Κυριακή 2 Νοεμβρίου 2014

Η σιωπηρή (αρκαδική) οργή για Σπάθα και η «αλλεργία» του Αστέρα Τρίπολης στις ανακοινώσεις κατά της διαιτησίας

Μπορεί στον Αστέρα Τρίπολης να «βράζουν» με τον Σπάθα και από τα τεράστια νεύρα τους να γελούσαν μεταξύ τους αντιμετωπίζοντας την κατάσταση με χιούμορ (όπως ανέφερε o Θανάσης Παντελιάδης σε συνέντευξή του στον Sentra FM 103,3) ωστόσο ανακοίνωση κατά του πειραιώτη ρέφερι δεν διαβάσαμε.

Κάτι, πάντως, που δεν θα πρέπει να προκαλεί ιδιαίτερη εντύπωση, δεδομένου πως το συγκεκριμένο «σπορ» δεν βρίσκεται στο DNA των Αρκάδων, για να μην πούμε πως τους προκαλεί κιόλας «αλλεργία»!

«Αυτό που έγινε είναι τόσο εξόφθαλμο που δεν χρειάζεται κανένα παραπάνω σχόλιο. Η εικόνα μιλάει από μόνη της. Δεν χρειάζεται καμία ανακοίνωση για το αυτονόητο. Θα αποδυναμώσουμε την εικόνα που ταξίδεψε σε όλη τη χώρα» σχολίαζαν οι άνθρωποι του Αστέρα μετά το τέλος του αγώνα με τον Ολυμπιακό, χωρίς και οι ίδιοι να γνωρίζουν αν θα πρέπει να κλαίνε ή να γελάνε.
 

Εκείνο που δεν είπαν και θυμίζουμε εμείς είναι πως στην εννιάχρονη παρουσία τους στη Superleague, έχουν βγάλει όλες κι όλες δύο ανακοινώσεις (!) κατά της διαιτησίας, όταν άλλες ΠΑΕ τις έχουν για «ψωμοτύρι».

Κάτι που όπως σχολιάζει η πιάτσα οφείλεται εν πολλοίς στην παρουσία του άλλοτε διαιτητή  Γιώργου Μποροβήλου στην προεδρία της ΠΑΕ.

Αρκεί να θυμηθούμε πως ακόμη και μετά τον αλήστου μνήμης τελικό με τον Ολυμπιακό στο ΟΑΚΑ τον Μάιο του 2013, ανακοίνωση δεν έβγαλε ο Αστέρας και οι διαμαρτυρίες ξεκίνησαν και τελείωσαν  στις on camera κραυγές του Δημήτρη Μπάκου κατά του ρέφερι Θανάση Γιάχου και των άλλων διαιτητικών παιδιών.

Παρεμπιπτόντως, μέχρι και το κατώφλι του Μέγαρου Μαξίμου πέρασαν τότε οι ιδιοκτήτες του Αστέρα (Καϋμενάκης – Μπάκος) για να κάνουν τα παράπονά τους στον πρωθυπουργό Αντώνη Σαμαρά, ανακοίνωση όμως δεν έβγαλαν!

Κι επειδή όπως αντιλαμβάνεστε οι διαιτητικές ανακοινώσεις του Αστέρα αποκτούν ιστορικό χαρακτήρα, η πρώτη φορά που οι Αρκάδες έβγαλαν στη… σέντρα διαιτητή, καταγράφηκε στις 3 Απριλίου 2011 μετά από εντός έδρας ήττα (2-1) από τον Αρη.

Ο «τυχερός» ήταν ο Μεσσήνιος και γείτονας  Πέτρος Κωνσταντινέας, στον οποίο χρέωναν την ακύρωση ενός καθαρού γκολ, το δεύτερο τέρμα του Αρη προερχόμενο από ανύπαρκτο φάουλ και το μη καταλογισμό ενός πέναλτι.

Δυόμιση χρόνια αργότερα τον Νοέμβριο του 2013, ο Αστέρας... τύλιξε σε μια κόλλα χαρτί τον Δημήτρη Θάνο και τους βοηθούς του Χαρίση (Γρεβενών) και Γεωργιάδη (Κοζάνης) εκδίδοντας την δεύτερη ανακοίνωση κατά της διαιτησίας.


Η ομάδα της Αρκαδίας χαρακτήριζε ως κανονικό το γκολ που της ακυρώθηκε στο ισόπαλο ματς με τον Πανθρακικό, ύστερα από υπόδειξη oφσάιντ, ενώ έκανε λόγο και για άλλη μια λανθασμένη περίπτωση που ο επόπτης σήκωσε τη σημαία για τον ίδιο λόγο.

«Η ΠΑΕ ΑΣΤΕΡΑΣ ΤΡΙΠΟΛΗΣ στα 10 χρόνια παρουσίας της στις επαγγελματικές κατηγορίες, εκ των οποίων τα οκτώ τελευταία στη Super League, έχει αποφύγει επιμελώς ν’ ασχολείται με τη Διαιτησία σεβόμενη το έργο της, και απόδειξη τούτου είναι ότι ΟΛΑ αυτά τα χρόνια έχει εκδώσει μέχρι σήμερα μια και μοναδική ανακοίνωση διαμαρτυρίας» ανέφερε μεταξύ άλλων η αρκαδική ΠΑΕ σε εκείνη την ανακοίνωσή της.


Κοντολογίς δεν θα πρέπει να αποτελεί εντύπωση η σιωπηρή οργή των ανθρώπων του Αστέρα αναφορικά με τα «κατορθώματα» του Σπάθα στο σαββατιάτικο (1/11) παιχνίδι με τον Ολυμπιακό και η μη έκδοση ανακοίνωσης και επίσημης διαμαρτυρίας για τη διαιτησία του διεθνούς (τρομάρα του) ρέφερι.



http://ahyaluronic.com/

Δεν υπάρχουν σχόλια: