Κυριακή 18 Ιανουαρίου 2015

Πέσιτς, σαν να λέμε… Πεκέ! / Το δεδικασμένο με τον άλλοτε (Βέλγο) παίκτη του Θρασύβουλου που αφήνει ελπίδες επιστροφής των βαθμών στον ΟΦΗ!











Από το «δόξα τω Θεώ» στο «βοήθα Παναγιά» και πάλι στον ΟΦΗ. Πάνω που η κρητική ομάδα έσωσε στο παραπέντε (ή ακόμη καλύτερα στο και πέντε) την παρτίδα στις υποθέσεις των Ταυλαρίδη, Γεωργίου, Ρόβα και απέφυγε τα χειρότερα, ήρθε το  «φιρμάνι» της FIFA λόγω οφειλών στον Αλεξάντερ Πέσιτς και… πάγωσε τα χαμόγελα.

Η υπόθεση Πέσιτς, είναι λίγο έως πολύ γνωστή. Η ομάδα του Ηρακλείου δεν τήρησε τον διακανονισμό και δεν κατέβαλε όπως ήταν υποχρεωμένη όλα τα oφειλόμενα λεφτά στον Σέρβο ποδοσφαιριστή, με αποτέλεσμα η παγκόσμια ομοσπονδία να επανέλθει εσχάτως, επιβάλλοντας αφαίρεση έξι βαθμών στον ΟΦΗ.
 

Η Superleague χωρίς καμία χρονοτριβή εκτέλεσε την «επιταγή» της FIFA και «κούρεψε» έξι βαθμούς από την κρητική ΠΑΕ, κάτι που την φέρνει πλέον κάτω από την επικίνδυνη ζώνη του υποβιβασμού.
 

Μια φορά, στον ΟΦΗ δεν σκοπεύουν να καταθέσουν τα όπλα και να συμβιβαστούν με την ποινή που τους φέρνει σε δυσχερή θέση.
 

Σε πρώτη φάση σπεύδουν να συγκεντρώσουν το ποσό των 70.000 ευρώ για την άμεση εξόφληση του ποδοσφαιριστή και εν συνεχεία θα προσβάλουν – μέσω της ΕΠΟ - την απόφαση της FIFA, ποντάροντας συν τοις άλλοις και σε ένα παλιό ελληνικό δεδικασμένο.
 

Συγκεκριμένα, την άνοιξη του 2013 η FIFA είχε τιμωρήσει τον Θρασύβουλο με αφαίρεση τριών βαθμών λόγω οφειλών (7.000 ευρώ) στον Βέλγο ποδοσφαιριστή Κέβιν Πεκέ (δεξιά στη φωτ.) που είχε παίξει σε 10 παιχνίδια στην ομάδα της Φυλής την σεζόν 2010-11.
 

Τότε, λοιπόν, ο πρόεδρος του Θρασύβουλου Σωτήρης Μασούρης σε συνεργασία με Ελληνα δικηγόρο είχαν πετύχει να έρθουν σε συμφωνία με τον ποδοσφαιριστή και να ζητήσουν από κοινού την απόσυρση της ποινής από την FIFA, όπως και τελικώς συνέβη.
 

Μάλιστα, ο Θρασύβουλος ήταν ήδη υπότροπος αφού του είχαν ήδη αφαιρεθεί τρεις βαθμοί λόγω τελεσίδικων οφειλών στον Αργεντινό Χουάν Μανουέλ Κόμπο.  
 

Για την ιστορία η επιστροφή των βαθμών δεν αποδείχτηκε αρκετή στην πορεία, προκειμένου να αποφύγει η ομάδα της Φυλής τον αγωνιστικό υποβιβασμό από την Football League στην τρίτη κατηγορία.
 

Κάτι ανάλογο ενδεχομένως θα μπορούσε να συμβεί και στην υπόθεση του Πέσιτς στον ΟΦΗ, με την υποσημείωση βέβαια πως κάθε περίπτωση είναι διαφορετική και έχει τις δικές της ιδιαιτερότητες. 

Το σκεπτικό πάντως της FIFA για τις περιπτώσεις χρεών προς ποδοσφαιριστές, είναι να λαμβάνουν οι παίκτες τα χρήματά τους και όχι να διαλύονται οι ομάδες. Εν ολίγοις, η ελπίδα πεθαίνει πάντα τελευταία!

 

ΠΗΓΗ: «ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΟΔΟΤΗΣ» - «ΩΡΑ των σπορ» (17/1)

ahyaluronic.com/