Πέμπτη 18 Δεκεμβρίου 2014

Η τραγική ειρωνεία με τον Ερυθρό Αστέρα και τον πατέρα του «Ξανθιώτη» Νίκολα Μπέλιτς / Οι παλιές καλές ημέρες του Σέρβου εξτρέμ με τον Ντούσαν Μπάγεβιτς στο Περιστέρι











Και το όνομα αυτού, Νίκολα Μπέλιτς. Ο Σέρβος εξτρέμ άνοιξε το «χορό» των αφίξεων - εν όψει Ιανουαρίου - στην Ξάνθη και επέστρεψε στα γνώριμα λημέρια του ελληνικού πρωταθλήματος.
 

Εκτός από την «σούστα» στα Χανιά με τη φανέλα του Πλατανιά την περασμένη σεζόν (2013-14) ο 31χρονος ποδοσφαιριστής έχει πλούσια προϋπηρεσία στα μέρη μας και με τους Πανσερραϊκό, Ατρόμητο και Πανθρακικό.
 

Εν ολίγοις, δικό μας παιδί και ειρήσθω εν παρόδω, ένα από τα αγαπημένα παιδιά του Ντούσαν Μπάγεβιτς επί των ημερών του Ντούσκο στον πάγκο του Ατρόμητου.
 

Μάλιστα εκείνη περίοδο της μεταξύ τους συνεργασίας στη δυτική όχθη, ο Μπέλιτς είχε βρει την… υγειά του με τον Μπάγεβιτς.
Εκεί που ο πρώην τεχνικός του Ατρόμητου Γιώργος Δώνης τον κρατούσε στη «ναφθαλίνη» και τον έστελνε με «μετάθεση» στην Κομοτηνή (βλ. δανεικός στον Πανθρακικό) ο Μπάγεβιτς όχι απλά εισηγήθηκε την επιστροφή του στο Περιστέρι το καλοκαίρι του ΄12, αλλά του εξασφάλισε και θέση βασικού.

Ωστόσο, όπως στη ζωή έτσι και στο ποδόσφαιρο, όλα τα ωραία έρχεται κάποτε η στιγμή που τελειώνουν. 


Ο Μπάγεβιτς αποχώρησε από τον Ατρόμητο κάτι που επηρέασε σημαντικό βαθμό τον Μπέλιτς, με αποτέλεσμα να ρίξει στροφές και να ειδοποιηθεί από τους Περιστεριώτες να ψάξει να βρει ομάδα έξι μήνες πριν από την λήξη του συμβολαίου του. 

Ο επόμενος σταθμός του υπήρξε η Κρήτη και ο Πλατανιάς απ΄όπου έφυγε το περασμένο καλοκαίρι, προκειμένου να επαναπατριστεί για λογαριασμό της Βόζντοβατς.
 

Και μιας και κάναμε rewind, λίγοι ίσως γνωρίζουν όχι τα δυνατά αισθήματα (ή αν θέλετε την «τρέλα») που τρέφει ο Μπέλιτς για τον Ερυθρό Αστέρα, αλλά το άσχημο παιχνίδι που του έπαιξε η μοίρα, όταν σε ηλικία 18 χρονών υπέγραψε το πρώτο του επαγγελματικό συμβόλαιο με την ομάδα του Βελιγραδίου.
 

Ο Μπέλιτς υποστήριζε τον Ερυθρό Αστέρα από μικρό παιδί, όντας βαθιά επηρεασμένος από τις συλλογικές προτιμήσεις του πατέρα του. 

Οι δύο τους παρακολουθούσαν ανελλιπώς τα παιχνίδια της αγαπημένης τους ομάδας, ακόμη και από την εξέδρα των φανατικών.
 

Ενα από τα μεγάλα όνειρα του μπαμπά Μπέλιτς, ήταν να καμαρώσει μια ημέρα τον γιο του να φορά τη φανέλα του Ερυθρού Αστέρα.  Η τραγική ειρωνεία της υπόθεσης...;
 

Ο Μπέλιτς υπέγραψε το καλοκαίρι του 2001 συμβόλαιο με τον Ερυθρό Αστέρα, έχοντας χάσει περίπου ένα μήνα νωρίτερα τον πατέρα του ο οποίος δεν πρόλαβε να τον δει και να τον θαυμάσει! 


Πηγή: «ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΟΔΟΤΗΣ» - «ΩΡΑ των σπορ» (17/12)

http://ahyaluronic.com/

Δεν υπάρχουν σχόλια: