Κυριακή 23 Νοεμβρίου 2014

Φέλιξ Μάγκατ για την Εθνική! – Η προοπτική της συνεργασίας με τον Γερμανό τεχνικό και το δίδυμο με τον Αγγελο Χαριστέα!






















Εβαλντ Λίνεν, Κριστόφ Ντάουμ και να περάσει ο επόμενος υποψήφιος - Γερμανός - προπονητής για τον πάγκο της εθνικής ομάδας. 

Η άλλοτε πρωταθλήτρια Ευρώπης που εσχάτως βρίσκεται σε φάση ελεύθερης πτώσης, χρειάζεται κατά πολλούς τον Γερμανό της (που είσαι μεγάλε Ρεχάγκελ) για να κάνει restart και πράξη το μόνο λίγο καιρό ξαποσταίνει και ξανά προς τη δόξα τραβά. Ελα όμως που άγνωσται αι βουλαί των παροικούντων την ΕΠΟ. 

Παρεμπιπτόντως, η ανακοίνωση (21/11) της ελληνικής ομοσπονδίας η οποία βάζει «φρένο» (λέμε τώρα) στα σενάρια περί επαφών με προπονητές για την ανάληψη της τεχνικής ηγεσίας της Εθνικής, κατά βάθος δεν πείθει κανέναν για την ειλικρίνεια της, ακόμη- ακόμη και εντός των γραφείων στο Πάρκο Γουδή.
 

Και για να λέμε και να γράφουμε τα πράγματα με το όνομά τους, οι επαφές με άλλους προπονητές, ουσιαστικά ξεκίνησαν από την στιγμή που τα Φερόε έστησαν την σημαία τους στο «Γ. Καραϊσκάκης» και υποχρέωσαν την Εθνική στην πιο ντροπιαστική ήττα της ιστορίας της.
 

Ωρα όμως να περάσουμε στο «παρασύνθημα» του ρεπορτάζ. 

Μετά τον Εβαλντ Λίνεν(όπως έγραψε η στήλη στις 16/11) και τον Κριστόφ Ντάουμ, ο επόμενος Γερμανός προπονητής που θα «παρελάσει» οσονούπω από το target group των υποψηφίων του αντιπροσωπευτικού μας συγκροτήματος θα ακούει στο όνομα Φέλιξ Μάγκατ.
 

Ο 61χρονος προπονητής κυκλοφορεί ελεύθερος στην αγορά, έπειτα από τη λύση της συνεργασίας του με τη Φούλαμ. 

Γνήσιο τέκνο της γερμανικής προπονητικής σχολής, με την σιδηρά πειθαρχία εντός των αποδυτηρίων να αποτελεί το νούμερο ένα χαρακτηριστικό του. 

Πειθαρχία που μεταξύ μας, φαίνεται δια γυμνού οφθαλμού πλέον να αποτελεί είδος προς εξαφάνιση στην Εθνική στην μετά – Σάντος εποχή. Δυστυχώς.

Ο Μάγκατ μπορεί να μην έχει συνεργαστεί στο παρελθόν με κάποιον ελληνικό σύλλογο, ωστόσο λίγο έως πολύ είναι γνώστης της ελληνικής πραγματικότητας, δεδομένου πως στο παρελθόν συνυπήρξε στις ομάδες του με ουκ ολίγους Ελληνες ποδοσφαιριστές σε Γερμανία και Αγγλία, όπως οι Γιώργος Καραγκούνης, Κώστας Μήτρογλου, Κώστας Σταφυλίδης, Γιάννης Αμανατίδης, Σωτήρης Κυργιάκος, Κυριάκος Παπαδόπουλος, Βασίλης Πλιάτσικας και Αγγελος Χαριστέας. 


Κάποιοι μάλιστα εξ αυτών όπως επί παραδείγματι ο Κυριάκος Παπαδόπουλος, τον έχουν αποθεώσει κατά καιρούς σε συνεντεύξεις τους.
 

«Oσοι έχουν ζήσει τον κύριο Μάγκατ γνωρίζουν ότι δίνει μεγάλη βάση στην πειθαρχία και στις σκληρές προπονήσεις. Είναι αυστηρός, όμως δίκαιος. Θέλει το 100% απ' όλους τους παίκτες όχι μόνο στους αγώνες, αλλά και στις προπονήσεις. Αν τον αφήσεις ικανοποιημένο, τότε σε δικαιώνει. Oπως είπα, είναι ακριβοδίκαιος» έχει δηλώσει ο Κατερινιώτης ποδοσφαιριστής. 

Α και κάτι ακόμη. Καλό θα΄ταν μαζί με τον Μάγκατ να συγκρατήσετε και το όνομα του Χαριστέα. Διότι ο «Χάρι» θα φάνταζε μια πολύ καλή λύση για ασίσταντ κόουτς, αν κι εφόσον τελικά η ΕΠΟ αποφασίσει να δώσει το χρίσμα στο Γερμανό κόουτς.

 

Πηγή: «ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΟΔΟΤΗΣ» - «ΩΡΑ των σπορ» (22/11)

http://ahyaluronic.com/

Δεν υπάρχουν σχόλια: