Σάββατο 22 Νοεμβρίου 2014

Ο Λαγωνίδης και ο… Παναθηναϊκός! – To backstage της δοκιμής του Σωτήρη Παπαγιαννόπουλου στον ΠΑΟΚ και το παλιό – «πράσινο» - μεγάλο όνειρο του ομογενούς αμυντικού.












Μετά τον επί σειρά ετών αρχηγό της Εθνικής Ουρουγουάης Ντιέγκο Λουγκάνο, αυτή την φορά σειρά πήρε ένας άλλος κεντρικός αμυντικός να «παρελάσει» από το μεταγραφικό ρεπορτάζ του ΠΑΟΚ. Μικρότερης εμβέλειας και παραστάσεων, όχι όμως και με… αμελητέο ιστορικό.
 

Και όχι μόνο να «παρελάσει» από το ρεπορτάζ του ΠΑΟΚ, αλλά να' ρχεται στην Θεσσαλονίκη και να περνάει ήδη από την «ιερά εξέταση» του Αγγελου Αναστασιάδη. Και το όνομα αυτού, Σωτήρης Παπαγιαννόπουλος.
 

Ο 24χρονος στόπερ προέρχεται από την σουηδική Ασιρίσκα με την οποία αγωνίστηκε τα τρία τελευταία χρόνια. Μέλος της next generation της ΑΪΚ Στοκχόλμης που κατέκτησε το πρωτάθλημα Σουηδίας στους τζούνιορς το 2004, με προπονητή τον «δικό» μας κι άλλοτε τεχνικό του Πανιωνίου Μίκαελ Στάρε.
 

Ο Παπαγιαννόπουλος για να περάσουμε στο backstage της άφιξής του στην Θεσσαλονίκη, δεν έπεσε σαν «κομήτης» στον ΠΑΟΚ. 

Το περασμένο καλοκαίρι είχε προταθεί στον «Δικέφαλο του Βορρά», τέσσερις μήνες πριν από την λήξη του συμβολαίου του με την Ασιρίσκα.
 

Ωστόσο, τότε ο Αναστασιάδης δεν είδε εξ αρχής με θετικό μάτι την προοπτική της συνεργασίας τους, επηρεασμένος αρνητικά κατά κύριο λόγο από το γεγονός πως ο ομογενής αμυντικός, αγωνιζόταν σε μια ομάδα δεύτερης κατηγορίας στη Σουηδία.
 

Τι άλλαξε λίγους μήνες αργότερα…; Ο Κώστας Λαγωνίδης εκ των στενών συνεργατών του Αγγελου στον ΠΑΟΚ, φέρεται να έβγαλε από το αρχείο τον φάκελο του 24χρονου ποδοσφαιριστή.
 

Σε συνεννόηση με το ξένο γραφείο που λέγεται πως διατηρεί τα μανατζερικά δικαιώματά του (γραφείο που ειρήσθω εν παρόδω έχει εδώ και χρόνια πάρε – δώσε με την Ελλάδα) συμφωνήθηκε να δοκιμαστεί ο παίκτης στις προπονήσεις του ΠΑΟΚ!
 

Οχι πως ο Παπαγιαννόπουλος δεν έχει και ελληνικό… ιστορικό. Στο παρελθόν απασχόλησε τον Πανιώνιο και εν συνεχεία την ΑΕΚ και τον Ατρόμητο.
 

Μάλιστα τον Γενάρη του 2013 φαίνεται να βρέθηκε πιο κοντά όχι στην Ενωση - όπως έγραφε τότε το σύνολο των ΜΜΕ- αλλά στην ομάδα του Περιστερίου, με τον Σπανό να φέρεται να κάνει πίσω λόγω των τροφείων που θα έπρεπε να καταβάλλει για την ολοκλήρωση της μεταγραφής του.
 

Κλείνοντας, να θυμηθούμε πως ο νεαρός ποδοσφαιριστής σε πιο μικρή ηλικία, δεν έκρυβε το όνειρό του να παίξει στον Παναθηναϊκό, όπως ο ίδιος δήλωνε σε συνέντευξή του στην ιστοσελίδα "sport24" (http://www.sport24.gr/football/article369218.ece) τον Μάιο του 2010.
 

«Εβλεπα τα φετινά παιχνίδια του Παναθηναϊκού σχεδόν κάθε Σαββατοκύριακο. Είναι το μεγάλο μου όνειρο να φορέσω στο μέλλον τη φανέλα με το ‘τριφύλλι΄. Κατέκτησε πανάξια το πρωτάθλημα. Μετά από τόσα χρόνια, οι παίκτες ήξεραν τι έπρεπε να κάνουν για να επιστρέψουν στην κορυφή» τόνιζε σε εκείνη τη συνέντευξη, δηλώνοντας θαυμαστής του Σισέ, του Καραγκούνη και του Νίνη.
 

«Θαυμάζω πολύ τον Καραγκούνη για το πάθος που έχει σε κάθε αγώνα. Επίσης τον Σισέ που είναι μεγάλος παίκτης αλλά και τον Νίνη που έχει καταφέρει στην ίδια ηλικία με μένα να παίζει βασικός στον Παναθηναϊκό». Welcome!

 


Πηγή: «ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΟΔΟΤΗΣ» - «ΩΡΑ των σπορ» (21/11)

http://ahyaluronic.com/

Δεν υπάρχουν σχόλια: