλινάκης για το συγκεκριμένο θέμα με το μπλοκάρισμα των λογαριασμών…» ανέφερε αρχικά ο Φανούρης Βατσινάς, εξηγώντας πως προέκυψε το μπλοκάρισμα των λογαριασμών από την εφορία Ηρακλείου.
 

«Με δικές μου πρωτοβουλίες είχε γίνει μια ρύθμιση, ώστε να πληρώνει η ΠΑΕ για τα επόμενα δέκα χρόνια σε 120 άτοκες δόσεις τις υποχρεώσεις της προς την εφορία.
 

Ενώ είχε μείνει ένα υπόλοιπο της τάξεως των 140.000 ευρώ, δεν πληρώθηκαν κάποια χρήματα στην ώρα τους και έσπασε η ρύθμιση, με αποτέλεσμα να πρέπει να καταβληθούν τώρα αντί για 140, περίπου 525.000 ευρώ.
 

Δεν ξέρω πόσες ακριβώς δόσεις δεν πληρώθηκαν, σίγουρα όμως η εφορία θα έκανε υπομονή. Αν ζητάγανε από εμένα χρήματα προκειμένουν να τους διευκολύνω θα το έκανα, όπως άλλωστε συνέβη και την περασμένη σεζόν.
 

Τότε που βοήθησα την ομάδα και την γλίτωσα από την αφαίρεση βαθμών με την ξεδέσμευση 270.000 ευρώ από πρόστιμα της ΕΠΟ.
 

Το ίδιο πράγμα θα έπρεπε να κάνουν και τώρα. Οφειλαν οι νυν διοικούντες να΄χουν πληρώσει, ώστε να μην βρεθεί η ομάδα σε αυτή την δύσκολη θέση.
 

Ο κ. Κουράκης το ήξερε το πρόβλημα. Μπορούσε να βρεθεί μια λύση για να μην τιναχτεί στον αέρα η ρύθμιση».
 

Ερωτηθείς για το αν φρόντισε να έρθει σε επικοινωνία με τον Μάνθο Πουλινάκη έπειτα από το μπλοκάρισμα των λογαριασμών, αλλά και για την «γεύση» που του αφήνει η προσπάθεια υπαγωγής της ΠΑΕ στο άρθρο 99, ο πρώην πρόεδρος της ΠΑΕ ανέφερε:
 

«Αυτό που θέλω να πω στον κ.Πουλινάκη είναι να δει πως η ομάδα διατρέχει σοβαρούς κινδύνους. Τα τελευταία χρόνια κυριαρχεί το “δεν πληρώνω”  κάτι που δεν είναι ούτε σωστό, ούτε ασφαλώς λογικό. Δεν μπορεί να συνεχιστεί αυτό το πράγμα.
 

Ο ΟΦΗ πρέπει να μπει επιτέλους στο σωστό δρόμο και επαναλαμβάνω πως για τα προβλήματα που αντιμετωπίζει σήμερα, δεν ευθύνεται μόνο ο κ.Πουλινάκης».
 

Κλείνοντας ζητήσαμε να μάθουμε αν εξακολουθεί να ισχύει η δήλωση «είμαι παρών, ποτέ δεν έπαψα να ασχολούμαι με τον ΟΦΗ» που είχε κάνει σε μια από τις τελευταίες δημόσιες τοποθετήσεις του.
 

«Ασφαλώς και είμαι δίπλα στην ομάδα και το απέδειξα και πέρυσι όπως σας προανέφερα, βοηθώντας να γλιτώσει από την αφαίρεση βαθμών. Είμαι παρών, το δείχνω και το εννοώ».

Δεν υπάρχουν σχόλια: