Σάββατο 13 Δεκεμβρίου 2014

Σαν στο σπίτι του ο «Αρκάς» Μίλαν Πάβλοβιτς στο Βελιγράδι!

Κάτι παραπάνω από άψογη υπήρξε η φιλοξενία της Παρτιζάν στην αποστολή του Αστέρα Τρίπολης, κατά τη διάρκεια της παραμονής στο Βελιγράδι. 

Υπήρξε ωστόσο κι ένας… Αρκάς, που ούτως η άλλως ένιωθε σαν στο σπίτι του επί σερβικού εδάφους κι αυτός δεν ήταν άλλος από τον διευθυντή των ακαδημιών του Αστέρα και τεχνικό της ομάδας U-20 Μίλαν Πάβλοβιτς.

Για να θυμούνται οι παλιές και να μαθαίνουν οι νεώτερες γενιές, ο Μίλαν Πάβλοβιτς υπήρξε στα ποδοσφαιρικά νιάτα του, ένα από τα σπουδαία ταλέντα της πάλαι ποτέ ενωμένης Γιουγκοσλαβίας.
 

Το 1987 διετέλεσε μέλος (και αρχηγός) της ομάδας U-20 που κατέκτησε το παγκόσμιο πρωτάθλημα στη Χιλή, όντας τότε συμπαίκτης με μετέπειτα διάσημους ποδοσφαιριστές μεγάλων ευρωπαϊκών ομάδων και πρωταθλημάτων, όπως οι Μπόμπαν, Σούκερ, Στίματς, Προσινέτσκι, Μιγιάτοβιτς!
 

Ως ποδοσφαιριστής, ο αγωνίστηκε στην πρώτη κατηγορία της Γιουγκοσλαβικής Λίγκας με την Ζελέζνιτσαρ (1987-1992) έχοντας συνολικά 84 συμμετοχές και 6 τέρματα.
 

Το 1992 ο Λιούπκο Πέτροβιτς ήθελε να τον φέρει στον ΠΑΟΚ, ωστόσο οι περιορισμένες θέσεις ξένων στάθηκαν εμπόδιο για τον ερχομό του στην Τούμπα.
 

Από το 1992 έως το 2002 αγωνίστηκε στην Ελλάδα με εξαιρετική επιτυχία στον Ηρακλή, τον Εθνικό Αστέρα και την Αναγέννηση Καρδίτσας. 

Σημειωτέον πως έχει αποκτήσει την ελληνική υπηκοότητα και για το λόγο αυτό υπηρέτησε τρίμηνη στρατιωτική θητεία στις ελληνικές ένοπλες δυνάμεις.
 

Από το 2004 δουλεύει ως προπονητής (κάτοχος και του διπλώματος UEFA Pro) ενώ έπειτα από οκτάχρονη συνεργασία με τις ακαδημίες του Ολυμπιακού κι ένα πέρασμα από την Κινέζικη Κινγκντάο Τζονούν, το περασμένο καλοκαίρι μετακόμισε στην Τρίπολη για λογαριασμό του Αστέρα.
 

Οπως προαναφέραμε η επίσκεψη της αρκαδικής ομάδας στο Βελιγράδι στο πλαίσιο της αναμέτρησης με την Παρτιζάν, του έδωσε μια πρώτης τάξεως ευκαιρία να ακολουθήσει την αποστολή του Αστέρα και να βρεθεί σε μέρη, που τον έκαναν να νιώθει σαν στο σπίτι του!

http://ahyaluronic.com/

Δεν υπάρχουν σχόλια: