Παρασκευή 30 Ιανουαρίου 2015

Ο «800άρης» Σούστερ και ο «300άρης» Λαμπαντία! / Το άκυρο της ΕΠΟ στους δύο Γερμανούς τεχνικούς για τον πάγκο της Εθνικής ομάδας.




















Εδώ ο νέος «γαλανόλευκος» τεχνικός, εκεί ο νέος τεχνικός, που είναι ο νέος τεχνικός…; Οέο. 

Το ημερολόγιο γράφει αισίως 29 Ιανουαρίου και η συμφωνία με τον επόμενο ομοσπονδιακό τεχνικό, εξακολουθεί να «βασανίζει» τον Γιώργο Καραγκούνη και τα άλλα παιδιά της ΕΠΟ.
 

Μπορεί μέχρι το προσεχές επίσημο ματς (29 Μαρτίου) του αντιπροσωπευτικού μας συγκροτήματος να υπάρχει ακόμη δρόμος και περιθώρια για επαφές και συζητήσεις, όχι όμως πλέον και άπλετος χρόνος. 

Την ίδια ώρα οι προτάσεις πέφτουν βροχή στον «Κάρα» και στο Πάρκο Γουδή και ανάμεσα σε αυτές, υπάρχουν και κάποιες περιπτώσεις προπονητών που παρουσιάζουν όσο να΄ναι ένα ξεχωριστό ενδιαφέρον.
 

Όπως επί παραδείγματι οι δύο προτάσεις που ήρθαν για τους «made in Germany» Μπρεντ Σούστερ και Μπρούνο Λαμπαντία, κάτι που ειρήσθω εν παρόδω δεν αποτελούν αποκάλυψη της στήλης, δεδομένου πως τα ονόματα και των δύο προπονητών κυκλοφόρησαν (έστω στα ψιλά) τον περασμένο μήνα στο ρεπορτάζ της Εθνικής ομάδας.
 

Εκείνο όμως που δεν πήρε πουθενά το μάτι μου να γράφεται και να λέγεται, είναι το οικονομικό σκέλος ή αν προτιμάτε τα ευρουλάκια με τα οποία προτάθηκαν οι δύο Γερμανοί προπονητές στην ΕΠΟ. 

Γνωστό ελληνικό γραφείο μάνατζερ με «κονέ» στην Γερμανία πήγε να ποντάρει στο γερμανικό προπονητικό μοντέλο, το οποίο σημείωσε στο παρελθόν μεγάλη επιτυχία στην Εθνική με τον ένα και μοναδικό Οτο Ρεχάγκελ. 
 

Η περίπτωση του Μπερντ Σούστερ απορρίφθηκε με συνοπτικές διαδικασίες. Όχι τόσο επειδή το βιογραφικό του 56χρονου κι άλλοτε προπονητή ουκ ολίγων ευρωπαϊκών ομάδων (Κολωνία, Σαχτάρ Ντόνετσκ, Λεβάντε, Χετάφε, Ρεάλ Μαδρίτης, Μπεσίκτας, Μάλαγα) δεν γέμιζε το… μάτι του Καραγκούνη και των αξιωματούχων της ΕΠΟ, αλλά κυρίως λόγω του «αλμυρού» κασέ του, που αγγίζει ετησίως τις 800.000 ευρώ! 

Ποσό που κρίνεται απαγορευτικό για τις περιορισμένες οικονομικές δυνατότητες της ελληνικής ομοσπονδίας και το διαθέσιμο μπάτζετ για το νέο τεχνικό της Εθνικής στην μετά – Ρανιέρι εποχή.


Στην περίπτωση πάντως του Μπρούνο Λαμπαντία, sorry αλλά οικονομική «δικαιολογία» δεν υφίσταται. Κι αυτό δεδομένου πως ο 49χρονος πρώην τεχνικός της Στουτγάρδης, του Αμβούργο και της Λεβερκούζεν, κοστίζει ετησίως μεταξύ 250-300.000 ευρώ. 


Τώρα γιατί δεν γέμισε όσο έπρεπε το… μάτι εκείνων που θα έπρεπε, ο Θεός και η ψυχή τους! Αυτά, έτσι για την (γερμανική) ιστορία.

 

ΠΗΓΗ: «ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΟΔΟΤΗΣ» -  «ΩΡΑ των σπορ» (29/1)


http://ahyaluronic.com/

Δεν υπάρχουν σχόλια: