Σάββατο 17 Ιανουαρίου 2015

Σα Πίντο καλεί Ντιέγκο Ρούμπιο! - Ο 21χρονος Χιλιανός επιθετικός της Σπόρτινγκ Λισαβόνας (και παλιός... γνώριμος της Βέροιας) «εκλεκτός» του Πορτογάλου τεχνικού για τον Ατρόμητο!










Μπορεί τα ποσοστά δημοφιλίας του Ρικάρντο Σα Πίντο να κυμαίνονται σε χαμηλά επίπεδα στο Περιστέρι, έχοντας δεχτεί ισχυρότατο χτύπημα έπειτα από τη βαριά ήττα (3-0) από την ΑΕΚ και τον οδυνηρό αποκλεισμό από τη συνέχεια του Κυπέλλου, ωστόσο ο Πορτογάλος τεχνικός συνεχίζει - έστω και «τσαλακωμένος» - στον πάγκο του Ατρόμητου.

Κι όπου τον βγάλει, δεδομένου πως η προπονητολογία στη δυτική όχθη έχει κάνει την εμφάνισή της εδώ και μέρες, αναφορικά με την… μετά – Σα Πίντο εποχή.

Δύναται άραγε η μεταγραφική ενίσχυση του Ιανουαρίου να προσφέρει «σωσίβιο» στον 43χρονο προπονητή, μέσα από την βελτίωση της αγωνιστικής εικόνας της ομάδας… ; Ο χρόνος, θα δείξει.

Μια φορά, ο Σα Πίντο έχει ζητήσει την ενίσχυση του ρόστερ με έναν στράικερ, θεωρώντας πως η ομάδα έχει ανάγκη από ένα γκολτζή πέρα των Ναπολεόνι, Καραμάνου και Παπάζογλου. 


Και όχι μόνο αυτό, αλλά έχει κατασταλάξει στον «εκλεκτό» και δίνει «μάχη» τις τελευταίες ημέρες για την απόκτησή του.

Και το όνομα αυτού, Ντιέγκο Ρούμπιο! Γεννηθείς στις 15 Μαΐου 1993 ο Χιλιανός (και κάτοχος γερμανικού διαβατηρίου) νεαρός στράικερ ανήκει στη Σπόρτινγκ Λισαβόνας. 


Κλαμπ με το οποίο ο τεχνικός του Ατρομήτου διατηρεί «βελούδινες» σχέσεις από την παλαιότερη θητεία του, τόσο με τα εξάταπα όσο και με το κοστούμι του προπονητή. 

Σε αυτή την ιδιαίτερη σχέση ποντάρει εν πολλοίς ο κόουτς του Ατρόμητου, προκειμένου να φέρει τον ποδοσφαιριστή (ως δανεικό) στο Περιστέρι.

Την περασμένη άνοιξη η Σπόρτινγκ τον έδωσε δανεικό στη νορβηγική Σάντνες Ουλφ, με τη φανέλα της οποίας είχε μέχρι και τον περασμένο Νοέμβριο 8 γκολ σε 27 παιχνίδια.


Ξεκίνησε την καριέρα του από την Κόλο Κόλο, ενώ έχει 3 συμμετοχές με την Εθνική Χιλής και 8 με τις Ελπίδες.

Παρεμπιπτόντως το όνομα του Ρούμπιο, σίγουρα θα φέρνει αναμνήσεις στους ανθρώπους της Βέροιας!

Το καλοκαίρι του 2013 η «βασίλισσα του βορρά» είχε βάλει στο «σημάδι» τον Χιλιανό επιθετικό, ωστόσο παρά το τότε μνημόνιο συνεργασίας με την Σπόρτινγκ Λισαβόνας, ο παίκτης κατέληξε στη ρουμάνικη Παντούρι, απ΄όπου ειρήσθω εν παρόδω πέρασε και δεν…ακούμπησε (5 συμμετοχές).

Καταλυτικό ρόλο έπαιξε η απόφαση του πατέρα του νεαρού ποδοσφαιριστή, ο οποίος από την πρώτη στιγμή ήταν αντίθετος με την προοπτική της μετακόμισης του γιου του στη χώρα μας για λογαριασμό της Βέροιας.

Μάλιστα η Σπόρτινγκ φρόντισε να βάλει και ρήτρα αγοράς ύψους 10 εκατομμυρίων ευρώ (!) στο συμβόλαιο του Ρούμπιο με τους Ρουμάνους.
 

ΠΗΓΗ: «ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΟΔΟΤΗΣ» - «ΩΡΑ των σπορ» (16/1)


http://ahyaluronic.com/

Δεν υπάρχουν σχόλια: